Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η απάντηση της διοίκησης του Αγίου Ανδρέα για την διασπορά του ιού στη νεφρολογική κλινική

Με αφορμή δημόσιες αναφορές και ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος απαντά τα εξής:

Την ώρα που η περιοχή μας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό Covid-19 και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας δίνουν καθημερινά αγώνα ενάντια στην πανδημία και στην διασπορά που απειλεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, κάποιοι εντός του νοσοκομείου, που δεν συμμετέχουν καν στην λειτουργία του, επιλέγουν αφενός να δημιουργήσουν αίσθημα ανασφάλειας σε μία ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα πληθυσμού όπως είναι οι νεφροπαθείς, αφετέρου δε, μειώνουν το έργο του προσωπικού του νοσοκομείου μιλώντας για αλλεπάλληλα κρούσματα στην Νεφρολογική κλινική και για διαδικασίες που δεν τηρούνται.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζουμε τα εξής, στο νοσοκομείο μας τηρούνται τα μέτρα που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ και μάλιστα πολλές φορές λαμβάνουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα όταν τα θεσμοθετημένα Επιστημονικά Όργανα του νοσοκομείου το κρίνουν. Στην Νεφρολογική κλινική παρουσιάστηκε μεμονωμένη διασπορά από συνοδό παρόλα τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν και τα rapid test που διενεργούνται. Αμέσως έγινε ιχνηλάτηση και λήφθηκαν μοριακά test σε όσους κρίθηκε απαραίτητο. Προφανέστατα έγινε η αναγκαία απολύμανση και η κλινική συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς.

Σημειώνεται μάλιστα ότι σε όλες τις διαδικασίες αυτές, όπως προαναφέρθηκε και είναι και αυτονόητο, συμμετέχουν οι ιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό καθαριότητας και ασφάλειας,  και γενικά όλοι οι εργαζόμενοι, που επίσης συκοφαντούνται από τα αβάσιμα δημοσιεύματα. Οφείλουμε λοιπόν να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους μας. Δίνουν σκληρό αγώνα, χωρίς να υπολογίζουν πολλές φορές ωράρια, συχνά με προσωπικό και οικογενειακό κόστος. Μοναδικό κίνητρο όλων μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, με υπευθυνότητα.

Τονίζουμε για ακόμα μία φορά πως όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχούμε στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ο σημαντικότερος σύμμαχος στον αγώνα κατά της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός, υγειονομικού προσωπικού και πολιτών. Στο νοσοκομείο μας έχουν ήδη χορηγηθεί 9.000 δόσεις εμβολίου και την τελευταία εβδομάδα εμβολιάστηκαν 20 αιμοκαθαρόμενοι συμπολίτες μας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Της κακομοίρας έγινε χθες το βράδυ στην Κ. Αχαϊα καθώς ο Σύλλογος των τσιγγάνων της περιοχής γιόρταζε τον προστάτη του Αγιο Ταξιάρχη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου 2021 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων, δημόσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική επίπτωση. Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης και Ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα ένα ιστιοφόρο περίπου 15 μ. πιάνει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας.      Ο μοναδικός επιβαίνων εκπέμπει sos και αμέσως κινητοποιείται Λιμενικό και πυ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search