ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Μαύρη ημέρα για την Μεγάλη Βρετανία: 938 νεκροί- Ιταλία: 542- Γαλλία: 541 νεκροί

Νεότερο απολογισμό κρουσμάτων και νεκρών από την πανδημία του κορωνοϊού έδωσαν οι Αρχές της Βρετανίας το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, 938 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, αριθμός ρεκόρ για τη Βρετανία από την έναρξη της πανδημίας. Συνολικά 7.097 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθείς τη Βρετανία 282.074 τεστ κορωνοϊού, ενώ μόλις την Τρίτη, οι Αρχές πραγματοποίησαν 14.682 ελέγχους για τον Covid-19. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 60.733 ασθενείς.

Στην εντατική παραμένει ο Μπόρις Τζόνσον

Το αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο έρχεται ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ασθενείς και ο ίδιος με τον Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, βρίσκεται για τρίτη ημέρα σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον κρίνεται σταθερή, ενώ φαίνεται να αντιδρά στην χορηγούμενη θεραπεία.

Χαραμάδα ελπίδας στην Ιταλία: Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών -542 σε 24 ώρες

Συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των νεκρών στην Ιταλία, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο 542 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μέσα σε μία ημέρα, έχασαν την ζωή τους 542 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.856 νέα κρούσματα στην Ιταλία. 2.099 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 139.422, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 17.669. Παράλληλα, 26.491 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 135.586 και είχαν χάσει την ζωή τους 17.127 άνθρωποι ενώ 24.392 είχαν θεραπευθεί.

Ιταλία: 9.722 οι νεκροί στη Λομβαρδία

3.693 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.485 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 63.084 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 53.414 και οι νεκροί 9.722. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 18.234 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.234. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.410, με 736 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με χθες ( 817 περισσότερα κρούσματα σε σχέση με χθες) ενώ και οι νεκροί είναι 62 λιγότεροι από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Και οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, συνεχίζουν να μειώνονται αισθητά. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, είναι πιθανό να αποφασιστεί μια μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στις 17 Απριλίου και έξοδος των κατοίκων από τα σπίτια στις 3 Μαΐου. Υπό τον όρο να συνεχιστεί μια συνολική, μείωση των κρουσμάτων και του αριθμού των νεκρών.

Κορωνοϊός -Γαλλία: 541 νεκροί το τελευταίο 24ωρο -Δεν ανακοινώθηκαν θύματα στα γηροκομεία

Νεότερο απολογισμό έδωσαν οι γαλλικές Αρχές αναφορικά με τους θανάτους από τον κορωνοϊό στη χώρα. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη Γαλλία από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 10.869, με 541 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες.

Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης -779 νεκροί σε 24 ώρες

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον νέο κορωνοϊό, με 779 νεκρούς σε διάστημα 24 ωρών, όμως η εξέλιξη της πανδημίας σταθεροποιείται, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Τα μέτρα της απομόνωσης, της διακοπής των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης «λειτουργούν», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης.

«Η καμπύλη» της εξέλιξης του αριθμού των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία «επιπεδοποιείται», εξήγησε ο ίδιος, κατά την τακτική συνέντευξη τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Πεντακόσιοι ογδόντα έξι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός κοντά σε εκείνον που καταγράφηκε τις τρεις προηγούμενες ημέρες, όμως μικρότερος από εκείνον που είχε καταγραφεί το διάστημα από την 25η Μαρτίου έως την 3η Απριλίου με περισσότερες από 1.000 νέες εισαγωγές (εκτός της 27ης Απριλίου).

«Ας μην αρχίσουμε να αναπολούμε σαν να έχει τελειώσει» επισήμανε ο Κουόμο, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο απολογισμός για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται ήδη σε 6.268 θανάτους από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κουόμο, η τωρινή τάση «είναι απλά ένα στιγμιότυπο στον χρόνο». Προειδοποίησε δε για το ενδεχόμενο «αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε και οι αριθμοί να έχουν και πάλι αυξηθεί».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, ο απολογισμός των θανάτων είναι πιθανό «να είναι το ίδιο υψηλός ή υψηλότερος τις επόμενες ημέρες».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, ότι ποτέ του δεν πίστευε ότι μπορούσε να βιώσει ξανά κάτι στην κλίμακα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό είναι κάτι «σχεδόν απίστευτο» για εμένα.

Ωστόσο, η χώρα δεν έδωσε στοιχεία για τους νεκρούς που καταγράφονται στα γηροκομεία, αποδίδοντας την αδυναμία σε ηλεκτρονικό πρόβλημα. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων παραμένει 3.237.

Από νωρίς τόσο στην Ισπανία, όσο και στη Γαλλία, αλλά και στη χώρα μας, οι χώροι φροντίδας ηλικιωμένων προκαλούσαν την ανησυχία των Αρχών προκειμένου να μην μετατραπεί σε «βόμβα» νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Συνολικά, 30.375 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα νοσηλεύονται στα νοσκομεία της Γαλλίας εκ των οποίων 7.148 είναι διασωληνωμένοι. Μεταξύ των βαριών περιστατικών περιλαμβάνονται και 108 ασθενείς νεότερης ηλικίας, κάτω των 30. Στην Ευρώπη καταγράφονται συνολικά ως την Τετάρτη 8 Απριλίου 7 στους 10 θανάτους που έχουν σημειωθεί από την αρχή αυτής της πανδημίας.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Coppa Italia βρήκε κάτοχο και αυτή είναι η Γιουβέντους, με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να χάνει μεν 2-1 από την Λάτσιο του Χρήστου Μαν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Άρσεναλ μετέτρεψε το λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι στο Εμιρέιτς σε παράσταση για έναν ρόλο. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε 5-0 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 29ης αγω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 87-91 και ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του στο flash interview τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά, όμως διαμαρτυρήθηκε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πλεονέκτημα έδρας πήγε στα σκουπίδια, με το "καλημέρα" για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Παρά το +10 (64-54) του 26ου λεπτού, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search