Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Κίνδυνος για να ξεμείνουν από εργάτες οι παραγωγοί σταφίδας

Ο τρύγος και η όλη διαδικασία για τη φετινή σοδειά της σταφίδας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ξεκινά από τις 10 Αυγούστου και μετά, με τους παραγωγούς της Αιγιαλείας, να ζητούν από την πολιτεία την βοήθεια της.

Μιλάμε βέβαια για την μαύρη σταφίδα, την λεγόμενη Κορινθιακή που αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα της γης της Αιγιαλείας. Τα προβλήματα ειδικότερα φέτος είναι πολλά για τους παραγωγούς και δεν αφορούν μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το πρακτικό.

Αυτό της συγκομιδής. Τα προηγούμενα χρόνια είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι εργάτες που είχαν συγκεντρώσει οι παραγωγοί για τη συγκομιδή της σταφίδας ήταν Αλβανοί.

Φέτος όμως πολλοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, λίγοι είναι αυτοί που παρέμειναν στην Ελλάδα λόγω του ιού.

Οπότε οι Αλβανοί θα απουσιάζουν από την συγκομιδή του τρύγου και το γεγονός αυτό θα αφήσει τους παραγωγούς - καλλιεργητές, χωρίς εργατικά χέρια.

Είναι ένα ακόμα πρόβλημα μέσα σε όλα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί της σταφίδας οι οποίοι βλέπουν το πλαίσιο για το προϊόν τους να διαμορφώνεται αρνητικά, παρόλο που ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς κάτι περισσότερο

Πάντως, η έλλειψη εργατικών χεριών αντικειμενικά είναι ένα θέμα. Βλέπετε, σύμφωνα με τους παραγωγούς, Έλληνες δεν πάνε να κάνουν αυτές τις δουλειές.

Τις θεωρούν κάπως υποτιμητικές και προτιμούν τις μπύρες και τις βουτιές στην θάλασσα μας ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους καλλιεργητές σταφίδας που προσπαθεί να βρει από τώρα μία λύση στο πρόβλημα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.   . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος σχολίασε επί της ουσίας την μη αξιοποίηση του λιμανιού της Πάτρας. Η ανάρτησή του«Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
Image
Image

Search