Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Φωνάζουν οι ταχυδρομικοί για διάλυση των ΕΛΤΑ

Τι γίνεται τους τελευταίους μήνες στον τομέα των ταχυμεταφορών είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Παραγγελίες που έχουν γίνει μέσω του διαδικτύου, καταλήγουν να παραδίδονται μετά από εβδομάδες στους πολίτες, ενώ αρκετές εταιρείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, για να εξυπηρετήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες δέματα, που είχαν εγκλωβιστεί στις αποθήκες τους.

Την ίδια στιγμή, τα ΕΛΤΑ φαίνεται ότι παραμένουν σε λήθαργο, παρά το μεγάλο τους μέγεθος. Είναι ενδείκτικό το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ταχυδρομων Ν. Αχαΐας βγήκε χθες με ανακοίνωσή του, για να καταγγείλει ότι τους τελευταίους μήνες εκτυλίσσεται ενώπιον των εργαζομένων αλλά και του καταναλωτικού κοινού, μια συστηματική και μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο η διοίκηση καταργεί τομείς διανομείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αλληλογραφία και συντάξεις.

Ο σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην Πάτρα, την περιοχή από την οδό Πέντε Πηγαδίων μέχρι την Ιεροθέου, θα εξυπηρετούν μόλις 3 ταχυδρόμοι και από το αθλητικό κέντρο «Δ. Τόφαλος» μέχρι το Δρέπανο 2 ταχυδρόμοι.

Ο Σύλλογος Ταχυδρόμων Ν. Αχαΐας τονίζει ότι η διάλυση της διανομής σε συνδυασμό με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων που έχει ήδη προαναγγελθεί, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα ΕΛΤΑ με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Τα ΕΛΤΑ είναι δίπλα στον πολίτη για περισσότερα από 100 χρόνια ήταν δίπλα στον πολίτη σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας (πολέμους, πανδημίες κ.λπ.)και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τους Ελληνες πολίτες της υπηρεσίες που δικαιούνται…» υπογραμμίζουν.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για επέκταση των χωρικών της υδάτων οποτεδήποτε το κρίνει και οπουδήποτε έχει δικαίωμα με βάση το διεθνές δίκαιο έστει . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Εφυγε” από την ζωή ο Ντίνος Αραβαντινός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Θύελλας Πατρών, σε ηλικία 70 ετών, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παλαιμάχων Πάτρας.“Εφυγε π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία υπάρχει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την μετάλλαξη του κορονοϊού, κρούσματα της οποίας βρίσκονται όλο και περισσότερο στη χώρα μας. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Παθολογ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη ημέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου υπό προϋποθέσεις, τις οποίες οι καταναλωτές οφείλουν να τηρήσουν, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού και να μην επιστρέψουμε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία υπάρχει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την μετάλλαξη του κορονοϊού, κρούσματα της οποίας βρίσκονται όλο και περισσότερο στη χώρα μας. Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντονη ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα κορονοϊού που εξαπλώνονται μέσα από το νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. Πριν από λίγες ημέρες νόσησε 45χρονος ο οποίος μάλιστα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την διασωλήνωση
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  Αχαΐας  Κώστα Μάρκου & Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρονται τα εξής:   Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο σοφός λαός. Έχει δίκιο. Το Υπουργείο Υγείας τον περ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search