Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Κίνδυνος για να ξεμείνουν από εργάτες οι παραγωγοί σταφίδας

Ο τρύγος και η όλη διαδικασία για τη φετινή σοδειά της σταφίδας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ξεκινά από τις 10 Αυγούστου και μετά, με τους παραγωγούς της Αιγιαλείας, να ζητούν από την πολιτεία την βοήθεια της.

Μιλάμε βέβαια για την μαύρη σταφίδα, την λεγόμενη Κορινθιακή που αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα της γης της Αιγιαλείας. Τα προβλήματα ειδικότερα φέτος είναι πολλά για τους παραγωγούς και δεν αφορούν μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το πρακτικό.

Αυτό της συγκομιδής. Τα προηγούμενα χρόνια είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι εργάτες που είχαν συγκεντρώσει οι παραγωγοί για τη συγκομιδή της σταφίδας ήταν Αλβανοί.

Φέτος όμως πολλοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, λίγοι είναι αυτοί που παρέμειναν στην Ελλάδα λόγω του ιού.

Οπότε οι Αλβανοί θα απουσιάζουν από την συγκομιδή του τρύγου και το γεγονός αυτό θα αφήσει τους παραγωγούς - καλλιεργητές, χωρίς εργατικά χέρια.

Είναι ένα ακόμα πρόβλημα μέσα σε όλα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί της σταφίδας οι οποίοι βλέπουν το πλαίσιο για το προϊόν τους να διαμορφώνεται αρνητικά, παρόλο που ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς κάτι περισσότερο

Πάντως, η έλλειψη εργατικών χεριών αντικειμενικά είναι ένα θέμα. Βλέπετε, σύμφωνα με τους παραγωγούς, Έλληνες δεν πάνε να κάνουν αυτές τις δουλειές.

Τις θεωρούν κάπως υποτιμητικές και προτιμούν τις μπύρες και τις βουτιές στην θάλασσα μας ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους καλλιεργητές σταφίδας που προσπαθεί να βρει από τώρα μία λύση στο πρόβλημα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ένταξη 15 επιπλέον δήμων στο πρόγραμμα myKEPlive διευρύνεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης. Συγκεκριμένα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής περιόδου, στην οποί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στο . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην παραλαβή ενός νέου απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, προχώρησε την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την ένταξη 15 επιπλέον δήμων στο πρόγραμμα myKEPlive διευρύνεται η υπηρεσία εξυπηρέτησης από τα ΚΕΠ χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με την πραγματοποίηση βιντεοκλήσης. Συγκεκριμένα, οι νέοι δήμοι που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα περάσει η άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία. Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης στην Πάτρα η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων, μετά το διήμερο "λουκέτο" λόγω κρούσματος κορονοϊού σε δικηγόρο.
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search