Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΟΙΚΙΠΑ καταγγέλλει επίθεση και ξυλοδαρμό σε βάρος μέλους της στην Καλογριά

Η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ για το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλογριά:

Δελτίο Τύπου

14/7/20

Η βία δεν έχει καμιά θέση στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς!

Νέο εξοργιστικό επεισόδιο απρόκλητης βίας εις βάρος μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων σημειώθηκε στην Καλόγρια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφυλιάς το απόγευμα της Δευτέρας.

Μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Παπακωνσταντίνου, που κατάπληκτοι βρέθηκαν, σε περιοχή μεταξύ του parking γνωστής  καφετέριας  και του θαλάσσιου μετώπου (όπου και αναπαράγονται  χαραδριοί -θαλασσοσφυριχτές),  μπροστά στην εικόνα γεωργικού τρακτέρ να οργώνει και να συμπιέζει τις αμμοθίνες, για λόγους δήθεν καθαρισμού.

Στις παρατηρήσεις τους ότι αυτό είναι παράνομο, άτομο που συνόδευε το τρακτέρ επιτέθηκε στο μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Κυριάκο Γαλάνη και τον χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Σημειώνουμε οδηγός του τρακτέρ ήταν  το ίδιο άτομο που είχε στις τον Φεβρουάριο του 2019 πυροβολήσει προς την κατεύθυνση του Κ.Γαλάνη.

Η νέα θρασύτατη βίαιη ενέργεια δείχνει ότι η ομάδα ατόμων που θεωρεί το Εθνικό Πάρκο αντικείμενο προς παράνομη εκμετάλλευση, αισθάνεται ότι  μπορεί να κάνει ότι θέλει ασύδοτη.

Είναι θετικό ότι βρίσκονται ήδη υπό κράτηση, σε διαδικασία αυτοφώρου. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν γρήγορα και αυστηρά ώστε, επιτέλους, οι περιβαλλοντικοί εγκληματίες να πάψουν να θεωρούν τη Στροφυλιά ξέφραγο αμπέλι.

Είναι απαραίτητο ακόμη πρόσωπα που βαρύνονται βίαιη συμπεριφορά και κατηγορίες για περιβαλλοντικά εγκλήματα να αποκλείονται από τις όποιες επιτρεπόμενες δραστηριότητες που ανατίθενται από το Δήμο Δ. Αχαϊας ή την Περιφέρεια (καντίνες, ιχθυοτροφεία). Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θεωρούν τις όποιες άδειες απλή αφετηρία  

για να κάνουν ότι και όπως νομίζουν.

Η βία δεν έχει καμιά θέση στο Εθνικό μας Πάρκο, το στολίδι της Πελοποννήσου.

Οι ομάδες της ασυδοσίας και της παρανομίας επιβάλλεται να εξαρθρωθούν τώρα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έγραψε ιστορία ο τεράστιος Λευτέρης Πετρούνιας!Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Ρίμινι και έφτασε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η μεγάλη έξοδος του Πάσχα ξεκίνησε ήδη. Από το πρωί της Παρασκευής οι πρώτοι φοιτητές πήραν το δρόμο για τον προορισμό που θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ενώ δεν είναι λίγες οι ο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δύο βράδια μετά από το επικό πρώτο ματς της σειράς, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έδωσαν την Παρασκευή (26/4) ακόμα μία εκπληκτική μάχη στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Αυτή τη φορά χαμογέλασ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λέστερ επιστρέφει στην Premier League μία σεζόν έπειτα από τον υποβιβασμό της στην Championship. Οι "αλεπούδες" δεν αγωνίστηκαν, όμως η συντριβή της Λιντς από την ΚΠΡ με 0-4 στο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερυμανθείας Τριταίας για τους μαθητές τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 2
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα θα απουσιάζουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα π
Image
Image

Search