Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαμαρτυρία για το νερό με αφίσες στο Σαραβάλι

«Δέκα χρόνια χωρίς νερό. Τώρα παίζουν με τις ζωές μας». Πρωτόγνωρη σε έμπνευση και υλοποίηση η διαμαρτυρία κατοίκων του Σαραβαλίου που δημιούργησαν αυτοσχέδιες αφισέτες με κείμενο διαμαρτυρίας για τις συχνές διακοπές στο νερό, και τις κόλλησαν σε πολυσύχναστα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Οι αφίσες δεν έχουν ταυτότητα, ώστε να γνωστοποιείται ο δημιουργός τους. Αναφέρεται περιπαικτικά στο γνώρισμα του Σαραβαλίου, ως «το χωριό με τα πολλά νερά», και εμφανίζει μια βρύση, κάτω από την οποία δύο ανθρώπινα χέρια υψωμένα περιμένουν μάταια λίγες σταγόνες νερού. Το εικαστικό μέρος της αφίσας συμπληρώνει η γνωστή πλέον απεικόνιση του κορονοϊού…

Τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας για το νερό διακρίναμε στην ευρύτερη περιοχή των παραγλαύκιων οδών. Σκαλίσαμε την μνήμη μας, προσπαθώντας να θυμηθούμε κάποια ανάλογη παρέμβαση πολιτών από το παρελθόν. Τα τελευταία 22 χρόνια δεν βρήκαμε να υπάρχει.

Στην πραγματικότητα ερμηνεύει τα αισθήματα που «εισπράξαμε» από κατοίκους του Σαραβαλίου το τελευταίο δεκαήμερο. Αγανάκτηση και οργή για την έλλειψη (στις βρύσες τους) ενός από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά. Ετσι τουλάχιστον το χαρακτηρίζουν στον Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ. Αλλά ακόμα και αν δεν του έδιναν αυτή την διάσταση, αλλά το αντιμετώπιζαν ως εμπόρευμα, οι καταναλωτές της δημοτικής επιχείρησης έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται. «Θα πληρώσουμε λιγότερα χρήματα στον επόμενο λογαριασμό για τις ώρες που δεν είχαμε νερό;» ήταν το ερώτημα που έθεσε κάτοικος του Σαραβαλίου. Αλλη κάτοικος μας εξέφραζε χθες το παράπονό της όχι μόνο για τις συχνές διακοπές υδροδότησης, αλλά και για την αισθητική ποιότητά του. Προφανώς δεν εννοούσε την καταλληλότητα του νερού, επειδή πιστεύουμε ότι η ΔΕΥΑΠ δεν θα επέτρεπε να τρέξει αμφιβόλου ποιότητας νερό στο δίκτυο. Μας είπε ότι η ίδια έχει εγκαταστήσει φίλτρο και ενίοτε το βρίσκει να έχει «παγιδεύσει» καφέ ουσία (χώμα;).

Δυστυχώς, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από την ΔΕΥΑΠ προς τους κατοίκους και πελάτες της. Από… διαρροές υποστηρίχθηκε ότι δεν υπάρχει έλλειψη νερού, αλλά το πρόβλημα οφείλεται στη χαμηλή πίεση του νερού εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου ύδρευσης και για αυτό το λόγο δεν φτάνει καν στις βρύσες των σπιτιών.

Από τις 28 Ιουλίου που ζήτησε η ΔΕΥΑΠ μέσω ανακοίνωσης να περιοριστούν στο ελάχιστο άλλες χρήσεις πέραν της καθαρά οικιακής, όπως ποτίσματα, διαβροχή δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, δεν υπήρξε νεότερη επίσημη ενημέρωση. Αισίως φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου για να δούμε τους κατοίκους του Σαραβαλίου να διαμαρτύρονται μέσω αφισοκόλλησης για το νερό που έχουν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ, αλλά δεν έχουν στις βρύσες των σπιτιών τους.

Πηγή : pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία, απαγορεύοντας τις επαφές μεταξύ προσώπων που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στο «Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας», των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ασκεί με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του κορονοϊού, είναι το αντικείμενο μιας πολύ ενδιαφέρουσας επιστημονικής έρευνας που διεξάγει το Κέντρο Μελετών Ασφ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του δόγματος «όχι σε όλα» υιοθετούν μια διαστρεβλωμένη αντίληψη περί προοδευτικότητας αποδίδοντας τις εκάστοτε κοινωνικές επιταγές σε μία ύποπτη και ύπουλη προσπάθεια επι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης και οι λίστες αναμονής στην Πάτρα, αλλά και γενικότερα στα φαρμακεία της Ελλάδος είναι μεγάλες. Όλοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και από το πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία για κατοίκους του Αγίου Βασιλείου της Πάτρας οι οποίοι είδαν τους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα σήμερα Δευτέρα λόγω της έντονης νεροποντής. Οι αυλές των σπιτιών τους πλημμύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 2.000 κλήσεις μοίρασε η Τροχαία τον Σεπτέμβριο προσπαθώντας να βάλει σε μία τάξη την αναρχία που χαρακτηρίζει τους δρόμους της Πάτρας και να μειώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Μό
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search