Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: 12 τα κρούσματα στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» - Ένας συνοδός μετέφερε τον ιό στην Παθολογική

 

Τα 12 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τα κρούσματα ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική του «Αγίου Ανδρέα». Χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο στα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού ενώ πέντε ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κλινική Κορονοϊού.

 

Στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" μετέβη για μια ακόμη φορά την Τρίτη, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το βράδυ της Τρίτης μετά τη δύσκολη κατάσταση που προκλήθηκε λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου. Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, συμμετείχαν επίσης οι λοιμωξιολόγοι του ΠΠΝΠ Μάρκος Μαραγκός και Καρολίνα Ακινόσογλου. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά και λεπτομερώς όλες οι παράμετροι και η πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σταματήσει η διασπορά του ιού.

  Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνει rapid τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα, διέθεσε στο νοσοκομείο ακόμη 2.000 rapid τεστ, τονίζοντας ότι έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το προσπωικό, γεγονός που ξεκίνησε από σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, τα σύντομα τεστ που έγιναν στους συνοδούς που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στα δωμάτια, βγήκαν όλα αρνητικά.  "Οι εντολές μας είναι ξεκάθαρες. Δεν επιτρέπουμε την παρουσία συνοδού στα δωμάτια. Όμως, είπαμε να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις σε ασθενείς που χρήζουν φροντίδας από συνοδούς", απάντησε ο κ. Καρβέλης σε σχετική μας ερώτηση. 

Στην πολύωρη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του διοικητή - από τις 5:30 μέχρι τις 9 το βράδυ - ειπώθηκε ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση ο ιός μεταδόθηκε από συνοδό. Αυστηρός ήταν επίσης ο κ. Καρβέλης σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας. "Δεν θα μπαίνει κανένας συνοδός χωρίς να έχει κάνει πρώτα ράπιτ τεστ, όπως επίσης θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό του νοσοκομείου. Κατανοώ την κούρασή τους, την ανάγκη τους να πιουν νερό να φάνε κάτι, όμως αυτό θα πρέπει να γίνεται με απόσταση από τους συναδέλφους τους", σημειώνει κατηγορηματικά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

 

Σε ετοιμότητα και η Παθολογική στο Πανεπιστημικό Νοσοκομείο της Πάτρας

 

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ήδη έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα και η Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, εάν χρειαστεί να νοσηλεύει νέους ασθενείς. 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η πολιτική κριτική είναι δεκτή και θεμιτή για το έργο και τις αποφάσεις μου στο υπουργείο Πολιτισμού. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς μου. Ήταν α . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η έξοδος από την κρίση της πανδημίας είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία, γιατί έχουμε . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΔΣ της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. στην τελευταία του συνεδρίαση συζήτησε και κατέληξε σε μια σειρά από επισημάνσεις που αφορούν την Κινητικότητα στους Ο.Τ.Α. Γνωρίζουμε όλοι ότι τα τελευταία χ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων από αύριο Τρίτη μέχρι και τις 8 Μαρτίου στον καταυλισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε η Πολιτική Προστασία . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δια/Γ.Π. οικ. 12639/2021ΦΕΚ 793/Β/27-2-2021, οι Λαϊκές Αγορές οι οποίες ήταν σε αναστολή λειτουργίας για την ημέρα Σάββατο επαναλειτουργούν. Η Λαϊκή  Αγορά τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προγραμματισμένη συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, με τον Πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα τη Δευτέρα 1η Μαρτί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Με διάβημά τους οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σια Αναγνωστοπούλου τονίζουν: Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την χώρα αναδεικνύουν την κακή διαχείρ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search