Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Αντιδράσεις στην εστίαση για το φόρο 0,5% στο ντελίβερι - Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ - Δήμου

Τον διαχωρισμό του δημοτικού φόρου (0,5%) για τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες και επιτρέπουν χρήση τραπεζοκαθισμάτων έναντι αυτών που κάνουν ντελίβερι θέτει ο σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής στο Δήμο Πατρέων. Δεσμεύτηκε να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο η δημοτική αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη συνάντηση του προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρου Στεργίου με τον αντιδήμαρχο Διοίκησης, Διονύση Πλέσσα. Οπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου, οι επαγγελματίες που κάνουν ντελίβερι ζητούν να εξαιρεθούν από την καταβολή του 0,5%, καθώς θεωρούν ότι είναι άδικο να πληρώνουν για υπηρεσία που δεν παρέχεται. Σημειωτέον ότι στο διάστημα των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, αλλά και την περίοδο που ακολούθησε μέχρι και σήμερα, ο συγκεκριμένος κλάδος (που κάνει ντελίβερι) εμφάνισε και εξακολουθεί να εμφανίζει σημαντικές πωλήσεις. Για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους θα χρειαστεί να γίνει διαχωρισμός στις ταμειακές μηχανές. Σύμφωνα με τον Σπ. Στεργίου το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί τεχνικά, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει από τις τοπικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ο αντιδήμαρχος απάντησε στο αίτημα του κλάδου ότι θα πρέπει να μελετηθεί από κοινού με τις δημοτικές υπηρεσίες ως προς τη νομιμότητά του, ώστε να μπορεί να ληφθεί απόφαση.

Το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας έχει υπερψηφίσει, μαζί με άλλα μέτρα οικονομικής ανακούφισης, την απαλλαγή των επαγγελματιών για το 0,5% που αναλογούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ο ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά του εισηγήθηκε για το τέλος να εγκριθεί ρύθμιση σε δόσεις για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Δ. Πλέσσας ενημέρωσε τον Σπ. Στεργίου στη συνάντησή τους ότι για τα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης λόγω του κορονοϊού δεν έχει αποσταλεί επίσημα η απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Δήμο μέχρι σήμερα. Ο αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ πως έχουν ήδη γίνει οι απαιτούμενες διαδικασίες και όταν σταλεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης θα προχωρήσει η υλοποίησή της άμεσα.

Ωστόσο, ενημέρωσε ότι από τη δέσμη μέτρων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την απόφαση του Δήμου Πατρέων για την απαλλαγή των ενοικίων, στα δημοτικά ακίνητα και στα κυλικεία (σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ.). Ο Δ. Πλέσσας δεσμεύτηκε για παρέμβαση του Δήμου στην Κυβέρνηση, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα νομοθετικά.

Πηγή: pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Ναυπακτίας ο χαμός του 13χρονου Νεκτάριου Μπανιά. Ο νεαρός «έφυγε» μετά από επέμβαση στην οποία και υποβλήθηκε «βυθίζοντας» στη θλ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Μία εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί, και μετά τον πόλεμο που κήρυξε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά του ισλαμικού φανατισμού, η κόντρα της Γαλλίας με χώρες . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» σε 9 περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα περιορισμού σ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση χτυπάει τον πυρήνα της δημοκρατίας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος που ανέβηκε απόψε στο βήμα της Ολομέλειας για να δώσει το πε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία της Ναυπακτίας ο χαμός του 13χρονου Νεκτάριου Μπανιά. Ο νεαρός «έφυγε» μετά από επέμβαση στην οποία και υποβλήθηκε «βυθίζοντας» στη θλίψη την οικογένεια,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» σε 9 περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα περιορισμού στις περιοχές που «έπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της δικαιοσύνης έχει φτάσει η δικογραφία, για το τεράστιο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων με διεθνείς διασυνδέσεις σε πέντε χώρες της Ευρώπης, που εξάρθρωσε τον Οκτώβριο του 2016 η υποδιεύθυνση ασφαλε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search