Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση για βοήθεια σε τετραμελής οικογένεια στην Αιγιάλεια

Η στιγμή που μία ασθένεια μπορεί να κλείσει κάθε σπιθαμή ευτυχίας σε ένα σπίτι, φαίνεται πως δεν αργεί να έρθει. Αρκεί όμως η καλή διάθεση και η προσφορά όλων για να ανοιχτεί και πάλι μία χαραμάδα αισιοδοξίας.

Τετραμελής οικογένεια από τα Νικολέικα χτυπήθηκε διπλά από τη μοίρα καθώς η 28χρονη μητέρα και το μόλις 5 μηνών βρέφος της οικογένειας, νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση…
Συγκεκριμένα, η κοπέλα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου καθώς υπέστη νωτιαίο σοκ από ισχαιμία του νωτιαίου μυελού με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μόνιμη τετραπληγία.

Στο μεταξύ, το μωράκι της παρουσίασε πολύ υψηλό πυρετό, διακομίσθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας και από εκεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» στην Αθήνα…
Η οικογένεια έχει ένα ακόμη παιδάκι 8 ετών, ενώ ο 30χρονος πατέρας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και το μωρό τους, με τα έξοδα τόσο για τις μετακινήσεις του όσο και για να καλύψει ιατρικές ανάγκες και να συντηρήσει και το άλλο παιδί, να είναι δυσβάστακτα.

Σύλλογος και Κοινότητα καλούν σε βοήθεια

Η τοπική κοινωνία των Νικολεΐκων, μέσω του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου “Φίλοι” Νικολεΐκων αλλά και της Τοπικής Κοινότητας, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να βοηθήσει την δοκιμαζόμενη οικογένεια.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικολεΐκων Τάσος Μούσκας, ΄΄πρόκειται για οικογένεια αλβανικής καταγωγής που διαμένει χρόνια στην περιοχή μας, η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο πατέρας εργαζόταν σε οικοδομικές εργασίες φτιάχνοντας σκεπές ωστόσο τώρα πια είναι αδύνατον να δουλέψει με όλα αυτά που συμβαίνουν. Άνθρωποι ήσυχοι που είχαν εναρμονιστεί με την κοινωνία του χωριού μας, οι οποίοι όμως σε αυτή την τεράστια δυσκολία που αντιμετωπίζουν, πρέπει να στηριχθούν από όλους μας΄΄.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια διαμένει σε ενοίκιο στο χωριό και ευτυχώς το μεγαλύτερο παιδί το προσέχουν ομοεθνείς τους που τους συμπαρίστανται.

Το βρέφος παρουσίασε παρατεινόμενο υψηλό πυρετό και ο πατέρας το μετέφερε στο Καραμανδάνειο πριν από περίπου είκοσι ημέρες.

Ο πυρετός ήταν μη σαφούς αιτιολογίας, με την πρώτη διάγνωση να κάνει λόγο για τραχηλική λεμφαδενίτιδα, ωστόσο ακόμη συνεχίζεται ο εργαστηριακός έλεγχος. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» στην Αθήνα ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση. Η δε μητέρα, αδυνατεί να κινήσει χέρια και πόδια.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Νικολεΐκων, ΄΄είναι φανερό πως η οικογένεια αυτή χρειάζεται την στήριξή μας καθότι τα ενήλικα μέλη αδυνατούν να εργαστούν. Όποιος επιθυμεί μπορεί να στηρίξει την οικογένεια στον παρακάτω λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ GR3201103040000030495877133. Δικαιούχος: Osmenaj Aleksander Harun. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να βοηθήσει με άλλο τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 2691082333 και 6978433389.

Επίσης, λόγω της μεταφοράς του μωρού στην Αθήνα πλέον είναι δύσκολη η μεταφορά ειδών όπως πάνες, γάλα κ.λπ. Άρα, ας βοηθήσουμε χρηματικά όπως μπορούμε έστω και 1 ευρώ είναι πολύτιμο΄΄.

Συγκέντρωση χρημάτων στο Κοινοτικό Γραφείο

Από την πλευρά του, ο κ. Μούσκας σημείωσε: ΄΄Σαν κοινότητα σκεφτήκαμε πολλούς τρόπους ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο να συνεισφέρει οικονομικά, πλην όμως ο εγκλεισμός και τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας ενάντια στον covid, δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια. Επίσης, οι περισσότεροι δεν μπορούν να μεταβούν στο Αίγιο στην τράπεζα για να καταθέσουν χρήματα προς ενίσχυση της οικογένειας.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βγάλουμε ανακοινώσεις στα κεντρικά σημεία του χωριού και στο Κοινοτικό Γραφείο, καλώντας τους συγχωριανούς να περνούν από την Κοινότητα και να αφήνουν ό,τι μπορούν για την οικογένεια αυτή. Θα δημιουργήσουμε έναν κουμπαρά και θα κάνουμε συνολική κατάθεση. Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση πρέπει όλοι να είμαστε αλληλέγγυοι και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται΄΄.

Στην εποχή του κορωνοϊού, που οι άνθρωποι αποξενώθηκαν κλεισμένοι στα σπίτια τους και η ανθρώπινη επαφή με τον έξω κόσμο έγινε μία ανάμνηση, ας μην αφήσουμε την ελπίδα της αλληλεγγύης να σβήσει.

Ας καταβάλλουμε ό,τι έχουμε από το υστέρημά μας για την οικογένεια που δοκιμάζεται, ενώνοντας τις ευχές μας, ο τιτάνιος αγώνας τους για την υγεία τους, να αποδώσει.

Protionline

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search