Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Δύο οι πορείες για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σε εξέλιξη δύο πορείες στην Πάτρα κατά του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Μία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και μια από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου. 

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. 

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας για την αποψινή διαδήλωση μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

«Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Να βάλλουν καλά στο μυαλό τους ότι δε θα ζητάμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουμε απέναντι τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας και τα συνδικάτα τους, το λαό της Πάτρας και όλους τους μαζικούς φορείς, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τους συλλόγους της να καταδικάσουν το νομοσχέδιο έκτρωμα και να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.»

Στο αποψινό συλλαλητήριο στην Πάτρα συμμετέχει και η δημοτική Αρχή. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατο ψήφισμά του χαρακτηρίζει ως «κατάπτυστο» το νομοσχέδιο και ζητά την άμεση απόσυρσή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και τις κινητοποιήσεις των φορέων τους, ενάντια στο νομοσχέδιο και την κατάργηση του στην πράξη.

Θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 9 Ιούλη. Η φωνή των εργαζομένων και του λαού, δεν φιμώνεται. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει».

Πάτρα: Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί στο σημερινό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει για ψήφιση - μέσα στο κατακαλόκαιρο  νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, βάζοντας μπροστά τις μηχανές για να κάνει πράξη έναν ακόμα μύχιο πόθο της εργοδοσίας. Με αυτό επιδιώκεται η καθιέρωση νέων περιοριστικών μέτρων στην άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και καταστολή του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, της απεργίας και της ειρηνικής διαμαρτυρίας ή διαδήλωσης, που ο λαός μας και οι εργαζόμενοι κατέκτησαν με σειρά μακροχρόνιων και αιματηρών αγώνων. Το «νομοσχέδιο», αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα «ερμηνείας του νόμου». Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς, που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται κ.λπ. Επανέρχεται ξανά η αστυνόμευση μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις.

Mε βάση το «νέο» νομοσχέδιο:

«Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης» (άρθρο 3).

Ο οργανωτής της συγκέντρωσης «συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης» (άρθρο 4).

Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δε γνωστοποιηθεί «η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυση της ανωτέρω συνάθροισης..” (άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, «επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής» (άρθρο 8).

Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:

«Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους...» Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες (άρθρο 14).

Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης (άρθρο 7, παρ. 4).

«Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων» κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες (άρθρο 15).

Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά! 

Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Να είναι σίγουροι, ότι, οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Συλλαλητήριο στις 9 Ιουλίου 2020 στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

 

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο: Νομοσχέδιο-έκτρωμα

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο αναφέρει:

Όλα τα έχει ο μπαξές του νομοσχεδίου-έκτρωμα  απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων, του οποίου η συζήτηση ολοκληρώνεται σήμερα στην Βουλή.

Κορυφώνει και θωρακίζει το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού «νόμος και τάξη», με μια πολιτική  κατάργησης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και καταστολής.

Απαγορεύσεις πιστής  χουντικής αντιγραφής και μάλιστα προωθημένες,

ιδιώνυμο αδίκημα για την συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση,
απαγορευμένες ζώνες που δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες σε κάθε πόλη,
προστασία και κάλυψη των ακροδεξιών με την απαγόρευση των αντισυγκεντρώσεων, 
αναγόρευση της  αστυνομίας σε κριτή και τελετάρχη της δυνατότητας πραγματοποίησης κάθε  συγκέντρωσης και διαδήλωσης που αν ξεφύγει θα ματώσει και με το γράμμα του νόμου.

Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της  αντιλαμβάνονται ότι αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει κοινωνική αντίδραση ενάντια στην εξαθλίωση και τον πνιγηρό ολοκληρωτισμό  και σπεύδει να θωρακίσει το σύστημα εξουσίας της.

 Το σύστημα που βαφτίζει ιδιώνυμο αδίκημα το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας από  50 άτομα, ενώ  την λεηλασία και την εκμετάλλευση της κοινωνίας της εργασίας  από  50 οικογένειες ανάπτυξη!!

Στην ουσία το νομοσχέδιο αυτό, δεν θα κριθεί, όπως πιστεύουν πολλοί, στα έδρανα του κοινοβουλίου. Αντίθετα θα δοκιμαστεί και θα κριθεί στον δρόμο, όχι με τις ελεγχόμενες συμβολικές και στοιχισμένες διαδηλώσεις. Ας μην ξεχνούν οι κρατούντες ότι ούτε το Πολυτεχνείο το 1973, ούτε ο Δεκέμβρης του 2008 είχαν άδεια από την αστυνομία.   

Καλό είναι λοιπόν  να θυμούνται όλοι και κυρίως η νεοφιλελεύθερη συμμορία που μας κυβερνά  ότι η κοινωνική έκρηξη και η οργή όταν ξεσπάσει δεν καταστέλλεται με κανέναν νόμο.

Η κοινωνία της εργασίας στο δρόμο πάντα  ανάσανε,  και στο δρόμο δεν τους σώζουν ούτε οι νόμοι, ούτε οι αστυνόμοι.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο ΠΠΝΠ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στο Νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μαζί με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, στο γραφείο του Συλλόγου μας, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό του Απόστολο Κόγκα, μοίρασε στο πολιτικό και σ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ αναφέρει σε ανακοίνωση της:    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, πάλι μας εξέπληξε η Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Δείχνοντας τον τρόπο που πολιτεύεται, ήτα . . .
LIFE STYLE

Η Νίνα Λοτσάρη δεν είναι μόνο μία ταλαντούχα show-woman και σοπράνο, αλλά και μία πολύ αφοσιωμένη μητέρα. Οι δύο κόρες της, Νεφέλη και Ερωφίλη, είναι ότι πιο όμορφο και πολύτιμο έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η αρχή της επίλυσης ενός μεγάλου περιβαλλοντικού ζητήματος, αυτού  της συλλογής και της απομάκρυνσης των επικινδύνων αποβλήτων αμιάντου και η εξυγίανση - αποκατάσταση των πρώην βιομηχανικών εγκαταστάσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ράπιντ-τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων covid θα πραγματοποιηθούν στους εργαζόμενους του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία του ΕΟΔΥ. Τα τεστ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΜΙΑ 44ΧΡΟΝΗΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ ΤΟΝΙΟ. Στο επταόροφο κτίρι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search