Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πώς και γιατί το Πλατανόδασος παρέμεινε ένα σχεδόν εγκαταλειμμένο οικόπεδο

Εγκαταλειμμένο παραμένει το Πλατανόδασος της Πάτρας στην περιοχή του Προαστίου και του Καστελόκαμπου.

Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για την αξιοποίηση αυτού του σπάνιου μέρους, με σημαντική οικολογική αξία , τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο δήμος, παίρνοντας στην κυριότητα του τον χώρο, πριν από μερικά χρόνια, ύστερα από την παραχώρηση του από τον ΟΑΕΔ, είχε τονίσει ότι θα προχωρήσει σε εργασίες για να κάνει τον χώρο προσβάσιμο.

Από τότε (πάνε τουλάχιστον τρία χρόνια) μέχρι σήμερα το μόνο που έχει γίνει ήταν να καθαριστούν τα μονοπάτια του Πλατανόδασους, να φυτευτούν ορισμένα επιπλέον δέντρα και να εγκατασταθεί αρδευτικό σύστημα για το πότισμα τους. 

Τίποτα παραπάνω. Τα σχέδια του δήμου για ήπιας μορφής παρεμβάσεων στον χώρο που αρκετοί Πατρινοί δεν γνώριζαν καν ότι υπάρχει «κολλούσαν» στις αντιδράσεις οικολόγων που φοβούνταν την αλλοίωση του χαρακτήρα του δάσους.

Όμως  ο δήμος το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να βάλει ορισμένα παγκάκια και πάγκους για να μετατρέψει τον χώρο σε προσβάσιμο, δίνοντας την δυνατότητα τους δημότες για αναψυχή και άθληση.

Το δάσος αυτό θα ήταν μη αστικό πάρκο για την βόρεια πλευρά της Πάτρας και έδινε μέσα μια άλλη αισθητική στην περιοχή μέσα από τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Ωστόσο, αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο χώρος να παραμένει σχεδόν ένα εγκαταλειμμένο οικόπεδο, σχεδόν άβατο τόσο για τους κατοίκους της περιοχής, όσο και για τους Πατρινούς.

Σταδιακά μάλιστα  ο χώρος, εγκαταλείφθηκε πλήρως, θυμίζοντας και πάλι την εικόνα που είχε πριν από μερικά χρόνια, με μπάζα, χορτάρια και πεταμένα διάσπαρτα αντικείμενα.

Η εικόνα του άλλωστε στην είσοδο του δάσους είναι χαρακτηριστική.  Παρατημένα τσιμεντένια εμπόδια και παλαιές πινακίδες αναγγελίας έργων που φυσικά ακόμα δεν έχουν προχωρήσει.

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια δάση σε όλη την περιοχή της Μεσογείου που βλέπει θάλασσα, τόσο κοντά στην αστικό ιστό της Πάτρας και το οποίο φυσικά να βρισκόταν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης, δεν θα είχε μείνει έτσι. 

(Η φωτογραφία είναι από τις πρώτες εργασίες που είχαν γίνει από τα συνεργεία του δήμου). 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οι μεταλλάξεις από Βρετανία, Νότια Αφρική, αλλά και από Βραζιλία, απασχολούν ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης βρέθηκε την Παρασκευή η Λίνα Μανδώνη όπου και ξενάγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΗ Λίνα Μενδώνη που παρακολουθεί από . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι Πάτρας" παρέδωσε στον Δήμαρχο Πατρέων το Καρναβαλικό Λάβαρο στο μπαλκόνι του Δημαρχιακού Μεγάρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.Η έρευ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (22 προς 23 Ιανουαρίου 2021) σε δύο πτέρυγες (3 θαλάμους και κελί) καθώς και κοινόχρηστους χώρους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από αρκετές ημέρες, η σορός της 8χρονης Ειρήνης - που έχασε τη μάχη με τη ζωή στο Μπέρκαμο της Ιταλίας στις 4 Ιανουαρίου - έφτασε στην Κάτω Αχαΐα.Το πρωί της Παρασκευής, οι γονείς της, συγγενείς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους και σήμερα οι αστυνομικοί στο κέντρο της πόλης για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοιού. Οι πεζές περιπολίες αφορούν σε χρήση μάσκας , έλεγχο αποστάσεων και άσκοπες μετ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search