Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Νεκτάριου Φαρμάκη στο ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας 

 

Τα γραφεία του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) Αχαΐας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης με αφορμή την ένταξη για χρηματοδότηση του έργου «Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στη θέση Φλόκα», συνολικού προϋπολογισμού 36.567. 346,71 ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. για όλες τις εξελίξεις σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για τις αμέσως επόμενες ενέργειες με ορίζοντα τη δημοπράτηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ώστε στα τέλη του 2023 να παραδοθούν  σε λειτουργία οι  εγκαταστάσεις. 

Οι κ.κ. Αλεξόπουλος και Φαρμάκης συμφώνησαν ότι έγινε ένα πολύ καθοριστικό βήμα στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς τόσο το Εργοστάσιο όσο και τα συνοδά έργα θα οδηγήσουν  σε πλήρη αποφόρτιση των υφιστάμενων ΧΥΤΑ, με προϋπόθεση την προώθηση τόσο της ανακύκλωσης, όσο και της ξεχωριστής συλλογής οργανικών προϊόντων από τους εμπλεκόμενους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας ζήτησε τη συνέχιση της συνδρομής του κ. Φαρμάκη σε σχέση με την ωρίμανση και εξασφάλιση της  χρηματοδότησης που απαιτείται για την υλοποίηση των έργων που περιλαμβάνονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ή και επιπλέον έργων  τα οποία θα απαιτηθούν  προκειμένου να καλυφθεί πλήρως η διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Αχαΐας, σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση των κ.κ. Αλεξόπουλου και Φαρμάκη δόθηκε επίσης στη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμων η οποία ήδη απέδωσε καρπούς και αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή πορεία των έργων στο μέλλον.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 όπως κάθε πρώτο ψυχοσάββατο έτους έχει καθιερωθείως Ημέρα μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας τέλεσε α . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμει . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο της ενότητας «Τέχνη Θεάματα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2021, η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας έχει προγραμματίσει σειρά - ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εγώ, ως καρναβάλι»Πρόκειται για ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ τίθεται από αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης που πρέπει να χορηγήσουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους, οι οποίες θα έχουν ισχύ για 14 μέρεςΟι βεβαιώσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα 24ωρα μετά την επίθεση σε αστυνομικούς της Τροχαίας στην οδό 25ης Μαρτίου στην Πάτρα , έγινε ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από συλλογικότητες η οποία αναρτήθηκε στην σελίδα τους. Συγκεκριμένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή οι 4 συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Πάτρα.Οι 4 άνδρες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, εκεί όπου το πρωί της Πέμπτης έγινε γν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Βουτιά , αλλά δικαιολογημένη μιας και τις Κυριακές δεν λειτουργούν όλα τα εργαστήρια, την Κυριακή στα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαϊα όπου μετρήθηκαν μόλις 35, σε αντίθεση με τα τριψήφια νούμερα τω
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search