Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξοπούλου Χριστίνα : « Μείζον ζήτημα η αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία»

 

Στο νεοσύστατο Υφυπουργείο Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης η Χριστίνα Αλεξοπούλου, όπου και συναντήθηκε με την Υφυπουργό κα. Μαρία Συρεγγέλα.

Η Βουλευτής έχει υποστηρίξει δημόσια και με θέρμη  την δημιουργία σχετικής επιτελικής δομής για το ακανθώδες δημογραφικό πρόβλημα. Έχει δηλώσει πρόσφατα, πως η δημιουργία, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του Υφυπουργείου Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, αποτελεί την πιο διορατική και ουσιώδη θεσμική αλλαγή, κατά την πρόσφατη αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος.

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης του τομέα ευθύνης της Υφυπουργού και κινήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα καθώς οι δύο γυναίκες πολιτικοί, γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης, αποτέλεσε η επικείμενη προώθηση στη Βουλή, της «Σύμβασης 190» της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.

Η Σύμβαση είναι το πρώτο διεθνές μέσο που καθορίζει ειδικά και παγκοσμίως ισχύοντα πρότυπα για την αντιμετώπιση του λυπηρού φαινομένου και επιδιώκει να καθιερώσει μια ολοκληρωμένη και ευαισθητοποιημένη ως προς το φύλο προσέγγιση, για την πρόληψη και την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας.

Αναγνωρίζει μεταξύ άλλων, πως η βία και η παρενόχληση στον κόσμο της εργασίας μπορεί να συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επηρεάζοντας την ψυχική και σωματική υγεία, και παρεμποδίζοντας την πρόσβαση, την παραμονή και την εξέλιξη των ατόμων, ιδίως γυναικών, στην αγορά εργασίας.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες επί του θέματος, η Υφυπουργός και η Βουλευτής, υπερτόνισαν την σπουδαιότητα της κύρωσης μια τέτοιας Σύμβασης από το Ελληνικό κράτος, καθώς με αυτήν δεσμεύεται να θεσπίσει νόμους που διασφαλίζουν το δικαίωμα στην ισότητα και τη μη διακριτική μεταχείριση στην απασχόληση.

«Με μεγάλη λύπη συνειδητοποιούμε πως σε πολλές περιπτώσεις - δυστυχώς ανησυχητικά πολλές- το περιβάλλον εργασίας γίνεται εξαιρετικά αφιλόξενο προς τις γυναίκες λόγω της επικράτησης στερεοτύπων ή ανάρμοστων συμπεριφορών» δήλωσε η Βουλευτής.«Αυτό επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα και την ψυχική τους υγεία. Έχει δε αντίκτυπο ακόμα και στην εξαρχής πρόσβασή τους στην εργασία - ιδίως στα αναφερόμενα ως αντρικά επαγγέλματα- καταστρατηγώντας τις έννοιες της ισότητας και ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας.»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Κρυστάλλη. Η κινητοποίηση της Υπηρεσίας, που έσπευσε στο ση . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μηχανισμός Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας (Ταμείο Ανάπτυξης) με έναν συνολικό κουμπαρά 672,5 δις € (περίπου 30 δις € για την Ελλάδα) δύναται να αποτελέσει για την χώρα μας εκείνο τ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ένας πολύ δημοφιλής και αγαπημένος σπόρος και το έλαιό του ενδεχομένως να αποτελέσουν ανάχωμα στην επιδείνωση της κινητικής λειτουργίας των ασθενών με νόσο Πάρκινσον και ίσως τελικ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη Δευτέρα ξεκινά η κατάθεση ποσού ύψους 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες.Αυτό δήλω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, για πυρκαγιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε πολυκατοικία στην οδό Κρυστάλλη. Η κινητοποίηση της Υπηρεσίας, που έσπευσε στο σημείο, με δύο οχήματα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εκκίνηση της δεύτερης φάσης των δημοπρατήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ) είναι γεγονός και σε αυτή εντάσσονται οι διαγωνισμοί για δίκτυα Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Πάτρα για την 36χρονη Στέλλα Τσικουδάκη, μητέρας δύο παιδιών που “έφυγε” τα ξημερώματα νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ρίου.Εδώ και δύο χρόνια πάλευε με την ασθένειά της, δυστυχώς όμως νικήθηκ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search