Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Αντιδράσεις στην εστίαση για το φόρο 0,5% στο ντελίβερι - Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ - Δήμου

Τον διαχωρισμό του δημοτικού φόρου (0,5%) για τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες και επιτρέπουν χρήση τραπεζοκαθισμάτων έναντι αυτών που κάνουν ντελίβερι θέτει ο σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής στο Δήμο Πατρέων. Δεσμεύτηκε να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο η δημοτική αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη συνάντηση του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρου Στεργίου με τον αντιδήμαρχο Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα. Οπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου, οι επαγγελματίες που κάνουν ντελίβερι ζητούν να εξαιρεθούν από την καταβολή του 0,5%, καθώς θεωρούν ότι είναι άδικο να πληρώνουν για υπηρεσία που δεν παρέχεται. Σημειωτέον ότι στο διάστημα των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, αλλά και την περίοδο που ακολούθησε μέχρι και σήμερα, ο συγκεκριμένος κλάδος (που κάνει ντελίβερι) εμφάνισε και εξακολουθεί να εμφανίζει σημαντικές πωλήσεις. Για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους θα χρειαστεί να γίνει διαχωρισμός στις ταμειακές μηχανές. Σύμφωνα με τον Σπ. Στεργίου το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί τεχνικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει από τις τοπικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ο αντιδήμαρχος απάντησε στο αίτημα του κλάδου ότι θα πρέπει να μελετηθεί από κοινού με τις δημοτικές υπηρεσίες ως προς τη νομιμότητά του, ώστε να μπορεί να ληφθεί απόφαση.

Το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας έχει υπερψηφίσει, μαζί με άλλα μέτρα οικονομικής ανακούφισης, την απαλλαγή των επαγγελματιών για το 0,5% που αναλογούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ο ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά του εισηγήθηκε για το τέλος να εγκριθεί ρύθμιση σε δόσεις για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Δ. Πλέσσας ενημέρωσε τον Σπ. Στεργίου στη συνάντησή τους ότι για τα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης λόγω του κορονοϊού δεν έχει αποσταλεί επίσημα η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Δήμο μέχρι σήμερα. Ο αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ πως έχουν ήδη γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες και όταν σταλεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης θα προχωρήσει η υλοποίησή της άμεσα.

Ωστόσο, ενημέρωσε ότι από τη δέσμη μέτρων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση του Δήμου Πατρέων για την απαλλαγή των ενοικίων, στα δημοτικά ακίνητα και στα κυλικεία (σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ.). Ο Δ. Πλέσσας δεσμεύτηκε για παρέμβαση του Δήμου στην Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα νομοθετικά.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν σύντομα στην υπόθεση της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το υπουργείο Εσωτερικών και τη χρήση τους από την ευρωβουλεύτρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυνηγητό μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών για δύο νεαρές που έκλεψαν άνδρα στον πεζόδρομο της Κανάρη και “κρύφτηκαν” στα Δικαστήρια. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο για . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κυνηγητό μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών για δύο νεαρές που έκλεψαν άνδρα στον πεζόδρομο της Κανάρη και “κρύφτηκαν” στα Δικαστήρια. Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στο σημείο για την αναζήτηση των δύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στο facebook, δείχνει την αγάπη του για τα παιδιά του και την υπερηφάνεια του ταυτόχρονα για την πρόοδό τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πα
Image
Image

Search