Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Τοποθετούνται 81 ηλεκτρικά ποδήλατα σε ειδικούς σταθμούς

Στην τοποθέτηση 81 ηλεκτρικών ποδηλάτων σε ειδικούς σταθμούς μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου προχωρά ο Δήμος Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η εγκατάσταση 9 σταθμών ηλεκτρικών ποδηλάτων εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

Πρόκειται για το 4 ο έργο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα οι θέσεις σταθμών είναι :

1. Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία.

2. Οδός Πολυζωίδη (Δικαστήρια).

3. Άγιος Κωνσταντίνος.

4. Έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου.

5. Οδός Γούναρη.

6. Πλατεία Άρη Βελουχιώτη.

7. Στον Πεζόδρομο μεταξύ των οδών Γρίβα και Παναγοπούλου.

8. Εντός του Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης (Parking) στην πλατεία Δημάδη.

9. Στον Περιβάλλοντα Χώρο του Πανεπιστημίου επί της οδού Σεφέρη.

Η εγκατάσταση θα γίνει από την εταιρεία Brain Box και για τη λειτουργία των σταθμών θα τοποθετηθεί ένα αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης.

Παράλληλα προβλέπεται η χρήση ποδηλάτων που μπορούν να εξυπηρετούν πολίτες με κινητικές δυσκολίες ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές – σταθμούς.

«Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη και πιο ανθρώπινη. Πιστεύω ότι οι Αγρινιώτες θα αγκαλιάσουν αυτό το νέο, σύγχρονο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας με την ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας σταδιακά μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search