Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

OEΣΠ: Προτάσεις στήριξης επιχειρηματικότητας

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) Γεώργιος Βαγενάς, συγκάλεσε χθες 21 Ιανουαρίου 2021 ευρεία σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων καθώς και των βουλευτών του νομού Λακωνίας με θέμα: “ Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 ”.  

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Νεοκλής Κρητικός και κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ κ. Σωτήριος Ροϊνός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και Αν. Οικονομικός Επόπτης της Ο.Ε.ΕΣ.Π. κ. Παναγιώτης Φλώρος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος, κ. Καρβουνιάρης Ιωάννης, κ. Νικόλαος Παπαδάκος, κα. Αγγελική Λάσκαρη, κα. Παναγιώτα Κρικέλα, κ. Πολυζώης Καββούρης και κ. Τσάχαλης Νικήτας, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων κα. Ευθυμία Περδικόγιαννη και τα μέλη του Δ.Σ. κα. Παναγιώτα Στρεβίνα και κ. Άκης Αμπέρτος και η αντιπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας Λακωνίας στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. κα. Γιάννα Χριστάκου.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει άμεσα να παρθούν στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων οι οποίες εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία. 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν και ζητήθηκαν να ληφθούν υπ΄ όψιν και να μεταφερθούν από τους παρευρισκόμενους βουλευτές στα αρμόδια υπουργεία είναι οι εξής: όλες οι επιστρεπτέες ενισχύσεις να μετατραπούν σε μη  επιστρεπτέες καθώς και τα προγράμματα που τρέχουν από τις Περιφέρειες για την ενίσχυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων να μην απαιτούν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και αυστηρούς όρους υπαγωγής σε αυτά, διαγραφή όλων των χρεών (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, σχεδιασμό νέας ρύθμισης μεγαλύτερης των 120 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων, χορήγηση δανείων από τις τράπεζες χωρίς αυστηρά κριτήρια, αποζημίωση των εμπορευμάτων που έμειναν απούλητα βάσει των τιμολογίων των επιχειρήσεων, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, άμεση θεσμοθέτηση αφορολόγητου ορίου για όλους τους επιχειρηματίες, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, απόσυρση του πτωχευτικού νόμου καθώς δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία αλλά ούτε και την επαγγελματική στέγη, θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας και τέλος, ενέσεις ρευστότητας στους κλάδους που πλήττονται και δεν έχουν επαναλειτουργήσει, όπως για παράδειγμα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα χειμερινά θέρετρα.

Επίσης έγινε μνεία και στα αποτελέσματα του προγράμματος των Περιφερειών για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή και διαπιστώθηκε ότι από τις χιλιάδες αιτήσεις που έγιναν, εγκρίθηκαν ποσά μόνο για το 10 % των επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος.  

Οι Βουλευτές μάς διαβεβαίωσαν ότι θα μεταφέρουν τα αιτήματά μας και έδειξαν να κατανοούν την μεγάλη καταστροφή που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις. Όλοι οι φορείς από εδώ και πέρα θα ενώσουμε τις φωνές μας στον αγώνα για οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης μέχρι να εξασφαλίσουμε αυτά που μας αναλογούν για να επιβιώσουμε.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μηχανισμός Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας (Ταμείο Ανάπτυξης) με έναν συνολικό κουμπαρά 672,5 δις € (περίπου 30 δις € για την Ελλάδα) δύναται να αποτελέσει για την χώρα μας εκείνο τ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ένας πολύ δημοφιλής και αγαπημένος σπόρος και το έλαιό του ενδεχομένως να αποτελέσουν ανάχωμα στην επιδείνωση της κινητικής λειτουργίας των ασθενών με νόσο Πάρκινσον και ίσως τελικ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη Δευτέρα ξεκινά η κατάθεση ποσού ύψους 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες.Αυτό δήλω . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους δύο βασικούς και σταθερούς πυλώνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Την αμετακίνητη προσήλωση στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εκκίνηση της δεύτερης φάσης των δημοπρατήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ) είναι γεγονός και σε αυτή εντάσσονται οι διαγωνισμοί για δίκτυα Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Πάτρα για την 36χρονη Στέλλα Τσικουδάκη, μητέρας δύο παιδιών που “έφυγε” τα ξημερώματα νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ρίου.Εδώ και δύο χρόνια πάλευε με την ασθένειά της, δυστυχώς όμως νικήθηκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με πέτρες από αγνώστους σε περιπολικό της Αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα. Ένα 24ωρο μετά την το περιστατικό με τις μολότοφ , άγνωστοι οι οποίοι ήταν πιθανότατα κρυμμένοι στο Α ν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search