Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντιδράσεις για τις... απουσίες - «Κόντρα» καθηγητών -Διευθυντή Δευ/θμιας Εκπαίδευσης

Κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στρέφεται η Α ΕΛΜΕ με αφορμή έγγραφο του πρώτου, με το οποίο, όπως καταγγέλλουν οι καθηγητές, καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο  διδασκόντων, σε πιθανή πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη, να μπαίνουν στις σχολικές μονάδες και στις αίθουσες και να βάζουν απουσίες στους μαθητές.

Οπως αναφέρει η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σε ανακοίνωση της: "Μην βάζετε απουσίες"

"Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Αποποιούνται των ευθυνών τους και μεταφέρουν όλο το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας σε εμάς. Εκφοβισμός, καταστολή, εισαγγελικές παρεμβάσεις είναι η απάντηση τους, στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Σε αντίστοιχο πνεύμα κινείται και το έγγραφο του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Αχαΐας με τίτλο «Ενημέρωση για τη μη ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων Δ.Ε. Αχαΐας», 22/9/2020, με το οποίο καλεί τους διευθυντές και το σύλλογο διδασκόντων, σε πιθανή πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία που τελούν σε κατάληψη, να εισέρχονται στις σχολικές μονάδες και στις αίθουσες και να πράττουν τα προβλεπόμενα δηλ. να βάζουν απουσίες στους μαθητές.

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Αχαΐας, αντί να προχωρήσει στα δικά του αυτονόητα προβλεπόμενα (έγκριση σπασίματος μεγάλων τμημάτων κλπ, με αυτό το έγγραφο προσπαθεί να θέσει τους εκπαιδευτικούς απέναντι στους μαθητές. Αντί να πιέσει και ο ίδιος το Υπουργείο στην κατεύθυνση της αποδοχής των αναγκαίων μέτρων που προτείνει και διεκδικεί η εκπαιδευτική κοινότητα, δίνει εντολές στους εκπαιδευτικούς να λειτουργήσουν κατασταλτικά και εκφοβιστικά. Στην ουσία θέλει να μας βάλει απέναντι στους μαθητές μας και τους γονείς τους και να σταματήσουμε να διεκδικούμε τα αναγκαία και επίκαιρα μέτρα αντιμετώπισης του Covid 19

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει την στάση αυτή του Διευθυντή Δ.Δ.Ε. Αχαΐας και τον καλεί να αποσύρει το προαναφερόμενο έγγραφο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλούμε να μην εφαρμόσετε αυτές τις οδηγίες. Ο εκφοβισμός και η καταστολή δεν συνάδουν με την παιδαγωγική μας στάση ειδικά αυτή την ιδιαίτερη περίοδο. Επιπλέον σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις κινητοποιήσεις του σωματείου για υγειονομικά ασφαλές και παιδαγωγικά επωφελές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα παιδιά".

Παρέμβαση Ομοσπονδίας Γονέων 

Εξάλλου, με παρέμβασή του το ο Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία παρά τα στοιχεία έξαρσης της επιδημίας του COVID.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην παιδεία, να «νίπτουν τας χείρας τους πολύ σχολαστικά» και να φορτώνουν τα πάντα στην ατομική ευθύνη. Τα αιτήματα που κινητοποιούν τους μαθητές είναι και αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και αφορούν: την έλλειψη εκπαιδευτικών, τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια που καλούνται να κάνουν μάθημα, την έλλειψη καθαριότητας σε περίοδο πανδημίας στα σχολεία, το συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες, τα δίωρα χωρίς διάλειμμα με τις μάσκες… που μοίρασε η Κυβέρνηση.

Ήδη χάθηκε πολύς εκπαιδευτικός χρόνος την περσινή χρονιά. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Καλούμε τις Ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να διεκδικήσουν από Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμους άμεσες ενέργειες για:

μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – με μείωση του αριθμού των μαθητών που συνωστίζονται σε τάξεις και προαύλια, 15 μαθητές ανά Τμήμα.

διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού και με σωστούς όρους.

μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά).

με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

τη σωστή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων τα οποία βρίσκονται σε εγκατάλειψη.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας θεωρεί πως όλα τα προβλήματα εντός των σχολικών κοινοτήτων πρέπει να λύνονται με συνεννόηση, αλληλοκατανόηση και αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέρη της σχολικής κοινότητας.

Με διάλογο, επιμονή και με κλιμάκωση αγώνων και κινητοποιήσεων, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουμε την επίλυση των αιτημάτων γιατί ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search