Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλοακαρνανία: Πάνω απο 500 ακυρώσεις για εμβόλιο AstraZeneca

Δυσπιστία για το εμβόλιο της AstraZeneca παρατηρείται 8στην Αιτωλοακαρνανία, θέμα που έχει απασχολήσει όλο τον κόσμο μετά τις αναφορές για περιπτώσεις θρόμβωσης των αγγείων με θρομβοπενία, χαμηλά δηλαδή αιμοπετάλια, θρόμβωση των φλεβωδών κόλπων του εγκεφάλου ή άλλων σπάνιων εντοπίσεων σε συνδυασμό με θρομβοπενία και ορισμένες φορές, αιμορραγία.

 

ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ

 

Παρότι μέχρι τώρα τα διεθνή δεδομένα δείχνουν πως η συχνότητα εκδήλωσης θρόμβωσης εκτιμάται ότι είναι 1 προς 100.000 δόσεις και η συχνότητα των αντίστοιχων θανάτων σε 2 στο 1.000.000, το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζεται και στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται δυσπιστία τις τελευταίες ημέρες, κάτι που φαίνεται και από την προσέλευση των πολιτών στα ραντεβού τους για το σκεύασμα αυτό.

 

ΝΟΥΜΕΡΑ

 

Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι ακυρώσεις ξεπέρασαν τις 200 ενώ στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού - όπου από τις 15/2 γίνονται αποκλειστικά εμβόλια της AstraZeneca - προσήλθαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας μόλις 70 άτομα από τα 360 που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού. Στο ΚΥ Αιτωλικού έχουν γίνει πάντως περισσότεροι από 2.100 εμβολιασμοί, ενώ παρόμοιος είναι και ο αριθμός εμβολιασμών - πάντα με το εμβόλιο της AstraZeneca - και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η προσέλευση των πολιτών στα Εμβολιαστικά Κέντρα, που παρέχουν με ραντεβού το AstraZeneca ναι μεν έφτασε στο 93% και από το περασμένο Σάββατο οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 60-64 μπορούν να κλείσουν ραντεβού όχι μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά πλέον για όλα τα εμβόλια, η Αιτωλοακαρνανία έχει ανεβάσει ρυθμούς στους εμβολιασμούς, γεγονός που αποτυπώνεται και στα επίσημα νούμερα.

 

ΕΙΚΟΝΑ

 

Μέχρι και σήμερα στον νομό έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 28.469 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 6.715 έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια. Παρατηρείται πλέον πως οι εμβολιασμένοι, τουλάχιστον με την μία δόση, έχουν ξεπεράσει το 10% του τοπικού πληθυσμού, έπειτα από δύο μήνες. Αυτό συνέβη λόγω και των λίγων εμβολιαστικών γραμμών που αρχικά ήταν διαθέσιμα.

 

Με τα τοπικά Κέντρα Υγείας αναμένεται πάντως ο αριθμός να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

 

Στην περιοχή καθημερινά οι νέοι εμβολιασμοί ξεπερνούν τους 500 ενώ χαμηλά βρίσκονται οι εμβολιασμοί για την δεύτερη δόση, καθώς δεν ξεπερνούν τους 150.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν τα έργα στην περιοχή του Μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού.   Συγκεκριμέν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες για τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, με ισχύ από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.   Σύμφωνα με την Υ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με την Ελλάδα να λέει ουσιαστικά από σήμερα «αντίο» στο lockdown πραγματοποιείται ακόμα μια ενημέρωση για τον κοροναϊό. Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι: • Αύριο  Σάββατο 15 Μαΐου 2021 λόγω διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ (από 9 π.μ. έως 12 μεσ.) θα υπάρξει διακοπή λειτουργίας των γεωτρήσεων της περιοχής. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Ο.Ε.ΕΣ.Π. εναντίον της λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου: Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο του παραλόγου. Με το ΦΕΚ 1944 - 13/5/2021 η κυβέρνηση δί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων αντικατέστησαν δεκάδες κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του Δήμου. Οι καταστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

        Μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με εκφάνσεις της καθημερινότητας των ανθρώπων κατά την περίοδο της Επανάστασης, όπως η φορεσιά και η αρματωσιά των πολεμιστών, οι τρόποι και το υλικό
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search