Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πώς θα αναβαθμστεί το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης - Στατικά και λειτουργικά

Σε ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία, για την ανάθεση σύμβασης εκπόνησης μελέτης προχώρησε ο Δήμος Πατρέων για το έργο «Στατική επάρκεια κτιρίου Μεγάρου Λόγου και Τέχνης». Ενδιαφέρον έχει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών να ανοίξει ένας διάλογος ως προς τις χρήσεις του ακινήτου, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη ζωή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης οικοδομήθηκε το 1973 με σχέδια του Μιχάλη Δωρή. Είναι ένα επταώροφο κτίριο στην πιο κεντρική πλατεία της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου. Βρίσκεται μεταξύ του θεάτρου «Απόλλων», μιας μικρογραφίας της Σκάλας του Μιλάνου σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ και ενός νεοκλασικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί υπήρχε παλιά το κοσμοπολίτικο ζαχαροπλαστείο Βουρδέρη και Μολφέτα, που πρώτο έφερε στην Πάτρα την πίτσα και τις μπανάνες (1898).

Αναμφίβολα κάθε προσπάθεια για τη στατική και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου αποτιμάται θετικά. Άλλωστε, πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του αστικού πυρήνα της Πάτρας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Το αντικείμενο της σύμβασης που δημοσιεύτηκε από το Δήμο αφορά την εκπόνηση μελέτης για την στατική επάρκεια και των τυχόν αναγκαίων ενισχύσεων του συγκεκριμένου κτιρίου.

Θα διεξαχθεί ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας και τιμής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr . Τυχόν διευκρινήσεις και ερωτήματα σχετικά με το διαγωνισμό υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι χρήσεις του ακινήτου παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια, και είναι προσανατολισμένες στον πολιτισμό. Επίσης, φιλοξενεί δημοτικές υπηρεσίες. Ο πρώτος όροφος λειτουργεί σαν χώρος φιλοξενίας ανοικτών εκδηλώσεων κάθε είδους (πολιτικές, κοινωνικές κ.α.) και είναι αλήθεια ότι έχει δώσει λύσεις αρκετές φορές σε τοπικούς φορείς που αναζητούν μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης χωρίς κόστος. Δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση στο Δήμο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να αλλάξει κάποια πράγματα στις χρήσεις.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την παράταση των προθεσμιών δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων, καθώς και των δηλώσεων Covid Μαρτίου έως και Αυγούστου για διορθώσεις λαθών ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ηρωική κίνηση ενός αστυνομικού, o οποίος εντόπισε δύο κλέφτες πάνω σε μηχανάκι και όρμησε πάνω τους για να τους σταματήσει. Οι δύο κλέφτες είχαν μό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exoikonomo2020.gov.gr.   Στις σχετικές ενότητες οι ενδιαφερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμηλά η Αχαϊα σε κρούσματα σήμερα καθώς περιορίστηκαν στα 13. Υπάρχουν όμως περιοχές με υψηλούς δείκτες στη μετάδοση της Covid . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Aπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην υδροπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προληπτική απολύμανση στο δημοτικό σχολείο του Σκοροχωρίου πραγματοποίησε πρόσφατα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου, παρουσία του προέδρου της Πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μαρίνη Α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Μετά την απαλλοτρίωση του οικοπέδου που βρίσκεται μεταξύ του 1ου Νεκροταφείου, των σχολικών συγκροτημάτων της Ανθούπολης και της Τροχαίας, και την καταβολή από τον Δήμο του ορισθέντος ποσού, ο ενοικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search