ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Απολύσεις στις τρεις από τις δέκα επιχειρήσεις

Tρεις στις δέκα επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία προχώρησε σε απολύσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με την «Έρευνα για την επίδραση της Covid-19 στις επιχειρήσεις», την οποία πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) σε 4.598 επιχειρήσεις, ποσοστό 29% των βρετανικών επιχειρήσεων μείωσε το προσωπικό του προσωρινά.

 

Οι μεγαλύτερες περικοπές σημειώθηκαν στους τομείς των καταλυμάτων, των υπηρεσιών τροφίμων, των διοικητικών υπηρεσιών, των τεχνών και της διασκέδασης κατά την περίοδο από τις 9 έως τις 22 Μαρτίου.

 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 40% του συνόλου των επιχειρήσεων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί στη διάρκεια της πανδημίας.

 

Το 47% των επιχειρήσεων ανέφερε ότι ο τζίρος του ήταν χαμηλότερος από το κανονικό (για την περίοδο 9-22 Μαρτίου) ενώ τζίρο χαμηλότερο κατά 90% ανέφεραν οι επιχειρήσεις καταλυμάτων και οι υπηρεσίες τροφίμων, άσχετα από το μέγεθός τους. Οι επιχειρήσεις που φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν ανήκουν στους τομείς επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων, πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

Η Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε επίσης αύξηση τιμών στα online προϊόντα υψηλής ζήτησης κατά 1,5% για το διάστημα από τις 23 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, κυρίως σε σαπούνια χεριών, χαρτί τουαλέτας και άλλα χαρτικά, βιταμίνες, κονσέρβες, καθαριστικά σπιτιού, σάλτσες, ζυμαρικά, γάλα μακράς διάρκειας, τροφές κατοικιδίων κ.α.

 

Από τις 23 Μαρτίου μειώθηκαν επίσης οι αφίξεις πλοίων στα βρετανικά λιμάνια κατά 12,4%.

 

Από δημοσκόπηση διαπιστώθηκε ότι 8 στους 10 ανθρώπους (85,7%) είναι είτε πολύ είτε μετρίως ανήσυχοι ότι οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους μπορεί να προσβληθούν από τον κορονοϊό. Σχεδόν όλοι οι ενήλικες της έρευνας (89,2%) είτε ακύρωσαν είτε ανέβαλαν σχέδια εξαιτίας της πανδημίας.

 

Με στοιχεία από το ΑΜΠΕ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Οι απειλές της Τουρκίας για νέο κύμα προσφύγων στα σύνορα του Έβρου έχουν σημάνει συναγερμό στην ΕΛΑΣ.Έτσι, αποφασίστηκε η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα με εκατοντάδ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπάθειάς μας με την επανεκκίνηση των περισσότερων δραστηριοτήτων να έχει ξεκινήσει ή να έχει δρομολογηθεί τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να παρουσιαστούν στα σχολεία τους από την Πέμπτη 28 Μαΐου καλούνται οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την εξέλιξη σημαντικών οδικών έργων, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, παρακολούθησε σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την επίσκεψή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μια τραγική είδηση έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα και γέμισε με θλίψη ολόκληρη την Ναυπακτία. Ένα 9χρόνο κοριτσάκι το οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας έφυγε από την ζωή. Βαρύ το χτύπημα της μοίρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος κ. Αϊβαλή για την ύπαρξη των προμελετών και της κοστολόγησης του έργου της υπογειοποίησης του τραίνου στον αστικό ιστό της πόλης καθιστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search