Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Χ. Αλεξοπούλου: Eρώτηση για παράταση μισθώσεων και παραχωρήσεων του δημοσίου προς επιχειρήσεις

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με την ανάγκη παράτασης των μισθώσεων και των παραχωρήσεων του Υπουργείου προς επιχειρήσεις.

Η Βουλευτής επισημαίνει, πως καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η Κυβέρνηση στάθηκε αρωγός των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, και βοήθησε σημαντικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της Πανδημίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η κα. Αλεξοπούλου ζητά από τον Υπουργό να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των μισθώσεων και παραχωρήσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου, ώστε να δοθεί στις επιχειρήσεις η ευκαιρία να αναπληρώσουν την απώλεια τζίρου και να αποσβέσουν τις επενδύσεις τους.

«Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών για την παράταση των μισθώσεων των δημοτικών ακινήτων, θα πρέπει να συνοδευτεί και από αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για τους χώρους αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, -αλλά και άλλων Υπουργείων- για να αποφευχθεί η δημιουργία επιχειρήσεων “δύο ταχυτήτων” μέσα στα όρια των Δήμων.

Η μικρομεσαία επιχείρηση, υπέμεινε όλες τις προκλήσεις αυτής της περιόδου με υπομονή και τήρησε κάθε κυβερνητικό μέτρο με σχολαστικότητα και πειθαρχία. Είναι υποχρέωσή μας η στήριξή της με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε η Βουλευτής.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Της κακομοίρας έγινε χθες το βράδυ στην Κ. Αχαϊα καθώς ο Σύλλογος των τσιγγάνων της περιοχής γιόρταζε τον προστάτη του Αγιο Ταξιάρχη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου 2021 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων, δημόσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική επίπτωση. Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης και Ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα ένα ιστιοφόρο περίπου 15 μ. πιάνει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας.      Ο μοναδικός επιβαίνων εκπέμπει sos και αμέσως κινητοποιείται Λιμενικό και πυ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search