Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΕΑΝΑ: Τηλεδιάσκεψη με ΔΙΔΕΑΔΥ

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, μετά από πρόσκληση του Δικτύου Διαλόγου, Έρευνας  και Ανάλυσης για την Δημόσια Υγεία (ΔΙΔΕΑΔΥ), το οποίο απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, συμμετείχε ο ΣΚΕΑΝΑ, εκπροσωπούμενος από το πρόεδρο, κ. Σπύρο Στεργίου.  Στην τηλεδιάσκεψη, ως κεντρικός ομιλητής, συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ- ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς. Κεντρικός θεματικός άξονας της σύσκεψης ήταν η αναποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα. 

 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

 

"Διανύοντας τον 5ο μήνα αυστηρού lock down και με την πλειοψηφία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να βρίσκεται σε αναστολή, βλέπουμε καθημερινά τα κρούσματα να αυξάνονται χωρίς να υπάρχει ελπίδα για βελτίωση. Αυταπόδεικτο είναι το συμπέρασμα πως τα μέτρα κρίνονται ανεπιτυχή και άνευ λόγου η προκληθείσα οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. 

 

Εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι κλάδοι όπως η εστίαση και το λιανικό εμπόριο δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, αλλά η επιμόλυνση προέρχεται από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, που είναι κλειστοί χώροι χωρίς εξαερισμούς και χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και από τις υπαίθριες ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις, σε πάρκα, πλατείες και λοιπούς χώρους αναψυχής. 

 

  Η τηλεδιάσκεψη συμπερασματικά κατέληξε στο ότι η εστίαση και το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξουν άμεσα, διότι, όπως τονίστηκε στους χώρους αυτούς υπάρχει η δυνατότητα τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

 

Αποφασίστηκε επίσης άμεσα συνέργεια δράσεων προκειμένου αυτό να επιτευχθεί". 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σημαντική αποκλιμάκωση της επιδημίας μέχρι το Πάσχα, που θα εξαρτηθεί όμως και από τη δική μας συμπεριφορά, εκτιμά ότι θα υπάρξει η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2. Όπως ανακοινωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μέχρι χθες 4.160 μονα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Το θέμα του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων θα τεθεί εκ νέου στην συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα. Ο αριθμός τους από τα 140 με 150
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες  ΙΧ παρέσυρε αγοράκι ηλικίας 11 ετών με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ευτυχώς ελαφριά.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Είχε μετατρέψει το σπίτι του στην Πάτρα σε γυμναστήριο και προσέφερε υπηρεσίες άθλησης, παραβιάζοντας τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.  Ίσως να πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο θ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search