Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μάρκου-Αναγνωστοπούλου: Ενός κακού μύρια έπονται

Σε ανακοίνωση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ  Αχαΐας  Κώστα Μάρκου & Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρονται τα εξής:

 

Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο σοφός λαός. Έχει δίκιο. Το Υπουργείο Υγείας τον περασμένο Δεκέμβριο με περισσό στόμφο και τυμπανοκρουσίες ανακοίνωνε την «άριστη» προετοιμασία για τους εμβολιασμούς με την θέσπιση 1018 εμβολιαστικών κέντρων. Ήλθε η ώρα του, στάγδην όπως προκύπτει, εμβολιασμού με τη λειτουργία μόλις 144 εμβολιαστικών κέντρων. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι τα κέντρα αυτά λειτουργούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και όχι στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι υπερήλικες του πρώτου κύματος εμβολιασμών, εν μέσω του χειμώνα, να μετακινούνται χιλιόμετρα για το νοσοκομείο που ετάχθησαν (βλέπε Ανατολική Αιγιάλεια), να συνωστίζονται μαζί με όλους τους άλλους ασθενείς, ύποπτους για covid αλλά και κάθε άλλης νοσηρότητας, και τα νοσοκομεία να στερούνται προσωπικού για τις άλλες παθήσεις. Ο λαλίστατος Αναπλ. Υπουργός Υγείας  κ. Κοντοζαμάνης περιοδεύοντας χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έκανε τίποτα άλλο από να υποσχεθεί προσλήψεις. Ένα μεγαλοπρεπές «θα». Οι συνέπειες όμως της ανικανότητας και των λαθεμένων επιλογών τους είναι ήδη ορατές στο νοσοκομείο. Προκειμένου να αρχίσουν τους εμβολιασμούς ουσιαστικά ανέστειλαν τη λειτουργία του Ενδοκρινολογικού Τμήματος για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του. Ματαίωσαν 10δες ραντεβού ασθενών που περίμεναν τουλάχιστον 3 μήνες και παράλληλα το Τμήμα δεν δέχεται νέους ασθενείς. Το Ενδοκρινολογικό Τμήμα είναι ένα ιστορικό και εμβληματικό τμήμα του ΠΓΝΠ, λειτουργεί από το 1989, παρέχει υπηρεσίες σε χιλιάδες ασθενείς της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και είναι σημείο αναφοράς σε όλη τη χώρα. Η επιχειρούμενη, ουσιαστικά, αναστολή της λειτουργίας του θα πλήξει πληθώρα νοσούντων από Διαβήτη, θυρεοειδοπάθειες και τόσα άλλα νοσήματα της Ενδοκρινολογίας. Καλούμε τους υπευθύνους έστω την ύστατη στιγμή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν πρωτοβουλίες που να ανταποκρίνονται στις κρίσιμες στιγμές που ζει η ελληνική κοινωνία. Δεν πάει άλλο!

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σε ότι αφορά την νέα ανακοίνωση της ΑΚΕ, που ντρέπεται να αναφερθεί ως ΔΑΚΕ, στην οποία σαφώς δεν χρειάζεται να δώσω καμία επιπρόσθετη απάντηση για όλα όσα έχω μιλήσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός μικρής έντασης έγινε αισθητός στην Πάτρα στις 12:50 το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λιγότερα τα χθεσινά κρούσματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (89). ΑΧΑΪΑ: Πάτρα: 41 Φυλακές Αγίου Στεφάνου: 8 Αίγιο: 4 Χαλανδρίτσα: 2 Κατω Αχαϊα: 5 Καμίνια: 1 Βραχνέϊκα: 1 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βροχή» τα... πεντοχίλιαρα για εστίαση και λιανικό εμπόριο: Αν και τα καταστήματα παραμένουν με κατεβασμένα ρολά, προγράμματα για την ενίσχυση των συγκεκριμένων κλάδων ήδη «τρέχουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός μικρής έντασης έγινε αισθητός στην Πάτρα στις 12:50 το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο 5 Χλμ. Νότ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λιγότερα τα χθεσινά κρούσματα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (89). ΑΧΑΪΑ: Πάτρα: 41 Φυλακές Αγίου Στεφάνου: 8 Αίγιο: 4 Χαλανδρίτσα: 2 Κατω Αχαϊα: 5 Καμίνια: 1 Βραχνέϊκα: 1 Καλάβρυτα: 1 Καλέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις πέσει η νύχτα τα γκάζια ... ανεβαίνουν! Η μηχανή "φουντώνει" και το πεντάλ... τερματίζει... Η καραντίνα δεν βάζει "φρένο" στις αυτοσχέδιες κόντρες στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Το βράδυ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search