Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συστάσεις προς τους πιστούς για μάσκα στους ναούς - «Την τύχη τους δεν έχει μόνο ο ύψιστος»!

Με ήπιες, σε αυτή τη φάση, συστάσεις προς τους πιστούς να φέρουν μάσκα κατά την είσοδό τους στον Ιερό Ναό και εν αναμονή της εξέλιξης της πανδημίας βρίσκονται αυτή την περίοδο οι προϊστάμενοι στους ιερούς ναούς της Πάτρας.

Προς το παρόν, εκτός από την ανάρτηση στην είσοδο της σχετικής απόφασης εκ της ιεράς Συνόδου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των ιερών ναών, οι περισσότεροι κληρικοί αποφεύγουν να ασκήσουν πίεση στους εκκλησιαζόμενους.

Λίγες είναι και οι προτροπές που γίνονται για την μάσκα από του ιερού βήματος καθώς οι ιερείς εκτιμούν ότι ο κόσμος είναι ήδη ενήμερος για την αποτελεσματική προστασία απο τον κορονοϊό και τα λοιπά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Υπάρχει μια μερίδα που δεν πιστεύει ότι η πανδημία μας απειλεί όλους. Ακόμα και σε αυτούς αναφέρουμε ότι, εφόσον δεν υπάρχει σεβασμός στον εαυτό τους, είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν τους γύρω τους και κυρίως τους ηλικιωμένους αλλά και τους βαριά ασθενείς που μπορεί να βρεθούν γύρω τους. Ακόμη και αν υπάρχει η εκτίμηση ότι η πίστη σώζει, εντός του ναού, οι αρνητές θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η μάσκα είναι αναγκαία για τους ασθενείς. Δεν μπορεί οι ίδιοι άνθρωποι που μπαίνουν με μάσκα στα νοσοκομεία, τις δημόσιες υπηρεσίες όπως και τα γραφεία της Μητροπόλεως, να θεωρούν ότι εντός του ναού την τύχη του πάσχοντα έχει μόνο ο ύψιστος και όχι ο συνάνθρωπος» ανέφερε στην "Π" προϊστάμενος κεντρικού ιερού ναού των Πατρών.

Οπως επισημαίνει, σε αυτή τη φάση είναι αδύνατο είτε να αστυνομευθούν οι πιστοί από τους ίδιους, είτε να θεωρηθεί αποτελεσματικό να μπουν πρόστιμα σε πιστούς.

«Αυτή την περίοδο, κατά τις Ιερές Παρακλήσεις προς την Παναγία, για τον Δεκαπενταύγουστο, πολλοί προτιμούν τον εξωτερικό χώρο του ναού, από τη μάσκα. Στην περίπτωση που πιεστούν ή υπάρξει αστυνόμευση, κάποιοι είναι πιθανό να σταματήσουν να εκκλησιάζονται ή να φύγουν νωρίτερα για τα χωριά τους όπου ο έλεγχος μπορεί να είναι πλημελής ή ανύπαρκτος. Αρα η αυστηρότητα μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και για την εκκλησία και για τις υγειονομικες αρχές».

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι σε αυτή τη φάση ΕΟΔΥ και τοπικές Αρχές, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, εστιάζουν σε άλλους χώρους όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος υπερμετάδοσης, bar στις παραλίες, συναυλίες, γάμοι και βαπτίσεις, με την εκκλησία να είναι εκτός των πιθανών εστιών.

Οσον αφορά την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ζητά την τήρηση των μέτρων, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν δέχεται συζήτηση σε σχέση με την Θεία Κοινωνία.

Συζήτηση η οποία θεωρείται ότι έχει κλείσει πριν τις 17 Μαΐου, όταν άνοιξαν και πάλι οι ναοί δηλαδή, μετά την υποχρεωτική καραντίνα.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ένταξη 15 επιπλέον δήμων στο πρόγραμμα myKEPlive διευρύνεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης. Συγκεκριμένα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου, στην οποί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στο . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην παραλαβή ενός νέου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, προχώρησε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ένταξη 15 επιπλέον δήμων στο πρόγραμμα myKEPlive διευρύνεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης. Συγκεκριμένα, οι νέοι δήμοι που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης στην Πάτρα η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων, μετά το διήμερο "λουκέτο" λόγω κρούσματος κορονοϊού σε δικηγόρο.
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search