Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αχαιοί πυροσβέστες που πάλεψαν με τον "Ιανό" στην Κεφαλονιά

Πανταχού παρόντα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος της Δυτικής Ελλάδας. Το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στην Κεφαλονιά, οδήγησε αυτή τη φορά πυροσβέστες που υπηρετούν στην Αχαΐα και την Ηλεία στο νησί του Ιονίου, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια, στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, μετέβησαν 10 Πυροσβέστες με 5 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας 10 ατόμων με το απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό. Μια ακόμα ομάδα με βάρκα για την περίπτωση που καθίσταντο η ανάγκη επέμβασης για απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές. Το έργο που ανέλαβαν κατά κύριο λόγο, ήταν η άντληση υδάτων από υπόγεια κτιρίων και κοπές πεσμένων δένδρων, διευκολύνοντας την πρόσβαση των συνεργείων της ΔΕΔΗΕ σε απροσπέλαστα σημεία, όπου θα έπρεπε να μεταβούν για να πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.

Επικεφαλής της επιχείρησης, ήταν ο ηλείος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα, αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος (πρώην διοικητής ΠΥ Ζακύνθου, διοικητής 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας κ.ά).

«Είμαστε στις επάλξεις αυτό άλλωστε επιτάσσει η φύση του επαγγέλματος μας. Πλέον με την κλιματική αλλαγή, δεν υπάρχει ούτε καλοκαίρι, ούτε χειμώνας για τους Πυροσβέστες, όλες οι εποχές είναι ίδιες. Είμαστε σε επαγρύπνηση και οποτεδήποτε χρειάζεται ο πολίτης τη βοήθεια και τη συνεισφορά μας θα είμαστε δίπλα του, 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο», δήλωσε στην «Π» ο υποστράτηγος, Γιάννης Πετρούτσος Συντονιστης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδα, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search