Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας: Παίζονται πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη μας

Ανακοίνωση  Εκπροσώπων Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας

Πολιτικά παιχνίδια διακρίσεις και ψεύτικες υποσχέσεις στις πλάτες εργαζομένων του Δήμου Πατρέων.

Στα πλαίσια του διαρκούς αγώνα μας για εργασία, αξιοπρεπή διαβίωση και ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Αυγούστου 2020, ημερομηνία στην οποία γίνεται η συζήτηση των ασφαλιστικών μας μέτρων με ενδεχόμενη εκδίκαση τους, θα παλέψουμε για να διατηρήσουμε τα έως τώρα κεκτημένα μας.

Με την απόφαση 733/23-12-2019 του δημοτικού συμβούλιου Πατρέων, ΟΜΟΦΩΝΑ, τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αντιπολίτευση, συμφώνησαν ότι είμαστε αναγκαίοι για το δήμο αφού καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για την δημοτική αρχή, τι άλλαξε από τότε έως σήμερα όπου από το «ΣΑΣ ΘΕΛΩ» καταλήξαμε ούτε λίγο ούτε πολύ να είμαστε η αιτία που το χειμώνα τα παιδιά στα σχολεία δεν θα έχουν πετρέλαιο δηλαδή στο «ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΤΕ»; Οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που ομολογουμένως εμείς καλύπτουμε δεν ισχύουν τώρα;

Από αναγκαίοι γίναμε οι «στυμμένες λεμονόκουπες» που πρέπει να πεταχτούν;

Παρότι στην πρώτη συζήτηση της προσωρινής διαταγής μας συνάδελφοι όπου είχαν δικαστεί πριν από εμάς, έλαβαν και αυτοί όπως και εμείς ένα μήνα αναβολή για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, άλλοι συνάδελφοι του ίδιου προγράμματος (την ίδια μέρα, με τον ίδιο δικαστή και διαφορά λίγων ωρών) έλαβαν τρεις μήνες αναβολή, εμείς δεν πτοηθήκαμε. Παλέψαμε για το δικαίωμά μας να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να επιβιώσουμε.

Αν και η διαφοροποίηση του χρόνου συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων στις ίδιες κατά τα άλλα υποθέσεις προφανέστατα έχει να κάνει με μια διαφορετική αντιμετώπιση, εμείς θα διεκδικήσουμε με κάθε μέσο και τρόπο το δικαίωμά μας αυτό. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος με σχετική επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούσε τη εξεύρεση λύσης και βοήθειας θεωρώντας ότι καλύπτουμε πάγιες θέσεις και διαρκής ανάγκες και σε αυτό το θέμα θα σταθούμε και εμείς αρωγοί δίπλα στον αγώνα του να κρατήσει τους εργαζόμενους του που με τις υπηρεσίες τους προσφέρουν στην κοινωνία της Πάτρας.

Επίσης, παρότι η εργασία αυτή εξακολουθεί να παραμένει απλήρωτη για όλο αυτό το διάστημα, λόγω πολιτικών παιχνιδιών, εμείς συνεχίζουμε να θέλουμε να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Θα παλέψουμε γι’ αυτές. Είναι μονόδρομος.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έξαρσης του covid-19, λόγω του ιού και της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας, τόσες οικογένειες, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία ενίσχυση από το κράτος, χωρίς επίδομα ανεργίας, θα αφεθούν στο έλεος του δύσκολου χειμώνα που ακολουθεί.

Για όλους αυτούς τους λόγους:
Καλούμε την δημοτική αρχή να αναθεωρήσει τη στάση της και να σταθεί δίπλα στον αγώνα μας, να σταθεί δίπλα στο δίκαιο.
Καλούμε όλους τους φορείς να σταθούν δίπλα μας και να ζητήσουν με τη σειρά τους ίση αντιμετώπιση.
Καλούμε στις 20/8 στα δικαστήρια Πατρών όλο τον κόσμο να συμπαρασταθεί μαζί μας στο δικαίωμα μας στην εργασία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Μία εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας Σαμιέλ Πατί, και μετά τον πόλεμο που κήρυξε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά του ισλαμικού φανατισμού, η κόντρα της Γαλλίας με χώρες . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» σε 9 περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα περιορισμού σ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση χτυπάει τον πυρήνα της δημοκρατίας», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος που ανέβηκε απόψε στο βήμα της Ολομέλειας για να δώσει το πε . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία εξακολουθεί απτόητη της προκλήσεις της σε Αιγαίο και ανατ. Μεσόγειο, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε νέα παράνομη Navtex, με την οποία παρατείνει τις έρευνες του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκε το επίπεδο συναγερμού από «πορτοκαλί» σε «κίτρινο» σε 9 περιοχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα νέα μέτρα περιορισμού στις περιοχές που «έπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της δικαιοσύνης έχει φτάσει η δικογραφία, για το τεράστιο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων με διεθνείς διασυνδέσεις σε πέντε χώρες της Ευρώπης, που εξάρθρωσε τον Οκτώβριο του 2016 η υποδιεύθυνση ασφαλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Βελιτσών της Δυτικής Αχαΐας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά το τμήμα που δίδασκε η γυναίκα μπαίνει σε καραντίνα, ενώ ο Δ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search