Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ του Κόκκαλη το φράγμα Πείρου – Παραπείρου

Oλοκληρώθηκε η αποσφράγιση των προσφορών για τη διαχείριση του φράγματος Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα και πλέον περνά στα χέρια ιδιώτη. Πρόκειται για δυσμενή εξέλιξη, που επί της ουσίας παραγκωνίζει τον ρόλο των τριών δήμων και δίνει τον πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση του πόσιμου ύδατος σε ιδιώτη. Κι αυτό μετά την άρνηση της διοίκησης Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία διαδημοτικού φορέα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 51% των τριών δήμων και το υπόλοιπο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το κράτος, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από πόρους του υπουργείου Υποδομών.

 

 

Έτσι, λοιπόν, μετά την αποσφράγιση των φακέλων, όπου τρεις εταιρείες κατέθεσαν προσφορά, οι πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Αυγή"  αναφέρουν ότι ως ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ για την «ολοκλήρωση υπολειπόμενων εργασιών, λειτουργία και συντήρηση του έργου ‘Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο - Δίκτυα υδροδότησης υπολοίπων οικισμών Ν. Αχαΐας’». Αναμένεται η ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια.

 

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα είχε απασχολήσει τους Δήμους Πατρέων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας. Η εμπλοκή στο σχέδιο της συγκρότησης του διαδημοτικού φορέα προέκυψε από τη σθεναρή άρνηση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για συμμετοχή του δήμου στον διαδημοτικό φορέα με τον ισχυρισμό πως δεν έχει εξασφαλισμένα οικονομικά εχέγγυα για τη συντήρηση του φράγματος. Ο ίδιος ο δήμαρχος Πατρέων, μάλιστα, αρνήθηκε να εφαρμόσει την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα.

 

 

Πάντως, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς είχε υπερθεματίσει για τη σύσταση, έστω και την ύστατη στιγμή, του διαδημοτικού φορέα, καθώς, όπως είχε πολλάκις δηλώσει, μόνο έτσι «διασφαλίζεται η διάθεση του νερού προς όφελος των δημοτών και των τριών δήμων». Υπέρ της σύστασης Διαδημοτικού Φορέα είχε ταχθεί και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής.

 

Για το θέμα είχε παρέμβει δυναμικά ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτεύουσα ξανά!" Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος είχε κάνει πρώτος αναφορα σε ηχηρό όνομα που θα αναλάβει το Φράγμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται περί του Κόκκαλη, ενώ επίσης δυναμικές παρεμβάσεις  ειχε κάνει και η παράταξη "Ώρα Πατρών" του Γιώργου Ρώρου. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.   Η . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο αποκάλυψε, ότι προς το παρόν, οι κρατήσεις είναι χαμηλά όμως, υπάρχει υψηλό ενδιαφέρ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στην Πάτρα κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθεί αύριο, ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά την Πάτρα μέσα σε μι . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

   Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δίνει στη δημοσιότητα σειρά οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο αποτυπώνονται οι υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις της πόλης μας για τα 20 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ξεκινάει η διαδικασία ανακαίνισης κτιριακών υποδομών και προσαρμογής τους σε δημιουργικούς κόμβους, στη Δυτική Ελλάδα και στις Περιφέρειες  της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων και της Απουλίας (Ιταλία).
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Πύργου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας άνδρας, (Έλληνας) διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του και ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής: Την ώρα που η περιοχή μα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search