Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πληθαίνουν οι άστεγοι μετανάστες στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα.

Ο αριθμός τους από τα 140 με 150 άτομα που ήταν στις αρχές του νέου έτους, έχει αυξηθεί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών που παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση, πρέπει να έχει φτάσει στους 200, ίσως και παραπάνω.

Οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν στους χώρους του Λαδόπουλου και της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής αφού η μετακόμιση του Καρναβαλικού Οργανισμού τους έχει αποκλείσει από το κτίριο των Παλαιών Σφαγείων, ενώ ο χώρος της πρώην ΑΒΕΞ έχει περιφραχθεί.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν τρόπους για μπαίνουν και στους χώρους αυτούς, κατά διαστήματα. Όμως η κύρια βάση τους είναι πλέον το εργοστάσιο του Λαδόπουλου και η Πειραϊκή Πατραϊκή.

Η πλειοψηφία αυτών είναι αλλοδαποί που έχουν κάνει τα απαραίτητα χαρτιά στην υπηρεσία ασύλου, όμως, παραμένουν όμηροι μιας αργόσυρτης διαδικασίας που κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας, έχει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση.  

Επιπλέον δίχως δουλειά, δίχως καμία βοήθεια από το κράτος, αλλά και χωρίς να έχουν στέγη, είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους αυτούς. Μοναδική τους βοήθεια είναι οι αλληλέγγυοι και τα μέλη της Κίνησης που προχωρούν κάθε εβδομάδα σε συγκεντρώσεις τροφίμων για τους ανθρώπους αυτούς.

Τα κυκλώματα διακίνησης στέλνουν κόσμο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι άτομα 20 και 25 ετών, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι ανήλικοι.

Από τη στιγμή που δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση, βλέπουν έτσι την φυγή τους στις χώρες της Ευρώπης, εκεί όπου ζουν συγγενείς τους, σαν μία λύση για μια καλύτερη ζωή. Όμως ως γνωστόν το να περάσουν από το λιμάνι και να φτάσουν στην Ιταλία λαθραία, πλέον, είναι σχεδόν αδύνατον. 

Η προσφυγική ροή λοιπόν έχει μειωθεί από τα σύνορα της χώρας, όμως, φαίνεται ότι τα κυκλώματα διακίνησης στις πλατείες της Αθήνας, συνεχίζουν την δράση τους, στέλνοντας κόσμο στην Πάτρα και στο λιμάνι της, τάζοντας με το αζημίωτο φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Της κακομοίρας έγινε χθες το βράδυ στην Κ. Αχαϊα καθώς ο Σύλλογος των τσιγγάνων της περιοχής γιόρταζε τον προστάτη του Αγιο Ταξιάρχη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου 2021 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων, δημόσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική επίπτωση. Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης και Ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα ένα ιστιοφόρο περίπου 15 μ. πιάνει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας.      Ο μοναδικός επιβαίνων εκπέμπει sos και αμέσως κινητοποιείται Λιμενικό και πυ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search