Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Eρώτηση Μάρκου-Αναγνωστοπούλου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με κατακτήριες

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σία) Αναγνωστοπούλου κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απευθυνόμενη προς την Υπουργό και τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τη διεξαγωγή κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. της επικράτειας, που έχει τεθεί σε αναστολή. Οι 23 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν ενημέρωση, ως προς τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων και το γενικότερο προγραμματισμό, καθώς και ως προς το εάν το Υπουργείο θα προβλέψει τα ίδια με όσα ισχύουν για την περίπτωση των εξετάσεων για εισαγωγή των μαθητών/φοιτητών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι οποίες δεν έχουν ανασταλεί.

 

Η δικαιολογητική βάση για την επιβολή της αναστολής, υπήρξε όπως πάντα, η αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Ναι μεν, αλλά… καθώς, το «έκτακτο μέτρο» της αναστολής διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων τείνει πλέον να απολέσει τον έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα του, που δικαιολογεί την επιβολή του, αποκτώντας στοιχεία μονιμότητας. Η ανησυχία πολλών υποψηφίων για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις, η σπουδαιότητα των οποίων έχει κατά καιρούς παραλληλιστεί με αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων, είναι ευλόγως έκδηλη. Ενδεικτικά, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Πατρών, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεγάλο κόπο και οικονομικές και όχι μόνο, θυσίες για την προετοιμασία τους αυτή τη στιγμή βρίσκονται δέσμιοι της απόφασης του Υπουργείου για  επ ΄ αόριστον αναβολή των εξετάσεων, δίχως ουδεμία πρόσφατη ενημέρωση για τον προγραμματισμό τους.

 

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ, σκοπεύετε να επιλύσετε το πρόβλημα των μετέωρων υποψηφίων, που εσείς δημιουργήσατε, κατ ΄ανάλογο ή όμοιο τρόπο με αυτόν που επιλέξατε για τις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή θα εφαρμόσετε και σε αυτήν την περίπτωση δύο μέτρα και δύο σταθμά;

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο κομμάτι της διατροφής μίλησε η Ελένη Καρακάση.Σε συνέντευξή της στο STAR, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην περίοδο που κατανάλωνε μεγάλες πο . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ο εμβολιασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για τις έγκυες ή τα βρέφη και τα νεογέννητα, όπως προκύπτει από την ανάλυση στοιχείων στις ΗΠΑ, . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την άποψη ότι με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση, με τον αριθμό των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα Υγείας, δεν πρέπει να συζητάται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση με τίτλο «Ισότητα στην Πράξη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεω . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγαλώνει και άλλο η λίστα με τους ασθενείς που έχουν εισαχθεί στην  ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του patrisnews.com έχουμε και τέταρτη εισαγωγή μέσα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία Teaching Factory, δηλαδή η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών σε πραγματικές συνθήκες, δίνει τεράστια πλεονεκτήματα στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, διότι μπορεί να τα συνδέε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πελοπόννησο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Συνελήφθησαν 55 άτομα, προσήχθησαν 94 και έγινε έλεγχος σε 888.Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν αστ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search