ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ο Σι Τζινπίνγκ γνώριζε

Ενήμερος για τονκορωνοϊο δυο εβδομάδες πριν από την επίσημη αναγνώρισή του, ήταν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με μια απόρρητη συνομιλία που διέρρευσε στον κινεζικό κρατικό Τύπο κι ενώ οι επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποιο χειρίστηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας την εξάπλωση της θανατηφόρας επιδημίας, είναι πολλές εντός κι εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο κρατικό περιοδικό Qiushi μέσα στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Τζινπίνγκ φέρεται να «έδωσε εντολές σχετικά με τις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου της νόσου» στις 7 Ιανουαρίου, δύο εβδομάδες πριν κάνει τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για τον κορωνοϊό, στις 20 Ιανουαρίου.
Οι συνομιλίες του Τζινπίνγκ με τους Κινέζους αξιωματούχους κυκλοφόρησαν μεν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για να δείξουν πως ο Κινέζος πρόεδρος ανέλαβε την ευθύνη και οργάνωσε την αντίδραση της χώρας του απέναντι στην επιδημία, ωστόσο ενδέχεται να δημιουργήσουν περισσότερη κριτική, με αναφορές για καθυστερημένα «αντανακλαστικά».
Κι όλα αυτά, ενώ στις 18 Ιανουαρίου γύρω στις 40.000 οικογένειες πήγαν στην πόλη Ουχάν - το επίκεντρο του κορωνοϊόυ - για να συμμετάσχουν σε ένα συμπόσιο, με την έγκριση της κυβέρνησης. Αξιωματούχοι από την περιφέρεια της Χουμπέι, συγκάλεσαν επίσης την επίσημη ετήσια συνάντησή τους, καθώς οι αρχές υποβάθμιζαν τη σοβαρότητα της κατάστασης, επιμένοντας πως δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για εξάπλωση της επιδημίας και κάνοντας λόγο για «ελάχιστες, μεμονωμένες περιπτώσεις».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την Λίβερπουλ να χάνει ακόμα δύο βαθμούς, εντός έδρας από την Μπέρνλι να «πετάει» ακόμα ένα ρεκόρ. Στις δηλώσεις του, ωστόσο, στάθηκε στο θέμα του Ρομπέρτο Φι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα-«καμπανάκι» για πολύ υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search