Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πληθαίνουν οι άστεγοι μετανάστες στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων

Αυξητική τάση παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο 1,5 μήνα η παρουσία των μεταναστών, στους χώρους των πρώην εργοστασίων της Ακτής Δυμαίων στην Πάτρα.

Ο αριθμός τους από τα 140 με 150 άτομα που ήταν στις αρχές του νέου έτους, έχει αυξηθεί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των λιμενικών που παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση, πρέπει να έχει φτάσει στους 200, ίσως και παραπάνω.

Οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν στους χώρους του Λαδόπουλου και της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής αφού η μετακόμιση του Καρναβαλικού Οργανισμού τους έχει αποκλείσει από το κτίριο των Παλαιών Σφαγείων, ενώ ο χώρος της πρώην ΑΒΕΞ έχει περιφραχθεί.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι αυτοί βρίσκουν τρόπους για μπαίνουν και στους χώρους αυτούς, κατά διαστήματα. Όμως η κύρια βάση τους είναι πλέον το εργοστάσιο του Λαδόπουλου και η Πειραϊκή Πατραϊκή.

Η πλειοψηφία αυτών είναι αλλοδαποί που έχουν κάνει τα απαραίτητα χαρτιά στην υπηρεσία ασύλου, όμως, παραμένουν όμηροι μιας αργόσυρτης διαδικασίας που κάτω από τις συνθήκες της πανδημίας, έχει ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση.  

Επιπλέον δίχως δουλειά, δίχως καμία βοήθεια από το κράτος, αλλά και χωρίς να έχουν στέγη, είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στους χώρους αυτούς. Μοναδική τους βοήθεια είναι οι αλληλέγγυοι και τα μέλη της Κίνησης που προχωρούν κάθε εβδομάδα σε συγκεντρώσεις τροφίμων για τους ανθρώπους αυτούς.

Τα κυκλώματα διακίνησης στέλνουν κόσμο

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι άτομα 20 και 25 ετών, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι ανήλικοι.

Από τη στιγμή που δεν τους δίνεται η δυνατότητα να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση, βλέπουν έτσι την φυγή τους στις χώρες της Ευρώπης, εκεί όπου ζουν συγγενείς τους, σαν μία λύση για μια καλύτερη ζωή. Όμως ως γνωστόν το να περάσουν από το λιμάνι και να φτάσουν στην Ιταλία λαθραία, πλέον, είναι σχεδόν αδύνατον. 

Η προσφυγική ροή λοιπόν έχει μειωθεί από τα σύνορα της χώρας, όμως, φαίνεται ότι τα κυκλώματα διακίνησης στις πλατείες της Αθήνας, συνεχίζουν την δράση τους, στέλνοντας κόσμο στην Πάτρα και στο λιμάνι της, τάζοντας με το αζημίωτο φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search