Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα Πατρών: Η δημοτική αρχή απαξιώνει τα μνημεία της πόλης

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε (ξανά) για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής περί σύνταξης μελέτης για την ανάπλαση των σιντριβανιών της πόλης, αρκεί να μη αποτελούν μέρος της επικοινωνιακής τακτικής του κ. Πελετίδη. Η παράταξη μας Ώρα Πατρών με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των μελών της, Κωνσταντάτου Ηλία και Παπαδόπουλου Δημήτρη, από τις αρχές του καλοκαιριού, με δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν στον πατρινό ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στον Αθηναϊκό ανέδειξε το θέμα. Σε επίμονη ερώτηση-πρόταση της δημοτικής μας παράταξης Ώρα Πατρών η οποία στάλθηκε και στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Πολιτισμού, η Δημοτική αρχή απέφυγε επιμελώς να απαντήσει με το αόριστο, θα ετοιμαστεί μελέτη. Τέσσερις μήνες μετά, προφανώς η μελέτη ακόμα συντάσσεται, ενώ μετά λύπης βλέπουμε ότι επιλεκτικά ρίχνεται το μπαλάκι σε υπηρεσίες που μόνο την επίβλεψη εγκεκριμένων μελετών δύναται να κάνουν.

Οι ίδιοι, αυτοαναιρούνται όταν μέσα από τις ανακοινώσεις τους, συμπεριλαμβάνουν μεν το σιντριβάνι της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, το οποίο είναι ακριβώς της αντίστοιχης περιόδου με τα σιντριβάνια της Πλατείας Γεωργίου, αλλά αποποιούνται την ευθύνη για τα σιντριβάνια της, που έχουν υποχρέωση ως ιδιοκτήτες να συντηρούν. Την ακριβώς ίδια μεθοδολογία έχουν εφαρμόσει για το σύνολο των ιστορικών μνημείων της Πλατείας Γεωργίου, που ο Δήμος είναι ιδιοκτήτης.

 Για τους φανοστάτες και το Δημοτικό Θέατρο, από τη μία επικαλούνται, ότι υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, από την άλλη επιχαίρονται, για την επερχόμενη συντήρηση των 11.000.000€. Αλλά η διολίσθηση δεν έχει τελειωμό. Επανειλημμένως έχετε απαξιώσει το Δημοτικό Θέατρο, με αναρτήσεις πανό στην πρόσοψη του, προσφάτως δε, έχετε παρέμβει για να «διορθώσετε» την εικόνα του εμβληματικού μνημείου και να μπαλώσετε-επικαλύψετε τα συνθήματα με χρώμα που δεν ενδείκνυται στη μελέτη με αποτέλεσμα τη διχρωμία, όταν από πενταμήνου και πλέον, αρνείστε να το επιδιορθώσετε σύμφωνα με την εγκεκριμένη χρωματική μελέτη, απαντώντας ότι δεν είστε υπεύθυνοι.

Για να έχουν γνώση οι πατρινοί της διγλωσσίας και συμπεριφορά σας παραθέτουμε ιστορικό και αλληλογραφία με την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και απαντήσεις σας στην εφαρμογή sense city , όπου είναι εμφανέστατο ποιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την συντήρηση του Δημοτικού θεάτρου και τι έχετε απαντήσει εσείς.

Επιτέλους κ. Πελετίδη η απραξία και απαξίωση των μνημείων δεν σάς τιμά ως Δημοτική αρχή.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του 17χρονου πατρινού Λευτέρη Καραχάλιου. Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (27/11), την ώρα που κοιμόταν, νικημέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα, αλλά και στην Ρόδο όπου ζούσε και εργαζόταν εδώ και χρόνια, η είδηση του θανάτου της Ζωζώς Μητροπούλου, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, έπε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λίγο μετά τις 10.15 το πρωί έφτασε στην Πάτρα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.Πρώτη στάση του Υπουργού ήταν στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού. . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Aυτόματα διαθέσιμα θα είναι στο εξής τα στοιχεία δημοτολογικής κατάστασης για τους υποψηφίους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.  Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Ψηφιακής Διακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του 17χρονου πατρινού Λευτέρη Καραχάλιου. Ο νεαρός έφυγε από τη ζωή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (27/11), την ώρα που κοιμόταν, νικημένος από τον καρκίνο.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα, αλλά και στην Ρόδο όπου ζούσε και εργαζόταν εδώ και χρόνια, η είδηση του θανάτου της Ζωζώς Μητροπούλου, η οποία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, έπειτα από σύντομη αλλά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μια πολύ λιτή τελετή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας covid-19, άναψε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, από την πλατεία Γεωργίου, ο Χριστουγεννιάτικος διάκο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search