Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αχαιοί πυροσβέστες που πάλεψαν με τον "Ιανό" στην Κεφαλονιά

Πανταχού παρόντα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος της Δυτικής Ελλάδας. Το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στην Κεφαλονιά, οδήγησε αυτή τη φορά πυροσβέστες που υπηρετούν στην Αχαΐα και την Ηλεία στο νησί του Ιονίου, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια, στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, μετέβησαν 10 Πυροσβέστες με 5 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας 10 ατόμων με το απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό. Μια ακόμα ομάδα με βάρκα για την περίπτωση που καθίσταντο η ανάγκη επέμβασης για απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές. Το έργο που ανέλαβαν κατά κύριο λόγο, ήταν η άντληση υδάτων από υπόγεια κτιρίων και κοπές πεσμένων δένδρων, διευκολύνοντας την πρόσβαση των συνεργείων της ΔΕΔΗΕ σε απροσπέλαστα σημεία, όπου θα έπρεπε να μεταβούν για να πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.

Επικεφαλής της επιχείρησης, ήταν ο ηλείος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα, αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος (πρώην διοικητής ΠΥ Ζακύνθου, διοικητής 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας κ.ά).

«Είμαστε στις επάλξεις αυτό άλλωστε επιτάσσει η φύση του επαγγέλματος μας. Πλέον με την κλιματική αλλαγή, δεν υπάρχει ούτε καλοκαίρι, ούτε χειμώνας για τους Πυροσβέστες, όλες οι εποχές είναι ίδιες. Είμαστε σε επαγρύπνηση και οποτεδήποτε χρειάζεται ο πολίτης τη βοήθεια και τη συνεισφορά μας θα είμαστε δίπλα του, 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο», δήλωσε στην «Π» ο υποστράτηγος, Γιάννης Πετρούτσος Συντονιστης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδα, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Τη Ζωζώ Σαπουντζάκη φέτος την απολαμβάνουμε στο J2US, όπου μαζί με τον Γιάννης Αθητάκη είναι ένα από τα πιο ανατρεπτικά ζευγάρια. Μάλιστα η Ζωζώ Σαπουντζάκη, στα 87 της, έχει κατα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα ένα κρούσμα σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε εργαζόμενο. Η ανησυχία είναι έντονη στο προσωπικό βλέποντας τα κρούσματα στο νοσοκομείο σε εργαζόμενους να . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε στο πλευρό της εστίασης και σύμμαχοι στον δύσκολο αγώνα που κάνουμε. Δεν θέλουμε να κλείσουμε το κατάστημα κανενός. Θέλουμε απόλυτη ειλικρίνεια και συνεργασία ώστε να έχου . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Ώρα Πατρών: Δεν μας έχει συνηθίσει η δημοτική αρχή να ενημερώνει εκτενώς με δύο καλέσματα την αντιπολίτευση για ένα θέμα που θα έρθει στο δημο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμα ένα κρούσμα σύμφωνα με πληροφορίες στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σε εργαζόμενο. Η ανησυχία είναι έντονη στο προσωπικό βλέποντας τα κρούσματα στο νοσοκομείο σε εργαζόμενους να φτάνουν τα 13 μέσα σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε στο πλευρό της εστίασης και σύμμαχοι στον δύσκολο αγώνα που κάνουμε. Δεν θέλουμε να κλείσουμε το κατάστημα κανενός. Θέλουμε απόλυτη ειλικρίνεια και συνεργασία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τον νόμο 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 και θα λήξουν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020. Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είχε από την αρχή
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search