Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Αρνητικά τα τεστ για κορωνοϊό στις δομές της περιοχής

Πέρασαν το τεστ του κορονοϊού όλες οι κλειστές δομές της Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι καταυλισμοί των Ρομά που ελέγχθηκαν από τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παρ' όλα αυτά διαπιστώνεται από τις συζητήσεις των πολιτών με τους ειδικούς ότι η ανησυχία εξακολουθεί να υπάρχει και ότι η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές ψυχολογικές ρωγμές.

Η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας περνάει πλέον στο επόμενο στάδιο που είναι η ενδεδειγμένη προετοιμασία των δομών υγείας ακόμα και στην πιο μικρή τουριστική περιοχή.

Αρνητικά διαγνώστηκαν τα 189 δείγματα για κορονοϊό που ελήφθησαν από τα ιδρύματα και τα γηροκομεία της Πάτρας. Τα δείγματα ελήφθησαν τόσο από τροφίμους όσο και από εργαζομένους στις κλειστές δομές της περιοχής (Κωνσταντοπούλειο, Αλεξάνδρα, Ασυλο Ανιάτων, Σκαγιοπούλεiο, Αγία Σκέπη κ.ά.).

Αρνητικά ήταν και τα 78 δείγματα που ελήφθησαν στην Κάτω Αχαΐα όπως και τα 43 από το γηροκομείο της Μητροπόλεως Ηλείας «Αγιος Χαράλαμπος».

Χθες τα κλιμάκια του Οργανισμού πήραν δείγματα από ιδρύματα του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.
Ο έλεγχος στη Δυτική Ελλάδα ολοκληρώνεται σήμερα με το δειγματοληπτικό έλεγχο σε δομές των Καλαβρύτων και στο Χαμόγελό του Παιδιού στην Αγιάλεια.
«Εγινε συστηματικός και οργανωμένος έλεγχος οπότε έχουμε πλέον μία πλήρη εικόνα για την περιοχή μας. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουμε, και τα οποία αφορούν την πλειοψηφία των κλειστών δομών, δεν αλλοιώνουν τα μηδενικά δεδομένα κορονοϊού στην περιφέρειά μας» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Σοβαρές ελπίδες είχαν εναποθέσει οι επιστήμονες στην αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει σημαντικά τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων παραγόντων και η χρ . . .
LIFE STYLE

Τον Νίκο Μουτσινά υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης στο «The 2Night Show» o Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ εξέφρασε την επιθυμία του να υιοθετήσει ένα παιδί, ενώ απο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα αποτελέσματα για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.Όπως σημειώνει, . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος επικεφαλής της παράταξης "Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη" σε ανακοίνωσή του τονίζει:Μέγας κίνδυνος να προκύψει ιδιώτης διαχειριστής του φράγματος Πείρου- . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων για την Κανακάρη, στο πλαίσιο της στάσης στάσης αναμονής που τηρούν εδώ και καιρό , για την ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένη είναι η κοινωνία του Πύργου από το άκουσμα της είδησης της απώλειας του 53χρονου Γιάννη Γιαννακόπουλου, που χθες τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο που είχε με τη μηχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ γιαπροβλήματα που προκύπτουν στη συνταγογράφηση και τα οποία πιθανά θα επιδεινωθούντο επόμενο χρονι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search