Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περί τους 200 πάσχοντες στην Αχαϊα ζουν με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος

Με την αγωνία της ανεύρεσης αίματος ώστε να καταστεί δυνατή η σωτήρια μετάγγισή τους ζουν 200 ασθενείς της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ.

Πρόβλημα που προκύπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα και το οποίο έχει ενταθεί λόγω του κορονοϊού. Το Κέντρο Αίματος του ΠΓΝΠ με ανακοίνωσή του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που είναι σε θέση να αιμοδοτήσουν να προσέλθουν στην κινητή μονάδα που θα υπάρχει στην πλατεία Ολγας.

Αντίστοιχη έκκληση απηύθυνε και ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εκ μέρους του οποίου ο Σταύρος Μπαλοδήμος που είναι ένας από τους μεταγγιζόμενους στο ΠΓΝΠ μας επισήμανε: «Ζούμε συνεχώς με την αγωνία εάν θα υπάρχει διαθέσιμο αίμα για την μετάγγισή μας. Η έλλειψη αίματος δυστυχώς είναι ένα διαρκές πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η μη έγκαιρη μετάγγισή μας αποβαίνει εις βάρος της υγείας μας».

Οπως εξηγεί ο ίδιος: «Οι μεταγγίσεις των πασχόντων γίνονται με δυσκολία, με συχνότατες αναβολές και με περιορισμένες ποσότητες αίματος, εξαιτίας της αδυναμίας της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Η κατάσταση αυτή που θεωρείται πλέον πάγια, επικρατεί τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Από την πλευρά του το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών οργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες επί της πλατείας Ολγας με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το πρόγραμμα των αιμοληψιών για τους πολίτες της Πάτρας που επιθυμούν να αιμοδοτήσουν χωρίς να επισκεφτούν το νοσοκομείο είναι το παρακάτω:

Τρίτη 11-08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 14-08, ωράριο 9:00-13:00,

Τρίτη 18 -08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 21-08, ωράριο 9:00-13:00,

Τρίτη 25-08, ωράριο 9:00-13:00,

Παρασκευή 28-08, ωράριο 9:00-13:00.

«Οι ανάγκες αίματος των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία καλύπτονται με δυσκολία και καθυστέρηση την τρέχουσα περίοδο. Ενημερώνουμε τους αιμοδότες που θα ήθελαν να τους υποστηρίξουν με την προσφορά αίματος, ότι οι διαδικασίες αιμοληψίας πληρούν όλες τους κανόνες προστασίας της υγείας τους. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη διαρκή βοήθειά σας» επισημαίνουν οι άνθρωποι του Κέντρου Αίματος που δίνουν καθημερινά τη μάχη ώστε να μην αφήσουν ακάλυπτο κάποιον ασθενή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Αιμοδοσία για την οποιαδήποτε ερώτηση, απορία ή προγραμματισμό αιμοδοσίας στο ΠΓΝΠ ή την πλατεία Ολγας:

2613604017, 2613603668.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

354 τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Τι γίνεται όμως με την Αχαΐα και ποια είναι η κατάσταση ; Ο κορωνοϊός δείχνει να "φούντωσε" κατά τη δι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 354 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Από τα 325 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματολ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μανώλης Μητσιάς θα ανέβει στη σκηνή του κλειστού γηπέδου της Περιβόλας του Απόλλωνα Πατρών, από όπου θα γίνει η συναυλία, χωρίς όμως να υπάρχει κοινό, εξαιτίας των υγειονομικών σ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνολικά 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και 3 θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 354 επιπλέον κρούσματα κορονοϊού. Από τα 325 εγχώρια κρούσματα, τα 56 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 25 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παρά λίγο να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή, ένας μετανάστης την προσπάθειά του να διαφύγει από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «τρύπωσε» σε φορτηγό που επρόκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 68 της χρόνια η καθηγήτρια γαλλικών Βασιλική (Βαλή) Ευστ. Παπαγεωργοπούλου. Η εκλιπούσα είχε υπηρετήσει ως καθηγήτρια στο Πρότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search