Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλοακαρνανία: Πάνω απο 500 ακυρώσεις για εμβόλιο AstraZeneca

Δυσπιστία για το εμβόλιο της AstraZeneca παρατηρείται 8στην Αιτωλοακαρνανία, θέμα που έχει απασχολήσει όλο τον κόσμο μετά τις αναφορές για περιπτώσεις θρόμβωσης των αγγείων με θρομβοπενία, χαμηλά δηλαδή αιμοπετάλια, θρόμβωση των φλεβωδών κόλπων του εγκεφάλου ή άλλων σπάνιων εντοπίσεων σε συνδυασμό με θρομβοπενία και ορισμένες φορές, αιμορραγία.

 

ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ

 

Παρότι μέχρι τώρα τα διεθνή δεδομένα δείχνουν πως η συχνότητα εκδήλωσης θρόμβωσης εκτιμάται ότι είναι 1 προς 100.000 δόσεις και η συχνότητα των αντίστοιχων θανάτων σε 2 στο 1.000.000, το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζεται και στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται δυσπιστία τις τελευταίες ημέρες, κάτι που φαίνεται και από την προσέλευση των πολιτών στα ραντεβού τους για το σκεύασμα αυτό.

 

ΝΟΥΜΕΡΑ

 

Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι ακυρώσεις ξεπέρασαν τις 200 ενώ στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού - όπου από τις 15/2 γίνονται αποκλειστικά εμβόλια της AstraZeneca - προσήλθαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας μόλις 70 άτομα από τα 360 που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού. Στο ΚΥ Αιτωλικού έχουν γίνει πάντως περισσότεροι από 2.100 εμβολιασμοί, ενώ παρόμοιος είναι και ο αριθμός εμβολιασμών - πάντα με το εμβόλιο της AstraZeneca - και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η προσέλευση των πολιτών στα Εμβολιαστικά Κέντρα, που παρέχουν με ραντεβού το AstraZeneca ναι μεν έφτασε στο 93% και από το περασμένο Σάββατο οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 60-64 μπορούν να κλείσουν ραντεβού όχι μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά πλέον για όλα τα εμβόλια, η Αιτωλοακαρνανία έχει ανεβάσει ρυθμούς στους εμβολιασμούς, γεγονός που αποτυπώνεται και στα επίσημα νούμερα.

 

ΕΙΚΟΝΑ

 

Μέχρι και σήμερα στον νομό έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 28.469 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 6.715 έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια. Παρατηρείται πλέον πως οι εμβολιασμένοι, τουλάχιστον με την μία δόση, έχουν ξεπεράσει το 10% του τοπικού πληθυσμού, έπειτα από δύο μήνες. Αυτό συνέβη λόγω και των λίγων εμβολιαστικών γραμμών που αρχικά ήταν διαθέσιμα.

 

Με τα τοπικά Κέντρα Υγείας αναμένεται πάντως ο αριθμός να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

 

Στην περιοχή καθημερινά οι νέοι εμβολιασμοί ξεπερνούν τους 500 ενώ χαμηλά βρίσκονται οι εμβολιασμοί για την δεύτερη δόση, καθώς δεν ξεπερνούν τους 150.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην Πάτρα, με την σκόνη να έχει απομονώσει την πόλη, αφού ο ορίζοντας είναι τελείως κλειστός και χάθηκαν στην κυριολεξία, η Ναύπακτος, η Παλιοβο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
Image
Image

Search