Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια: Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναφέρει: "Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που έχει ισχύ μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει τη συνέχιση του άστατου καιρού, ενώ επισημαίνει πως τα πιο έντονα φαινόμενα προβλέπεται πως θα σημειωθούν το Σάββατο (08-08-2020) στην κεντρική χώρα.

Αναλυτικότερα:
Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν:
1. Πέμπτη (06-08-2020)
α) Τα νησιά του Ιονίου πρόσκαιρα μέχρι νωρίς το απόγευμα.
β) Τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.
γ) Την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
δ) Την κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου και του Ν.Θεσσαλονίκης) από τις βραδινές ώρες.

2. Παρασκευή (07-08-2020)
α) Την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι.
β) Την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
γ) Την κεντρική Μακεδονία κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.
3. Σάββατο (08-08-2020)
α) Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια.

β) Τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
4. Κυριακή (09-08-2020)
Τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες.
Περισσότερες λεπτομέρειες, στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επίσης, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε έγγραφό της, αναφέρει: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους»".

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την άφιξή του στο Δήλεσι, όπου πραγματοποιεί κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συμπληρώνουν σχεδόν ένα μήνα οι σακούλες με μπάζα που είναι τοποθετημένες σε πολλά κεντρικά σημεία της Αχαικής πρωτεύουσας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου, Γούναρη και κανακάρη, προ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ενώ για τις ευρύτερες επιδιώξεις τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσαγωγές νεαρών ατόμων προχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία έξω από το χώρο του Παρατήματος στην οδό Κορίνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτή την ώρα επικρατεί έντασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα απατεώνα έπεσε ηλικιωμένη με αποτέλεσμα να χάσει χιλιάδες ευρώ! H ηλικιωμένη γυναίκα, που διαμένει στο Αίγιο, δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από άτομο που ισχυρίστηκε πως η κόρη της είχε τραυματιστεί κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με μεγάλη θλίψη  αποχαιρέτα τη συνάδελφο  νηπιαγωγό Κοτσίρη Χριστίνα. Η Χριστίνα υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στο 16 Ν/Γ Πατρών. Όλοι αυτοί  που είχαν την
Image
Image

Search