Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Βράζει» το Ρίο χωρίς νερό καλοκαιριάτικα - Ειδική επέμβαση προαναγγέλλει ο δήμος

Την Παρασκευή αναμένεται η διευθέτηση του προβλήματος του Ρίου το οποίο έψησε το ψάρι στα χείλη χιλιάδων πολιτών τις τελευταίες ημέρες.

Η διευθέτηση αυτή ωστόσο δεν σημαίνει και διασφάλιση στο διηνεκές αφού η κατάσταση με το δίκτυο μπάζει.

Oπως ξέρουμε, τα προηγούμενα 24ωρα το Ρίο φώναζε για χαμηλή πίεση του νερού του δικτύου, και μάλιστα συσχέτιζε το φαινόμενο με θρυλούμενη διάθεση ποσοτήτων νερού στο Ανω Καστρίτσι.

Η ΔΕΥΑΠ ανακοίνωσε διαφαινόμενη βλάβη και εξάγγειλε για τη Δευτέρα, προχθές, εργασίες, προκειμένου να εντοπίσει την πηγή της ανωμαλίας.

Πράγματι έγιναν έρευνες στο δίκτυο, που όμως κράτησαν πολλές ώρες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, με διακομμένη την υδροδότηση, ο κόσμος να χάσει την υπομονή του. Δεν ήθελε και πολύ για κάτι τέτοιο, αφού η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται εδώ και χρόνια στο μέτωπο αυτό.

Οπως εξηγούσε χθες στην «Π» ο πρόεδρος της Επιχείρησης Ανδρέας Παπανικήτας, η κατάσταση με το δίκτυο είναι στρυφνή και αχαρτογράφητη.

Ο Δήμος Πατρέων, συνενούμενος με τους παλιούς περιφερειακούς δήμους Ρίου και Παραλίας, κληρονόμησε ένα υπόγειο δίκτυο μη επαρκώς αποτυπωμένο (Ελλάδα του 2000), με αποτέλεσμα η διερεύνηση των ανωμαλιών που παρουσιάζει να είναι πορεία στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα, μπορεί μεν η υπηρεσία να εντοπίζει τον κεντρικό αγωγό, αλλά οι διακλαδώσεις του είναι αφανείς και άγνωστες. Αυτό σημαίνει ότι η ανίχνευση ανωμαλιών να είναι περιπετειώδης και βασανιστική κατάσταση για τον μηχανισμό της υπηρεσίας.

Στην προκείμενη περίπτωση, φαίνεται ένα σημείο του δικτύου έχει «μπουκώσει», από κάποιο άγνωστο υλικό.

Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με ειδική επέμβαση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι μεθαύριο Παρασκευή. Ο κ. Παπανικήτας δεσμεύεται ότι δεν θα χρειαστούν αυτή τη φορά πολύωρες διακοπές του νερού.

Χθες το πρωί η υδροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται, όχι χωρίς ανισορροπία. Προς το μεσημέρι η Επιχείρηση ανέφερε ότι η ροή του νερού ήταν πλέον ικανοποιητική.

Εξυπακούεται ότι όλη αυτή η περιπέτεια εν μέσω καύσωνα δεν είναι και ό, τι καλύτερο για τους πολίτες.

Θυμίζουμε ότι πέραν της παλαιότητας του δικτύου, η Επιχείρηση έχει προειδοποιήσει για πρόβλημα αποθεμάτων, συνέπεια και των μειωμένων βροχοπτώσεων του χειμώνα 2019-20.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία, απαγορεύοντας τις επαφές μεταξύ προσώπων που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στο «Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας», των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ασκεί με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του κορονοϊού, είναι το αντικείμενο μιας πολύ ενδιαφέρουσας επιστημονικής έρευνας που διεξάγει το Κέντρο Μελετών Ασφ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του δόγματος «όχι σε όλα» υιοθετούν μια διαστρεβλωμένη αντίληψη περί προοδευτικότητας αποδίδοντας τις εκάστοτε κοινωνικές επιταγές σε μία ύποπτη και ύπουλη προσπάθεια επι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης και οι λίστες αναμονής στην Πάτρα, αλλά και γενικότερα στα φαρμακεία της Ελλάδος είναι μεγάλες. Όλοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και από το πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία για κατοίκους του Αγίου Βασιλείου της Πάτρας οι οποίοι είδαν τους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα σήμερα Δευτέρα λόγω της έντονης νεροποντής. Οι αυλές των σπιτιών τους πλημμύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 2.000 κλήσεις μοίρασε η Τροχαία τον Σεπτέμβριο προσπαθώντας να βάλει σε μία τάξη την αναρχία που χαρακτηρίζει τους δρόμους της Πάτρας και να μειώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Μό
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search