Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: 491 από τα 546 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα

Σταθερά σε υψηλά ποσοστά, βρίσκονται ακόμα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Όπως αναφέρe o Χαράλαμπος Μπονάνος, η εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρουσιάσει βελτίωση από την προηγούμενη Δευτέρα. Ωστόσο, η Αχαΐα παραμένει ψηλά σε ενεργά κρούσματα και συνεπώς η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπονάνος, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η Αχαΐα είχε 523 ενεργά κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν σε 639 τη Δευτέρα 15 του μηνός, με την Πάτρα να έχει φυσικά τον μεγαλύτερο αριθμό με 427 και 495 ενεργά κρούσματα αντιστοίχως.

Η εικόνα είναι κάπως καλύτερη από χθες, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η Αχαΐα είχε χθες 546 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 461 στην Πάτρα.

Από τα παραπάνω κρούσματα, τα 95 βρίσκονταν σε νοσηλεία, ενώ τα 451 σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στο ΠΠΝΠ μέχρι τώρα έχει καλυφθεί το 80% της πληρότητας στην κλινική covid-19, ενώ στην κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 65 ασθενείς, εκ των οποίων οι 15 στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ λειτουργούν τρεις ΜΕΘ. Πιεστική παραμένει η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,, υπάρχει σαφής μείωση ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα σε όλες τις περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας, όμως, η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα παραμένει υψηλή λόγω των περιστατικών των προηγούμενων δυο εβδομάδων.

«Το δύσκολο τούνελ συνεχίζεται. Όμως η ελπίδα υπάρχει με την αύξηση των εμβολιασμών. Θα πάμε καλύτερα. Πρέπει να αντέξουμε -μονόδρομος», αναφέρει χαρακτηριστικά. Πληροφορίες “Π”

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search