Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣYΔΙΣΑ: Eπιστολή σε Μητσοτάκη για την κατάργηση του άρθρου περί  Περιβαλλοντικής Εισφοράς

 

Στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Λουσικά Αχαΐας, υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό κ.  Κ. Μητσοτάκη για την κατάργηση του άρθρου περί  Περιβαλλοντικής Εισφοράς. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει: 

 

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, 

Όπως γνωρίζετε, με την εφαρμογή του Ν. 4609/2019 (ΦΕΚ 67/Α/3.5.2019) και συγκεκριμένα με το άρθρο 55 αυτού, επιβλήθηκε η Περιβαλλοντική Εισφορά για την Ενίσχυση των Δράσεων της Κυκλικής Οικονομίας, οριζόμενη κατ΄ αρχήν σε 10 ευρώ/τόνο παραγόμενων αποβλήτων από την 1.1.2020 και εξαρτώμενη από την πρόοδο των έργων υλοποίησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.). 

Η εισφορά αυτή, υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω Νόμου για τον Νομό Αχαΐας σε 738.393,50 Ευρώ. Προς το παρόν έχει υλοποιηθεί – εκδοθεί μόνο η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων / Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην περιοχή «Φλόκα» Αχαΐας, την 4.3.2020 (ΑΔΑ : 6ΟΠ7ΟΡ1Φ-09Φ), η οποία προβλέπεται να κατασκευαστεί βάσει του εν ισχύ ΠΕ.Σ.Δ.Α. 

Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς για την υλοποίηση των υπολοίπων δράσεων του ΠΕ.Σ.Δ.Α. Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας  συστάθηκε με το αρ. ΦΕΚ 439/Β/13.2.2020 - δηλαδή ο χρόνος ζωής του είναι κάτω των τεσσάρων μηνών - συνεπώς δεν μπορεί να φέρει την παραμικρή ευθύνη για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προβλεπόμενων έργων του ΠΕ.Σ.Δ.Α., που έχουν παρουσιαστεί πριν την σύστασή του και οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, φορείς ή υπηρεσίες. 

Επειδή όπως σας είναι αντιληπτό, η περιβαλλοντική εισφορά επιβαρύνει υπέρμετρα τα περιβαλλοντικά τέλη για τους δημότες των Δήμων του Νομού Αχαΐας, καθώς πρέπει να αντληθεί από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας, με Ομόφωνη Απόφασή μας, παρακαλούμε για την κατάργηση ισχύος του εν λόγω άρθρου.

Η κατάργηση του εν λόγω άρθρου περί Περιβαλλοντικής Εισφοράς αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα όλων των Ο.Τ.Α του Ν. Αχαΐας και θα γίνει δεκτή με ανακούφιση από τους πολίτες του Νομού μας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κατά την οποία η παρατεταμένη οικονομική ύφεση έχει δυσβάσταχτες επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των πολιτών». 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την προετοιμασία τους για την επανέναρξη του πρωταθλήματος συνεχίζουν οι ομάδες του NBA, με τη Λίγκα να ανακοινώνει τα φιλικά προετοιμασίας.Συγκεκριμένα, τα πρώτα ματς θα γίνουν στ . . .
LIFE STYLE

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ θα είναι παραγωγός ενός νέου σόου γνωριμιών για το Lifetime με τίτλο «Swipe Swap».Η ITV Entertainment, η οποία έχει την παραγωγή των σειρών «Love Island», «Qu . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Είναι επίσημο και η σχολή προπονητών για το UEFA C΄ θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας. Από 21 έως 25/7/2020 θα πραγματοποιηθεί η α΄ φάση σχολής προπονητών UEFA-C στην Πάτρα, σύμφων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Κάθε χρόνο κατά μῆνα Ἰούλιο (πρῶτο Σαββατοκύριακο) τελοῦνται λαμπρές ἑορταστικές ἐκδηλώσεις, στήν Ζουμπάτα Πατρῶν, γενέτειρα τοῦ Ἐθνομάρτυρος Ἱεράρχου Γρηγορίου Δέρκων, ὁ ὁποῖος τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Κάθε χρόνο κατά μῆνα Ἰούλιο (πρῶτο Σαββατοκύριακο) τελοῦνται λαμπρές ἑορταστικές ἐκδηλώσεις, στήν Ζουμπάτα Πατρῶν, γενέτειρα τοῦ Ἐθνομάρτυρος Ἱεράρχου Γρηγορίου Δέρκων, ὁ ὁποῖος τό 1821, κρεμάστηκε ἀ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί στην Πατρών Πύργου στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής.   Eυτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός, προκλήθηκαν μόνο κάποιες υλικές ζημιές στο όχημα.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ΔιεύθυνσηςΔυτικής Ελλάδας σε θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτώνΗ Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύεισυνολι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search