Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σπιράλ για Δημοτικό Συμβούλιο: «Λάθος προτεραιότητες, κ. Δήμαρχε»

Μετά από τη δίμηνη παύση εργασιών του εν μέσω καραντίνας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συνεδρίασε στις 18 Μάϊου σε μία συνεδρίαση που έληξε άρον-άρον καθώς η Δημοτική Αρχή, εκνευρισμένη από την έκβαση μιας συζήτησης, αποφάσισε «να φέρει το εν λόγω θέμα προς συζήτηση, σε επόμενη συνεδρίαση, σε δύο μέρες». Πέρασαν 15 ημέρες, έφυγε ο Μάιος, μπήκε Ιούνιος και επιτέλους…έχουμε νέα συνεδρίαση.

 

Το θέμα που οδήγησε στη θυελλώδη συνεδρίαση την προηγούμενη φορά, δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη. Μία ένσταση κατοίκων που θα μπορούσε να «σώσει» μια εστία πρασίνου στην πόλη παραπέμπεται στις καλένδες. Κι αν δεν το έκανε η Δημοτική Αρχή –πολύ αμφιβάλλουμε- ζητάμε εμείς συγνώμη από τους κατοίκους (και τους εκπροσώπους τους που επί 8ωρο παρακολούθησαν την προηγούμενη συνεδρίαση) για την αδιαφορία, την απαξίωση και την προσβολή που τους επιφύλαξε ο Δήμος.

 

Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια: Ποιο είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα της νέας συνεδρίασης; Η «έκδοση ψηφίσματος στήριξης των αιτημάτων και των αγώνων της εκπαιδευτικής κοινότητας». Σοβαρό; Ασυζητητί! Δημοτικό; Επ’ ουδενί! Η μόνη αρμοδιότητα που έχουν οι Δήμοι της χώρας στον τομέα της Παιδείας είναι η διαχείριση των σχολικών κτιρίων. Προφανώς η Δημοτική Αρχή Πελετίδη τα έχει φροντισμένα τέλεια τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, οπότε… ας συζητήσουμε για την Παιδεία.

 

Προφανέστερα δε, στην πόλη δεν υπάρχουν χρονίζοντα, άλυτα και σοβαρά θέματα προς συζήτηση. Κι έτσι ο κ. Πελετίδης ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει στο σώμα προς συζήτηση ένα καθαρά κοινοβουλευτικό θέμα, αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμα τη θεώρησή του για την πόλη, τον Δήμο και τη δημοτική του ομάδα: Τοπικό παράρτημα του κόμματός τους είναι, προέκταση της βουλής θεωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο, με κομματικό πρόσημο θέλει να γίνονται όλες οι συζητήσεις. Ενώ η πόλη παραπαίει.

 

Το σπιράλ διαμαρτύρεται δημόσια για αυτή την κατάντια. Καταθέτουμε την έντονη αντίθεσή μας με αυτές τις πρακτικές. Καλούμε όσες παρατάξεις νοιάζονται πραγματικά για την Πάτρα και δεν αποτελούν το μακρύ χέρι των κομμάτων τους στην πόλη να μην επιτρέπουν στον κ. Πελετίδη να τις παρασύρει σε τέτοιες τακτικές. Και ετοιμάζουμε πρωτοβουλίες –έστω με τη μικρή δύναμη της παρουσίας μας στα όργανα- να φέρουμε τα σοβαρά θέματα της πόλης προς συζήτηση, στο Συμβούλιο και στην κοινωνία.

 

Απαραίτητη διευκρίνιση: Δύο από τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους του σπιράλ είναι εκπαιδευτικοί. Όχι μόνο γνωρίζουν και νοιάζονται για τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, μα και αυτονόητα στηρίζουν τα αιτήματα και τους αγώνες της. Και όλα τα υπόλοιπα στελέχη του σπιράλ έχουν άποψη, ως συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες. Ως Πατρινοί δημότες, όμως, συνασπίστηκαν και ψηφίστηκαν, για να ασχοληθούν με τα θέματα της Πάτρας. Αυτά που ο Δήμαρχος Πελετίδης τα θεωρεί λυμένα. Αιδώς, κ. Δήμαρχε, λάθος προτεραιότητες ξανά.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search