Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καλάβρυτα - Το όραμα για την επέκταση του Οδοντωτού πήρε το... πράσινο φως

Το όραμα για το έργο της επέκτασης του Οδοντωτού Καλαβρύτων προς την Αγία Λαύρα και προς το Χιονοδρομικό, παίρνει σάρκα και οστά όπως όλα δείχνουν, έχοντας λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό.

Πρόκειται για ένα όραμα των ανθρώπων της περιοχής που ποντάρουν πολλά σε αυτό για την αύξηση της τουριστικής κίνησης των Καλαβρύτων, θεωρώντας ότι θα έχει πολλά οφέλη από κάθε άποψη για τον δήμο, αλλά και γενικότερα για την Αχαΐα.

Η επέκταση του Οδοντωτού αναμένεται να αναδείξει και να προβάλει την θρησκευτική αξία της ιεράς μονής, αυξάνοντας τους επισκέπτες της, ενώ θα δώσει και σημαντικά κέρδη στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι ο Οδοντωτός, αποτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες την ατραξιόν και τον κυριότερο τουριστικό πόλο για τους επισκέπτες, η επέκταση του θα λειτουργήσει θετικά ως προς την αύξηση των τουριστών και τη νεκρή περίοδο του καλοκαιριού.

Παράλληλα, τα οφέλη του έργου αφορούν και ιστορικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές πτυχές για την περιοχή, βάζοντας σε άλλη βάση την προβολή τους, μέσα από το δημοφιλές τραινάκι του Οδοντωτού.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η ένταξη του θεωρείται δεδομένη, έχοντας ως στόχο την άµεση προώθηση του έργου προς δηµοπράτηση µέσα στο 2021.

Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση του δημάρχου, Θανάση Παπαδόπουλου, με τα στελέχη του ΟΣΕ με σκοπό τη σύνταξη οριστικής µελέτης του έργου.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Μηχανισμός Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας (Ταμείο Ανάπτυξης) με έναν συνολικό κουμπαρά 672,5 δις € (περίπου 30 δις € για την Ελλάδα) δύναται να αποτελέσει για την χώρα μας εκείνο τ . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ένας πολύ δημοφιλής και αγαπημένος σπόρος και το έλαιό του ενδεχομένως να αποτελέσουν ανάχωμα στην επιδείνωση της κινητικής λειτουργίας των ασθενών με νόσο Πάρκινσον και ίσως τελικ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη Δευτέρα ξεκινά η κατάθεση ποσού ύψους 300.000 ευρώ σε κάθε δήμο που επλήγη από το σεισμό, ώστε να αρχίσει άμεσα και η καταβολή των χρημάτων στους πληγέντες πολίτες.Αυτό δήλω . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους δύο βασικούς και σταθερούς πυλώνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Την αμετακίνητη προσήλωση στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την πρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εκκίνηση της δεύτερης φάσης των δημοπρατήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ) είναι γεγονός και σε αυτή εντάσσονται οι διαγωνισμοί για δίκτυα Φυσικού Αερίου στην Περιφέρεια Δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Πάτρα για την 36χρονη Στέλλα Τσικουδάκη, μητέρας δύο παιδιών που “έφυγε” τα ξημερώματα νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο Ρίου.Εδώ και δύο χρόνια πάλευε με την ασθένειά της, δυστυχώς όμως νικήθηκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με πέτρες από αγνώστους σε περιπολικό της Αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα. Ένα 24ωρο μετά την το περιστατικό με τις μολότοφ , άγνωστοι οι οποίοι ήταν πιθανότατα κρυμμένοι στο Α ν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search