Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

OEΣΠ: Προτάσεις στήριξης επιχειρηματικότητας

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς, συγκάλεσε χθες 21 Ιανουαρίου 2021 ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων καθώς και των βουλευτών του νομού Λακωνίας με θέμα: “ Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 ”.  

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Νεοκλής Κρητικός και κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ κ. Σωτήριος Ροϊνός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και Αν. Οικονομικός Επόπτης της Ο.Ε.ΕΣ.Π. κ. Παναγιώτης Φλώρος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος, κ. Καρβουνιάρης Ιωάννης, κ. Νικόλαος Παπαδάκος, κα. Αγγελική Λάσκαρη, κα. Παναγιώτα Κρικέλα, κ. Πολυζώης Καββούρης και κ. Τσάχαλης Νικήτας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων κα. Ευθυμία Περδικόγιαννη και τα μέλη του Δ.Σ. κα. Παναγιώτα Στρεβίνα και κ. Άκης Αμπέρτος και η αντιπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας Λακωνίας στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. κα. Γιάννα Χριστάκου.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει άμεσα να παρθούν στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία. 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν και ζητήθηκαν να ληφθούν υπ΄ όψιν και να μεταφερθούν από τους παρευρισκόμενους βουλευτές στα αρμόδια υπουργεία είναι οι εξής: όλες οι επιστρεπτέες ενισχύσεις να μετατραπούν σε μη  επιστρεπτέες καθώς και τα προγράμματα που τρέχουν από τις Περιφέρειες για την ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων να μην απαιτούν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και αυστηρούς όρους υπαγωγής σε αυτά, διαγραφή όλων των χρεών (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, σχεδιασμό νέας ρύθμισης μεγαλύτερης των 120 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων, χορήγηση δανείων από τις τράπεζες χωρίς αυστηρά κριτήρια, αποζημίωση των εμπορευμάτων που έμειναν απούλητα βάσει των τιμολογίων των επιχειρήσεων, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, απόσυρση του πτωχευτικού νόμου καθώς δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία αλλά ούτε και την επαγγελματική στέγη, θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας και τέλος, ενέσεις ρευστότητας στους κλάδους που πλήττονται και δεν έχουν επαναλειτουργήσει, όπως για παράδειγμα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα χειμερινά θέρετρα.

Επίσης έγινε μνεία και στα αποτελέσματα του προγράμματος των Περιφερειών για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή και διαπιστώθηκε ότι από τις χιλιάδες αιτήσεις που έγιναν, εγκρίθηκαν ποσά μόνο για το 10 % των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος.  

Οι Βουλευτές μάς διαβεβαίωσαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματά μας και έδειξαν να κατανοούν την μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις. Όλοι οι φορείς από εδώ και πέρα θα ενώσουμε τις φωνές μας στον αγώνα για οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης μέχρι να εξασφαλίσουμε αυτά που μας αναλογούν για να επιβιώσουμε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search