ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες παγκολίνοι έχουν πουληθεί παράνομα τα τελευταία 20 χρόνια

Σχεδόν 900.000 παγκολίνοι, ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση, πουλήθηκαν παρανόμως στη νοτιοανατολική Ασία, σημαντικό κέντρο διακίνησης άγριων ζώων, στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετίων, ανακοίνωσε σήμερα μη κυβερνητική οργάνωση.

«Δεν περνά μέρα που να μην υπάρξει κατάσχεση άγριων ζώων στη νοτιοανατολική Ασία, συχνά σε εντυπωσιακούς αριθμούς», επεσήμανε η Κανίθα Κρισνασάμι διευθύντρια της ΜΚΟ Traffic για την περιοχή.

Η ΜΚΟ εκτιμά ότι περίπου 895.000 φολιδωτοί μυρμηγκοφάγοι, όπως είναι επίσης γνωστοί οι παγκολίνοι, έχουν πουληθεί παρανόμως από το 2000 ως το 2019 στην περιοχή.

Επίσης περίπου 96.000 κιλά φολίδων έχουν κατασχεθεί από το 2017 ως το 2019 στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.

Το μικρό αυτό θηλαστικό είναι ο βασικότερος στόχος του παράνομου κυνηγιού κυρίως εξαιτίας των φολίδων του που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή, ασιατική ιατρική, αλλά και για τη σάρκα του που θεωρείται λιχουδιά.

Το παράνομο κυνήγι παγκολίνου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη νοτιοανατολική Ασία και πλέον επεκτείνεται στην Αφρική.

Το 2016 η Διεθνής Σύμβαση για το εμπόριο των άγριων ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση (Cites) απαγόρευσε αυστηρά την πώληση των παγκολίνων.

Όμως παρά το μέτρο αυτό, το λαθρεμπόριο συνεχίζεται και η ΜΚΟ ζητεί να υιοθετηθούν πιο αυστηρές κυρώσεις για τους λαθρεμπόρους, ώστε να κλείσουν οι διαδικτυακές αγορές και οι πλατφόρμες μέσω των οποίων γίνεται το εμπόριο των άγριων ζώων.

Κινέζοι ερευνητές εκτίμησαν ότι ο παγκολίνος ενδέχεται να μετάδωσε στον άνθρωπο τον νέο κορονοϊό, όμως άλλοι επιστήμονες διατηρούν επιφυλάξεις αναμένοντας περισσότερα στοιχεία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast» θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας. Συγκεκριμένα, δ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποκαλυπτήρια του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς παρουσίασε στο Κέντρο Πολιτισμού – Ελληνικός Κόσμος και τα πέντε τελευταία ονόματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με απο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρό μπουρίνι το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Μεσσάτιδας Πατρών, με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε Πετρωτό, Σαραβάλι, Κεφαλόβρυσο και Κρήνη. Το σκηνικό του καιρού συνέθεταν σφοδροί άνεμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λεπτά μετά το τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στους Πέντε Δρόμους της Πάτρας, είχαμε δύο ακόμη με τραυματισμούς. Αρχικά, κοντά στην πλατεία Βουδ, συγκρούστηκαν δύο ΙΧ με αποτέλεσμα τον τραυματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
Image
Image

Search