Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση Καρβέλη προς εστίαση: Μην κρύβεται τα κρούσματα, πρέπει να προστατέψουμε την δημόσια υγεία

«Είμαστε στο πλευρό της εστίασης και σύμμαχοι στον δύσκολο αγώνα που κάνουμε. Δεν θέλουμε να κλείσουμε το κατάστημα κανενός. Θέλουμε απόλυτη ειλικρίνεια και συνεργασία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γι' αυτούς και τις επιχειρήσεις τους και φυσικά για τη δημόσια υγεία που είναι το βασικό ζητούμενο».

Μέσω της «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Γιάννης Καρβέλης καλεί τον κόσμο της εστίασης να μην κρατάει κρυφά χαρτιά όταν προκύπτουν κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠε προχώρησε στην συγκεκριμένη δημόσια έκκληση μετά το κρούσμα ιδιοκτήτη κλαμπ που φέρεται να απέκρυψε την ύπαρξη κρουσμάτων στο προσωπικό του με αποτέλεσμα να υπερ-αυξηθούν.

«Με τον Σύλλογο των Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής έχουμε άριστη συνεργασία. Τα μεμονωμένα κρούσματα απόκρυψης που καταγράφουμε όμως δεν βοηθούν την προσπάθεια που κάνουμε» τονίζει ο κ. Καρβέλης και προσθέτει:

«Ο κόσμος της εστίασης γνωρίζει πολύ καλά ότι είμαι αρωγός στον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα επιβίωσης που κάνει. Κυκλοφορώ στην πόλη συζητάω μαζί τους και προσπαθούμε για το καλύτερο. Στο πλαίσιο λοιπόν της καλής συνεργασίας που έχουμε τους καλώ όταν προκύπτει κάποιο κρούσμα να μας ενημερώνουν άμεσα ώστε οργανωμένα να διενεργούμε τα τεστ και να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα. Το να κρυβόμαστε δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα. Είναι θέμα δημόσιας υγείας και πρέπει να την προστατέψουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί εάν κρύβουμε την πραγματικότητα».

ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΓΚΥΟΣ

Το πρώτο περιστατικό εγκύου που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό νοσηλεύεται στο ΠΓΝΠ. Είναι το πρώτο περιστατικό εγκύου που νοσηλεύεται στην περιοχή μας.

Στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονται 15 κρούσματα και δύο στη ΜΕΘ. Επίσης στον «Αγιο Ανδρέα» συνεχίζουν να νοσηλεύονται δύο περιστατικά ένα στην κλινική κορονοϊού και ένα στη ΜΕΘ.

Σήμερα ο κ. Καρβέλης θα βρίσκεται στο ΠΓΝΠ όπου θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή κορονοϊού προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα που υπάρχουν και να αποφασίσει εάν θα πρέπει να ανοίξει και η δεύτερη κλινική κορονοϊού (ΩΡΛ).

ΤΥΧΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Στην πλατείες Γεωργίου, Ελευθερίας και Κύπρου αναμένεται να γίνουν τα 1.500 ράπιντ τεστ σε συνεργασία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τον Δήμο.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ

Την Παρασκευή η Υγειονομική Περιφέρεια διοργανώνει στον χώρο της, εθελοντική αιμοδοσία. Ενεργοποιεί το σύνολο του προσωπικού της που είναι σε θέση να αιμοδοτήσει ενώ παράλληλα έχει συνεννοηθεί με την Μητρόπολη Πατρών - καθώς η δράση εντάσσεται στα Πρωτοκλήτεια- και με τις ομάδες του Προμηθέα και της Παναχαϊκής να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Σε 715 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, κατεγράφησαν επτά θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 581.

Παράλληλα, 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, έντεκα περισσότεροι συγκριτικά με χθες, Κυριακή.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι οι εξής:

• 260 από την Περιφέρεια Αττικής

• 84 από ΠΕ Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 4 από ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας

• 16 από ΠΕ Αχαΐας

• 52 κρούσματα από ΠΕ Ιωαννίνων, εκ των οποίων 32 συνδεόμενα με συρροή σε βιομηχανία τροφίμων

• 11 από ΠΕ Κοζάνης

• 6 από ΠΕ Κορινθίας

• 41 από ΠΕ Λάρισας, τα 16 προερχόμενα από ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

• 12 από ΠΕ Μεσσηνίας

• 31 από ΠΕ Σερρών (30 προερχόμενα από δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ)

• 10 από ΠΕ Τρικάλων.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search