Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μυλωνάς και Βεσκούκης: «Παρέμβαση σε Βορίδη για στήριξη των αμπελουργών»

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη συνυπέγραψαν και έστειλαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιώργος Βεσκούκης. Στην επιστολή θίγονται τα οξυμένα  προβλήματα των αμπελουργών που στις συνθήκες της παρατεινόμενης πανδημίας βρίσκονται αντιμέτωποι με πλήρη οικονομική καταστροφή.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η καλλιέργεια της αμπέλου στην περιοχή του Δήμου μας αποτελεί κύρια καλλιέργεια και βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων. Συνολικά στην Αχαΐα καλλιεργούνται περίπου 47.000 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών με παραγωγή περίπου 90.000 τόνων σταφυλιών ετησίως. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των αρνητικών συνεπειών του στην κατανάλωση, οι φετινές τιμές διάθεσης των σταφυλιών ήσαν κατά 40% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των καλλιεργητών. Ο αμπελοοινικός κλάδος βρίσκεται δυστυχώς σε ελεύθερη πτώση με καταστροφικές συνέπειες για τους παραγωγούς και την οικονομία γενικότερα. Η ανάκαμψη της αγοράς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα λόγω της πανδημίας. Για τον λόγο αυτό θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία η ένταξή του σε μέτρα στήριξης όπως στρεμματική ενίσχυση, συμφέρουσες τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, χρονική επέκταση εξόφλησης δανείων κλπ. ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κλάδο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνει».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης και σε όλους τους βουλευτές του νομού Αχαΐας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα του κορονοϊού τα οποία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ . «Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του . . .
LIFE STYLE

Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή ή Δέσποινα Βανδή και Άννα Βίσση. Δυο τραγουδίστριες οι οποίες επί χρόνια «τροφοδότησαν» εξώφυλλα και άρθρα με αφορμή την κόντρα η οποία είχε ξεσπάσει . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Την ανάγκη ενεργοποίησης των αντανακλαστικών της αθλητικής οικογένειας και της δικαιοσύνης, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, επισ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές που ζητούν μερική άρση του lockdown και στην εστίαση, καθώς μόνο με το delivery και το take away οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Μάχη" έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με στόχο να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Ζαχλωρού Αχαίας ,  εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης με αποτέλεσμα η περιοχή να μείνει χωρίς ρεύμα. Οι εργ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα , αλλά και στην Αχαϊα. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί το Σάββατο , στην Πάτρα, από 5 έψ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα. Σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημαυγειονομικού ενδιαφέ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search