Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πώς θα αναβαθμστεί το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης - Στατικά και λειτουργικά

Σε ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία, για την ανάθεση σύμβασης εκπόνησης μελέτης προχώρησε ο Δήμος Πατρέων για το έργο «Στατική επάρκεια κτιρίου Μεγάρου Λόγου και Τέχνης». Ενδιαφέρον έχει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών να ανοίξει ένας διάλογος ως προς τις χρήσεις του ακινήτου, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερη ζωή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης οικοδομήθηκε το 1973 με σχέδια του Μιχάλη Δωρή. Είναι ένα επταώροφο κτίριο στην πιο κεντρική πλατεία της Πάτρας, στην Πλατεία Γεωργίου. Βρίσκεται μεταξύ του θεάτρου «Απόλλων», μιας μικρογραφίας της Σκάλας του Μιλάνου σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ και ενός νεοκλασικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί υπήρχε παλιά το κοσμοπολίτικο ζαχαροπλαστείο Βουρδέρη και Μολφέτα, που πρώτο έφερε στην Πάτρα την πίτσα και τις μπανάνες (1898).

Αναμφίβολα κάθε προσπάθεια για τη στατική και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου αποτιμάται θετικά. Άλλωστε, πρόκειται για ένα κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του αστικού πυρήνα της Πάτρας και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Το αντικείμενο της σύμβασης που δημοσιεύτηκε από το Δήμο αφορά την εκπόνηση μελέτης για την στατική επάρκεια και των τυχόν αναγκαίων ενισχύσεων του συγκεκριμένου κτιρίου.

Θα διεξαχθεί ανοικτή ηλεκτρονική διαδικασία με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας και τιμής. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr . Τυχόν διευκρινήσεις και ερωτήματα σχετικά με το διαγωνισμό υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ.

ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι χρήσεις του ακινήτου παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια, και είναι προσανατολισμένες στον πολιτισμό. Επίσης, φιλοξενεί δημοτικές υπηρεσίες. Ο πρώτος όροφος λειτουργεί σαν χώρος φιλοξενίας ανοικτών εκδηλώσεων κάθε είδους (πολιτικές, κοινωνικές κ.α.) και είναι αλήθεια ότι έχει δώσει λύσεις αρκετές φορές σε τοπικούς φορείς που αναζητούν μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης χωρίς κόστος. Δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση στο Δήμο, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να αλλάξει κάποια πράγματα στις χρήσεις.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων ανακοίνωσε η Κίνα, ανακοινώνοντας χθες σχεδόν 16 νέα περιστατικά κορωνοϊού και ανησυχητική άνοδο των εισαγόμενων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από χέρια αστυνομικού, σχεδόν στο σύνολο της αμερικανικής Επικράτειας στις ΗΠΑ. . . .
LIFE STYLE

Ένας χρόνος πέρασε από το βράδυ της 30ης Μαΐου του 2019, μέρα που ο Κώστας Ευρυπιώτης «έφυγε» για πάντα από τη ζωή. Ο Κώστας Κόκλας, φίλος και συνεργάτης του ηθοποιού, θυμήθηκε το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση με την οποία απαιτεί την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Για ακόμα μια φορά έρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση με την οποία απαιτεί την άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Για ακόμα μια φορά έρχεται στην επικαιρότ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από ένα στα τέσσερα καταστήματα εστίασης και νυκτερινής διασκέδασης σε πανελλαδικό επίπεδο δε σήκωσε ρολά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους, μετά την άρση της καραντίνας, με το πρόβλημα να
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην τοποθέτηση 81 ηλεκτρικών ποδηλάτων σε ειδικούς σταθμούς μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου προχωρά ο Δήμος Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση σύμφωνα με την
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search