Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Δυτικής Αχαΐας στα μέτρα προφύλαξης από τη νόσο COVID 19

Από τα Δημοτικά Σχολεία της Κ. Αχαΐας (1ο, 2ο και 3ο) ξεκίνησε σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ.Κ. Αχαΐας (Δήμος Δυτικής Αχαΐας και πρώην Δήμος Βραχνεΐκων). 

Σε συνεργασία με την υπηρεσία Επισκεπτριών Υγείας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων εκπονήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές. 

Σκοπός είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση και εμπέδωση των μέτρων προφύλαξης από τον ιό και άλλες λοιμώδεις νόσους, στις δύσκολες από πλευράς συγχρωτισμού τάξεις των σχολείων της περιοχής μας και μάλιστα εν όψει της αλλαγής του καιρού και της επιδείνωσης της εικόνας της πανδημίας. 

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει την κατανόηση του τρίπτυχου: απόσταση-υγιεινή χεριών-ορθή χρήση μάσκας. 

Με την καθοδήγηση της 6ης ΥΠΕ, το πρόγραμμα επεκτείνεται στην περιοχή ευθύνης του ΚΥ Νοτίου Τομέα της Πάτρας. 

Στη δραστηριότητα αυτή συμμετέχουν, πέραν του υγειονομικού προσωπικού του Κ. Υ. Κ. Αχαΐας, ιατροί και νοσηλεύτρια του Καραμανδανείου Ν.Π. με επικεφαλής την Επισκέπτρια Υγείας κα Β. Κολυπέρα και υγειονομικοί του Κέντρου Κοινότητας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων στα σχολεία εκπονείται καθημερινά (στις 23/9 θα βρισκόμαστε στο ΔΣ Βραχνεΐκων και στα ΔΣ και Γυμνάσιο Σαγεΐκων) ανάλογα με τις διαθεσιμότητες του προσωπικού που φροντίζουμε να μη διαταράσσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Πρόθεσή μας είναι η πλήρης κάλυψη και των 39 εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη.

Στη πρώτη εξόρμηση στα Δημοτικά Σχολεία της Κ. Αχαΐας, παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Γ. Καρβέλης

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα την Πάτρα, ζητούνται υπάλληλοι ή συνεργάτες για το τμήμα internet marketing και διαχείρισης e-shop.   Απαραίτητη προϋπηρεσία. Αποστολή . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δήλωση τους οι αχαιοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρουν:  "Ένα ισχυρό ράπισμα δέχεται ο νομικός κόσμος της χώρας και μια πρωτοφανή λοιδορία ο νομ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια απίστευτη υπόθεση με την αρπαγή «θησαυρού» που ηλικιωμένη έκρυβε σε τενεκέδες στο πατάρι του εξοχικού της στο Πόρτο Ράφτη ερευνά η Ασφάλεια. Η καταγγελία της 76χρονης έγινε αν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δήλωση του ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ αναφέρει:  "Η ανάγκη για προσέλκυση στην Ελλάδα μεγάλων ξένων επενδύσεων αναγνωρίζεται από όλους τους πολίτες - ανεξαρτήτως κοινωνικής ομάδ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού με θύμα έναν εργαζόμενο που πρόσφατα είχε πιάσει δουλειά. Πρόκειται για τον Πατρινό 46χρονο Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην αποκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Για την επίθεση την οποία δέχθηκαν χθες ο δημοσιογράφος Απόστολος Βουλδής και ο εικονολήπτης Κώστας Μαρσέλης, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:   «Η δημοσιογραφία είναι η ασπίδα της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Δυστυχώς για μία ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες «κρούσματος» κυβερνητικής ανευθυνότητας, σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μετά την διάγνωση κρουσμάτων COVID-19 στις
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search