Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πατρών - Πύργου: Προσπερνώντας την ΕΛ.ΑΣ. σε... διπλή διαχωριστική !

Η εθνική Οδός (λέμε τώρα)... Πατρών - Πύργου κατά κοινή ομολογία είναι ένας από τους αιματοβαμμένους δρόμους στην χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σβήσει στην άσφαλτο και πολλές φορές σε πραγματικά τρομερά τροχαία δυστυχήματα με εικόνες που προκαλούν σοκ. Έχουν γραφτεί επίσης χιλιάδες άρθρα για την αναγκαιότητα που υπάρχει για την κατασκευή νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα παρέχει ασφάλεια στους οδηγούς. Έχει επισημανθεί βέβαια και η οδηγική μας συμπεριφορά που πολλές φορές έχει φέρει το ανθρώπινο λάθος και έχει υπάρξει ένα τροχαίο. Με λύπη διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά την συμπεριφορά κάποιων οδηγών... που προφανώς βιάζονται !

  Δεν διστάζουν μάλιστα να προσπεράσουν σε διπλή διαχωριστική γραμμή (που απαγορεύεται η προσπέραση) ακόμα και τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας ...

Τι ισχύει:

Είναι συνεχείς ή διακεκομμένες γραμμές που χρησιμεύουν στο να διαχωρίζουν τις αντίθετες κατευθύνσεις της κυκλοφορίας μεταξύ τους. Ανάλογα με τη μορφή τους επιτρέπουν ή απαγορεύουν το προσπέρασμα. Πιο συγκεκριμένα:

1) Όπου υπάρχει διακεκομμένη γραμμή (σχ. 2.3) επιτρέπεται το προσπέρασμα (υπό τον όρο, βέβαια, ότι δεν έρχεται άλλο όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση) από όσους κινούνται και στις δύο κατευθύνσεις της οδού.

Αντιθέτως, στις περιπτώσεις διπλής ή μονής συνεχόμενης γραμμής (σε σπάνιες περιπτώσεις πολύ στενών δρόμων είναι δυνατόν να είναι μονή συνεχόμενη), δεν επιτρέπεται το προσπέρασμα. Το προσπέρασμα προπορευόμενου οχήματος είναι δυνατόν να γίνει, όταν το πλάτος της οδού είναι επαρκές (2 ή περισσότερες λωρίδες ανά κατεύθυνση), οπότε το προσπέρασμα γίνεται χωρίς να υπερβεί το όχημα τη διπλή γραμμή ή να πατήσει σε αυτήν.

Καλύτερα να φτάσετε 10 λεπτά αργότερα στον προορισμό σας αλλά να φτάσετε με ασφάλεια !

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν (12 παιδιά και 4 ενήλικες) και νοσηλεύονται από την επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί δύο ένοπλ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισράηλ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης θα ανοίξει την Παρασκευή 14 Μαΐου. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Με το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ» των εκδόσεων «Weimer» τιμήθηκε σήμερα ως «γεφυροποιός» ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

             Στίς 10 Μαΐου ἡ Ἀχαΐα, μέ πρώτη τήν Ἀποστολική πόλη τῶν Πατρῶν ἑορτάζει τήν ἐπέτειο τῆς Μετακομιδῆς τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Νικολάου( τήν διέλευση ἀπό τήν Ἀχαΐα πρός τήν Δύση). Ἐπί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ένα γόνιμο διάλογο είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης με τον  Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη  Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου υλοποιούν Διαδικτυακή Ημερίδα την Τετάρτη 12 Μαΐου και ώρα 15:00, προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search