Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: 491 από τα 546 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Πάτρα

Σταθερά σε υψηλά ποσοστά, βρίσκονται ακόμα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας.

Όπως αναφέρe o Χαράλαμπος Μπονάνος, η εξέλιξη των ενεργών κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, έχει παρουσιάσει βελτίωση από την προηγούμενη Δευτέρα. Ωστόσο, η Αχαΐα παραμένει ψηλά σε ενεργά κρούσματα και συνεπώς η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μπονάνος, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, η Αχαΐα είχε 523 ενεργά κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν σε 639 τη Δευτέρα 15 του μηνός, με την Πάτρα να έχει φυσικά τον μεγαλύτερο αριθμό με 427 και 495 ενεργά κρούσματα αντιστοίχως.

Η εικόνα είναι κάπως καλύτερη από χθες, αλλά παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, η Αχαΐα είχε χθες 546 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα 461 στην Πάτρα.

Από τα παραπάνω κρούσματα, τα 95 βρίσκονταν σε νοσηλεία, ενώ τα 451 σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Στο ΠΠΝΠ μέχρι τώρα έχει καλυφθεί το 80% της πληρότητας στην κλινική covid-19, ενώ στην κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 65 ασθενείς, εκ των οποίων οι 15 στη ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ λειτουργούν τρεις ΜΕΘ. Πιεστική παραμένει η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,, υπάρχει σαφής μείωση ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα σε όλες τις περιοχές της περιφερειακής μας ενότητας, όμως, η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα παραμένει υψηλή λόγω των περιστατικών των προηγούμενων δυο εβδομάδων.

«Το δύσκολο τούνελ συνεχίζεται. Όμως η ελπίδα υπάρχει με την αύξηση των εμβολιασμών. Θα πάμε καλύτερα. Πρέπει να αντέξουμε -μονόδρομος», αναφέρει χαρακτηριστικά. Πληροφορίες “Π”

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο της ενότητας «Τέχνη Θεάματα» του Πατρινού Καρναβαλιού 2021, η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας έχει προγραμματίσει σειρά - ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εγώ, ως καρναβάλι»Πρόκειται για ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ισχύ τίθεται από αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης που πρέπει να χορηγήσουν οι επιχειρήσεις στους εργαζόμενους, οι οποίες θα έχουν ισχύ για 14 μέρεςΟι βεβαιώσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα 24ωρα μετά την επίθεση σε αστυνομικούς της Τροχαίας στην οδό 25ης Μαρτίου στην Πάτρα , έγινε ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από συλλογικότητες η οποία αναρτήθηκε στην σελίδα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης, τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα, ύστερα από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα 24ωρα μετά την επίθεση σε αστυνομικούς της Τροχαίας στην οδό 25ης Μαρτίου στην Πάτρα , έγινε ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από συλλογικότητες η οποία αναρτήθηκε στην σελίδα τους. Συγκεκριμένα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή οι 4 συλληφθέντες για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Πάτρα.Οι 4 άνδρες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, εκεί όπου το πρωί της Πέμπτης έγινε γν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Βουτιά , αλλά δικαιολογημένη μιας και τις Κυριακές δεν λειτουργούν όλα τα εργαστήρια, την Κυριακή στα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαϊα όπου μετρήθηκαν μόλις 35, σε αντίθεση με τα τριψήφια νούμερα τω
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search