Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Φωνάζουν οι ταχυδρομικοί για διάλυση των ΕΛΤΑ

Τι γίνεται τους τελευταίους μήνες στον τομέα των ταχυμεταφορών είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Παραγγελίες που έχουν γίνει μέσω του διαδικτύου, καταλήγουν να παραδίδονται μετά από εβδομάδες στους πολίτες, ενώ αρκετές εταιρείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, για να εξυπηρετήσουν τα εκατοντάδες χιλιάδες δέματα, που είχαν εγκλωβιστεί στις αποθήκες τους.

Την ίδια στιγμή, τα ΕΛΤΑ φαίνεται ότι παραμένουν σε λήθαργο, παρά το μεγάλο τους μέγεθος. Είναι ενδείκτικό το γεγονός ότι ο Σύλλογος Ταχυδρομων Ν. Αχαΐας βγήκε χθες με ανακοίνωσή του, για να καταγγείλει ότι τους τελευταίους μήνες εκτυλίσσεται ενώπιον των εργαζομένων αλλά και του καταναλωτικού κοινού, μια συστηματική και μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο η διοίκηση καταργεί τομείς διανομείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αλληλογραφία και συντάξεις.

Ο σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην Πάτρα, την περιοχή από την οδό Πέντε Πηγαδίων μέχρι την Ιεροθέου, θα εξυπηρετούν μόλις 3 ταχυδρόμοι και από το αθλητικό κέντρο «Δ. Τόφαλος» μέχρι το Δρέπανο 2 ταχυδρόμοι.

Ο Σύλλογος Ταχυδρόμων Ν. Αχαΐας τονίζει ότι η διάλυση της διανομής σε συνδυασμό με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων που έχει ήδη προαναγγελθεί, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τα ΕΛΤΑ με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Τα ΕΛΤΑ είναι δίπλα στον πολίτη για περισσότερα από 100 χρόνια ήταν δίπλα στον πολίτη σε δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας (πολέμους, πανδημίες κ.λπ.)και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει από τους Ελληνες πολίτες της υπηρεσίες που δικαιούνται…» υπογραμμίζουν.

pelop.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search