Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Επέτειος Γρηγορόπουλου - Συγκέντρωση και πορεία ατόμων στο Νότιο Πάρκο (φωτο)

Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν  στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Συγκεκριμένα μέλη αριστερών οργανώσεων που είχαν δώσει σημείο συνάντησης στην πλατεία Γεωργίου αλλά και άτομα που ανήκουν  στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχαν δώσει σημείο συνάντησης στο παράρτημα συγκεντρώθηκαν τελικά στο νότιο Πάρκο της Πάτρας. Οι αντιεξουσιαστές έκαναν πορεία μέσα στο χώρο του νότιου Πάρκου !

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν διακριτικά ενώ λίγο νωρίτερα τους διμοιρία του είχε ανακόψει την πορεία τους καθώς προσπάθησαν να βγουν στην Ακτή Δυμαίων και να πραγματοποιήσουν πορεία .  Στο χώρο του Νότιου Πάρκου την ώρα της παρουσίας των ατόμων υπήρχαν πάρα πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και κόσμος που βγήκε να απολαύσει το περπάτημα του.  Μάλιστα οι περισσότεροι απ αυτούς αποχώρησαν  γιατί φοβήθηκαν για την πιθανή πρόκληση επεισοδίων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σε αστυνομικό κλοιό έχει τεθεί σήμερα Κυριακή το κέντρο της Πάτρας, καθώς παρότι υπάρχει απαγόρευση συγκεντρώσεων πολλές οργανώσεις και κόμματα έχουν ανακοινώσει εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης στην προσπάθεια να αποτραπούν επεισόδια που ενδεχομένως επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ορισμένοι. 

"Μπλόκα" έχουν στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, Κορίνθου, Μαιζώνος, στη πλατεία Όλγας και στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. 

Δυνάμεις ΜΑΤ και γύρω από το πρώην παράρτημα, ενώ έλεγχοι για άδειες κυκλοφορίας γίνονται και στα τέσσερα σημεία εισόδου - εξόδου της πλατείας Γεωργίου. 

Προηγούμενη Ενημέρωση : 6η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του δολοφονηθέντος Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 12 χρόνια, στα Εξάρχεια. Ανησυχία προκαλεί στις αρχές το  ενδεχόμενο των αιφνιδιαστικών, περιμετρικών συγκεντρώσεων και επιθέσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Α.Δ. Αχαίας, έγινε η επικαιροποίηση του επιχειρησιακού πλάνου, θα είναι αντίστοιχα με εκείνα του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, με στόχο την αποτροπή συγκεντρώσεων και πραγματοποίηση πορειών.

Θα υπάρχει επιτήρηση  από τις αστυνομικές δυνάμεις στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστήμιου Πατρών, επί της οδού Κορίνθου. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση - κατάληψη του χώρου από οποιονδήποτε, είναι η σαφής εντολή που έχει δοθεί από τους επιτελείς της τοπικής ΕΛΑΣ. Επιπλέον, σε καθεστώς διακριτικής επιτήρησης έχουν τεθεί και σημεία συγκέντρωσης ατόμων που πρόσκεινται κατά κύριο λόγο στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ιδιαίτερα αυξημένη φύλαξη θα υπάρχει σε σημεία που ενδέχεται να μπουν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, όπως αστυνομικά τμήματα, ΑΤΜ και πολιτικά γραφεία.

Στις περιπτώσεις που επιχειρηθούν αρχικά θα γίνονται συστάσεις στους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν, εάν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα βεβαιώνονται πρόστιμα για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και θα γίνονται προσαγωγές.

Ρητές είναι και οι εντολές, για την ανάσχεση κάθε είδους προσπάθειας πρόκλησης επεισοδίων, κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας από ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», βρίσκονται υπό στενό αστυνομικό κλοιό. Εάν παρά ταύτα, παρατηρηθούν τυχόν ύποπτες ενέργειες, τότε οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενεργήσουν δυναμικά.

Στην Πάτρα παρά τις απαγορεύσεις αριστερές οργανώσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), ΝΑΡ, νΚΑ, ΟΚΔΕ,ΣΕΚ), με κοινή ανακοίνωση τους καλούν σε συγκέντρωση για αύριο, με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στην Πλατεία Γεωργίου.