Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το lockdown στις γιορτές ισοδυναμεί με καταστροφή για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Μόνο καταστροφή θα είναι για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων το ενδεχόμενο της απόφασης της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα χιονοδρομικά ούτε το διάστημα των γιορτών.

Οι πληροφορίες που έρχονται για το ζήτημα είναι διφορούμενες. Από την μία η κυβέρνηση το σκέφτεται για να τα ανοίξει από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά.

Από την άλλη εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά, με δεδομένο ότι υπάρχει ο κίνδυνος συνωστισμός και συναθροίσεων, με τον φόβο της διασποράς να είναι μεγάλος. Από την πλευρά τους στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων δηλώνουν πανέτοιμοι για το άνοιγμα της φετινής χειμερινής σεζόν.

Έχουν μάλιστα προχωρήσει σε εργασίες σε διάφορες πίστες του Χιονοδρομικού και όπως λένε έχουν επενδύσει φέτος στον τομέα της ασφάλειας. Αν φέτος δεν υπήρχε ο κορωνοϊός η περίοδος των γιορτών, ίσως να ήταν η καλύτερη από κάθε άλλη αντίστοιχης περιόδου.

Τα πρώτα χιόνια ήδη έχουν πέσει στο Χελμό και οι προβλέψεις για τον καιρό επισημαίνουν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα το είχε στρώσει στις περισσότερες από τις πίστες και το χιόνι θα ήταν κατάλληλο για σκι και snowboard. Το Χιονοδρομικό θα βούλιαζε από τον κόσμο. 

Ένα ακόμα αβαντάζ θα ήταν η λειτουργία της Στύγας που με την καταστροφή που είχε υποστεί από την τεχνητή χιονοστιβάδα στις αρχές του 2019, φέτος είναι έτοιμη από την αρχή της σεζόν και θα αποτελούσε σίγουρα έναν πόλο έλξης για τους φαν του είδους.

Όμως για την ώρα όλα αυτά είναι στον αέρα, όπως στον αέρα βρίσκονται μία σειρά από επιχειρήσεις στα Καλάβρυτα που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη λειτουργία ή όχι του Χιονοδρομικού. 

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και να ανοίξει το Χιονοδρομικό οι απώλειες θα εξακολουθήσουν να είναι μεγάλες, εφόσον θα ισχύσει η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενώ θα πρέπει να τηρούνται με αυστηρότητα τα μέτρα και οι αποστάσεις ασφαλείας. 

Με λίγα λόγια ύστερα από τον περασμένο χειμώνα που δεν ήταν καθόλου καλός για το Χιονοδρομικό και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως εξαιτίας της πανδημίας που του έβαλε λουκέτο από τον Μάρτη, με το σύνολο της ζημιάς να ξεπερνάει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 1 εκατομμύριο ευρώ, η νέα χειμερινή σεζόν θα είναι εξίσου  εξαιρετικά δύσκολη.  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (25/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα εν όψει των ε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το πολιτικό ντόμινο με τις «ορφανές» ψήφους των Σπαρτιατών μετά το «άκυρο» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις αντιπαραθέσεις μετα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για κάτι τέτοια βράδια τον πήρε, για κάτι τέτοια βράδια πήρε κι αυτός την απόφαση να περάσει στην απέναντι πλευρά του ποταμού και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ο Κώστας Σλούκας έπ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αγώνας της Ουντινέζε με τη Ρόμα ξεκίνησε στις 14 Απριλίου, ωστόσο διεκόπη στο 71ο λεπτό, καθώς ο Εντικά κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και αποφασίστηκε να διακοπεί το ματς. Το σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα για 25χρονη που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της. Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσαν άμεσα στο σπίτι της κοπέλας, στην συμβολή των οδών Μαιζώνος και Ιεροθέου,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι ένα εμβληματικό έργο που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας. Της Ελλάδας που μπορεί να φτάσει ψηλότερα, να αναπτύσσεται και να ισχυροποιείται πολύπ
Image
Image

Search