Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Παρέμβαση του συνδικάτου οικοδόμων μετά από εργατικό ατύχημα

Σήμερα (Σάββατο 17-10-2020) με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες σε οικοδομή γνωστής αλυσίδας Super Market (όπου πρόσφατά - 15/10/2020 - σημειώθηκε εργατικό ατύχημα από πτώση), οι οποίες γίνονταν κατά παράβαση του πενθημέρου και της 7ωρής εργασίας.

 

Στον χώρο πραγματοποιήθηκε συνέλευση (του Συνδικάτου και του Εργαζομένων) όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας και στον κλάδο, η ανάγκη για νέες διεκδικήσεις και συνεχείς αγώνες για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα οι εργαζόμενοι.

 

Οι συνάδελφοι συμφωνήσαν με την τοποθέτηση του προέδρου του Συνδικάτου και  εξέφρασαν την άποψή πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

 

Ξέρουμε πολύ καλά πως ο δρόμος δεν είναι εύκολος, έχουμε όμως αποκτήσει σημαντική πείρα από τη τελευταία 10ετή κρίση με την τεράστια αύξηση της ανεργίας, το τσάκισμα των Σ.Σ.Ε. και των μεροκαμάτων, την εντατικοποίηση για να βγουν τα έργα με μεγαλύτερο κέρδος για τα αφεντικά.

 

Σήμερα το Συνδικάτο μας έδωσε μια πρώτη απάντηση στις κατασκευαστικές εταιρείες και τους εργολάβους που έχουν ξεσαλώσει στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι την προς όφελος τους υπολειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών που κείτονται υποστελεχωμένοι, υποχρηματοδοτούμενοι και αδύναμοι, διαλύοντας τα ωράρια, καταπατώντας το 5ήμερο, κλέβοντας ένσημα, αφήνοντας απλήρωτους τους εργάτες, δίνοντας τους έναντι τόσα όσα ώστε να μπορούν να τη βγάλουν μέχρι την επόμενη μέρα της εκμετάλλευσης.

 

Το συνδικάτο μας θα είναι καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενούς για αύξηση των αμοιβών, που σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα φιλοδωρήματος. Απαιτούμε υπογραφή συμβάσεων σε κάθε έργο, αύξηση του μεροκάματου 20% σε όλους και ένσημαο για κάθε ημέρα εργασίας, για να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και η δουλειά τα Σ/Κ.

 

Το πενθήμερο και το 7ωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε

 

.Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:

 

Να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Καμιά υποχώρηση από το 5ήμερο, 7ωρο.

Καμιά καθυστέρηση πληρωμών.

Αύξηση σε όλα τα  μεροκάματα 20%.

Να μπει τέλος στο κλέψιμο και το παζάρι των ενσήμων, να ισχύει το: κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.

Να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Εφυγε” από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, ένας από τους ανθρώπους που κυριάρχησαν στην επιχειρηματική ζωή της πόλης τις προηγούμενες δεκαετίες.Ο Γεώργιος Νικολετάτος (στην φωτό . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας που μόλις έκλεινε τον ναό.Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβολη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφων . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποχρεωτική μείωση του ενοικίου για επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία επανάφερε ο κοροναϊός. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτό τέλος βρήκε εργαζόμενος σε επιχείριση συντήρησης ανελκυστήρων, ο οποίος το Σάββατο το πρωί δούλευε σε πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Ο 55χρονος άνδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση ότι η Κομητεία του Πανεπιστημίου Πατρών προτίθεται να εξαιρέσει το Τμήμα Μουσειολογίας Πύργου από το μηχανογραφικό του 2021 ήταν και ο λόγος της κατεπείγουσας σύσκεψης που συγκάλεσε χθες το β
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ιστότοπος αποφοίτων alumni του Πανεπιστημίου Πατρών στοχεύει στην διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Ιδρύματος και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Στον ιστότοπο οι απόφοιτοι μπορούν να ενημερών
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search