Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Kυλλήνη: Η προσάραξη ιστιοφόρου ματαίωσε τη διακίνηση μεταναστών

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών,  εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου 2020, από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης,  ιστιοφόρο  σκάφος με όνομα ''BLUE SAILING'' σημαίας ΗΠΑ, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Γλύφας,  με πλήρωμα δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 35 ετών.

 

Παράλληλα, σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα υπό το συντονισμό της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε παρακείμενη παραλία εντοπίστηκαν άτομα διαφόρων εθνικοτήτων από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, και ακινητοποιήθηκαν με τη συνδρομή  στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και όμορων Λιμενικών Αρχών.

 

Το ανωτέρω ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο από το αλιευτικό σκάφος ''ΣΤΕΦΑΝΟΣ Χ'' Ν. Κυλλήνης 02, με  τη συνοδεία  περιπολικού σκάφους στο λιμένα Κυλλήνης.

 

Κατόπιν διεξοδικής έρευνας και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, προέκυψε ότι εβδομήντα αλλοδαποί επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και λόγω μηχανικής βλάβης, προσάραξης καθώς και κακών καιρικών συνθηκών η πράξη αυτή ματαιώθηκε.

 

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι που ήταν επιβιβασμένοι στο σκάφος, για πρόκληση ναυαγίου καθώς και για παραβάσεις άρθρων του ν.4251/2014, ενώ από την ανωτέρω Διεύθυνση στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών για την καταπολέμηση δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών, διερευνάται η συσχέτιση με παρόμοιες υποθέσεις.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία, απαγορεύοντας τις επαφές μεταξύ προσώπων που . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στο «Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας», των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών ασκεί με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του κορονοϊού, είναι το αντικείμενο μιας πολύ ενδιαφέρουσας επιστημονικής έρευνας που διεξάγει το Κέντρο Μελετών Ασφ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του δόγματος «όχι σε όλα» υιοθετούν μια διαστρεβλωμένη αντίληψη περί προοδευτικότητας αποδίδοντας τις εκάστοτε κοινωνικές επιταγές σε μία ύποπτη και ύπουλη προσπάθεια επι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η συνταγογράφηση για το εμβόλιο κατά της γρίπης και οι λίστες αναμονής στην Πάτρα, αλλά και γενικότερα στα φαρμακεία της Ελλάδος είναι μεγάλες. Όλοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και από το πρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία για κατοίκους του Αγίου Βασιλείου της Πάτρας οι οποίοι είδαν τους φόβους τους να γίνονται πραγματικότητα σήμερα Δευτέρα λόγω της έντονης νεροποντής. Οι αυλές των σπιτιών τους πλημμύ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 2.000 κλήσεις μοίρασε η Τροχαία τον Σεπτέμβριο προσπαθώντας να βάλει σε μία τάξη την αναρχία που χαρακτηρίζει τους δρόμους της Πάτρας και να μειώσει το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Μό
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search