Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

NeTT: Ταξίδι Εξοικείωσης (Fam Trip) στην Πάτρα από το Επιμελητήριο Αχαΐας

 

Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο του έργου NeTT (Δίκτυο θεάτρων για την αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουρισμού) του Προγράμματος Interreg IV Greece – Italy 2014-2020, διοργάνωσε ένα Ταξίδι Εξοικείωσης (Fam Trip) στη Πάτρα με τη συμμετοχή 3 διαμορφωτών κοινής γνώμης του Τουριστικού Κλάδου.

 

Το Fam Trip πραγματοποιήθηκε το 3ήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2020 και περιλάμβανε επισκέψεις σε σημεία πολιτιστικού, αρχαιολογικού, θρησκευτικού, εμπορικού και καλλιτεχνικού   ενδιαφέροντος.

 

 

 

Ο σκοπός της διοργάνωσης του Fam Trip ήταν η δημιουργία βιώσιμων τουριστικών πακέτων στην περιοχή της Αχαΐας, αξιοποιώντας την Πολιτιστική, Δημιουργική, Ιστορική, Γαστρονομική και Φυσική κληρονομιά της περιοχής, ξεφεύγοντας από το κλασσικό τουριστικό μοντέλο Ήλιος, Θάλασσα και Άμμος.

 

Οι επισκέπτες ήταν οι

 

·         Σάκης Παπαδόπουλος, εκ μέρους του ενημερωτικού τουριστικού ιστότοπου www.omorfiataxidia.gr και της Εφημερίδας Μακεδονία.

 

·         Ιωάννα Μουτσανά,  εκ μέρους των Alpha Radio, Ελεύθερου Τύπου και www.tourismtoday.gr

 

·         Χρήστος Κωστάκος, εκ μέρους της Cruiseway Travel, www.cruiseway.gr

 

Κατά τη διάρκεια του Fam Trip οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε σημεία ενδιαφέροντος στην Πάτρα και όμορες περιοχές. Συγκεκριμένα:

 

·         Στον Ιερό Ναό του Απόστολου Αγ. Ανδρέα και την Ιερή Πηγή.

 

·         Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών με σπουδαία ευρήματα Μυκηναϊκής, Ρωμαϊκής και Ελληνιστικής εποχής.

 

·         Στην έκθεση «Εκ-Μαγεία» που σχετίζεται με τις κατασκευές του Καρναβαλιού και «Μεταμόρφωσης - Μέθεξις» που αφορά ομαδική έκθεση Πατρινών καλλιτεχνών. Εκθέσεις που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ του συναφούς έργου SPARC του ίδιου προγράμματος Greece – Italy 2014-2020.

 

 

 

·         Στο Κάστρο Πατρών χτισμένο πάνω στην Αρχαία Ακρόπολη

 

·         Στο Ρωμαϊκό Θέατρο – Ωδείο της Πάτρας.

 

·         Στο πρόσφατα ανεσκαμμένο τμήμα του Ρωμαϊκού Σταδίου.  

 

·         Στην υπαίθρια θεατρική παράσταση «Πάτρα η πόλη των Εργοστασίων, του Ρεμπέτικου και του Καραγκιόζη» που διοργανώθηκε από ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών στο πλαίσιο του έργου NeTT.

 

·         Στο ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss και το Αυτοκρατορικό Κελάρι, όπου πραγματοποιήθηκε και Οινογνωσία.

 

·         Στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων που κατασκευάστηκε από τον Ερνέστο Τσίλλερ και είναι ακόμα σε λειτουργία.

 

·         Σε εστιατόρια με τοπικές συνταγές και προϊόντα για γευσιγνωσία.

 

Κατά την υλοποίηση του Fam Trip, το Επιμελητήριο Αχαΐας συνεργάστηκε στενά με τους διαχειριστές των χώρων ενδιαφέροντος, τους οποίους ευχαριστεί θερμά για την συνδρομή τους, ενώ άντλησε σημαντικά συμπεράσματα από τους καλεσμένους του σχετικά με τις προοπτικές της περιοχής μας. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε (ξανά) για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής περί σύνταξης μελέτης για την ανάπλαση των σιντριβανιών της πόλης, αρκεί να μη αποτελούν μέρος τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου 3.800 κεραυνοί είχαν καταγραφεί στα νότια της χώρας, ιδίως στην Κρήτη, έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικο . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε τον λόγο που οδήγησε στην αναστολή της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.   Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστα . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Τη μεγάλη σημασία της βιταμίνης Ε στην ομαλή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος αναδεικνύει πρόσφατη αμερικανική έρευνα με τη συμμετοχή της Δρ Χρύσας Κιούση από το Κολέγιο Φαρμακευτι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε (ξανά) για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής περί σύνταξης μελέτης για την ανάπλαση των σιντριβανιών της πόλης, αρκεί να μη αποτελούν μέρος της επικοινωνιακής τα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έλαβαν χώρα σε Λύκειο της Πάτρας το πρωί της Τρίτης. Ομάδα μαθητών έβαλε φωτιά σε κάδο και μάλιστα πέταξε μέσα και εύφλεκτο υλικό ώστε η φλόγα να "φουντώσει" και στη συνέχεια έκοψαν και ένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες από 3.500 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σχετικά με την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών, έχει βεβαιώσει σε οδηγούς η Αστυνομία από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και το
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search