Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ και από κατοίκους της Πάτρας για τη νέα τεχνολογία 5G

Προσφυγή έχει καταθέσει η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία, μαζί με αντίστοιχους συλλόγους και κατοίκους όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη των επιτροπών και των συλλόγων όλης της επικράτειας που προχώρησαν σε αυτή τη κίνηση η μετάβαση από την 4G τεχνολογία στην εποχή της 5G, δεν γίνεται με τον νόμιμο τρόπο.

Η προσφυγή αυτή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα εκδικαστεί, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η επιτροπή στις 14 Μαΐου, έχοντας πάρει ήδη μία αναβολή.

Μπροστάρης της κινητοποίησης αυτής που γίνεται από τους συλλόγους, τις επιτροπές και τους κατοίκους που βλέπουν με έναν δισταγμό τον ερχομό της τεχνολογίας, είναι ο ακαδημαϊκός καθηγητής νομικής, Γιώργος Μπάλιας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα μέλη της επιτροπής της Πάτρας η προσφυγή αυτή δεν έχει κατατεθεί για να μην μπει στη ζωή μας η νέα τεχνολογία του 5G, ούτε οι ίδιοι είναι αντίθετοι στην όποια εξέλιξη, όμως, ο τρόπος με τον οποίο είναι να εισέλθει αυτή, δεν είναι με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει το μέλος αυτής της επιτροπής, Βασίλης Αναστασόπουλος, το γεγονός ότι ακούγεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη από τις εταιρείες που έχουν σχηματίσει την εταιρική κοινοπραξία, η αντικατάσταση των κεραιών 4G με τις κεραίες του νέου τύπου, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αδειοδότηση, λέει από μόνο του πολλά.

«Το μόνο που έχει γίνει νομίμως έως τώρα είναι η δημοπράτηση των αδειών. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία επίσημη αδειοδότηση και έτσι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο ευσταθούν τα όσα λέγονται για την σταδιακή αντικατάσταση των υπαρχόντων κεραιών με τις κεραίες της νέας τεχνολογίας».

Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κεραιών

Το μόνο δεδομένο, με βάση την άποψη των μελών της επιτροπής, είναι ότι για να λειτουργήσει σε πλήρη δράση το νέο δίκτυο και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, θα πρέπει να συνοδευτεί με κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κεραιών.

«Σύμφωνα με μια μελέτη που είχε γίνει παλιότερα από την επιτροπή στην Πάτρα για να υπάρξει μια πλήρη ανάπτυξη του δικτύου, ο αριθμός των κεραιών θα πρέπει να φτάσει τις 40.000» τονίζει ο κ. Αναστασόπουλος.

Κάτι που σύμφωνα με τις απόψεις της επιτροπής σημαίνει αύξηση της ακτινοβολίας, άρα αύξηση και των κινδύνων της δημόσιας υγείας. Όπως υποστηρίζουν στην επιτροπή η Ελλάδα έχει επιδείξει μία ανεξήγητη βιασύνη για να φέρει την νέα τεχνολογία στην καθημερινότητα μας.

Κι αυτό την στιγμή που στην Ευρώπη το πρόγραμμα που είχε τεθεί σε εφαρμογή αρχικά, έχει περάσει πλέον σε αναστολή μέχρι να υπάρξει μια επίσημη επιστημονική μελέτη που να απαντά με ασφάλεια στο αν το 5G είναι ακίνδυνο ή όχι για τη δημόσια υγεία.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5 (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διακυντερεύσεων και διημερεύσεων) θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα και η Γερμανία είναι οι χώρες μέλη της ΕΕ που ολοκλήρωσαν την Τρίτη 18/5 με επιτυχία την διαδικασία προσομοίωσης για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό σύμφωνα με Εκπρόσωπο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Eκτροπή τρακτέρ στην περιοχή των Συχαινών σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα. Η κατάληξη ήταν ο οδηγός να χάσει τη ζωή του.  Πρόκειται για 47χρονο που διατηρούσε κρεοπωλείο στην περιοχή . . .
LIFE STYLE

Η αυλαία ανοίγει απόψε για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021. Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου βρίσκονται στο Ρότερνταμ και μας ξεναγούν στο Ahoy Arena, λίγες . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές παρεμβάσεις που εξυπηρετούν την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη ανάπτυξη δρομολογούνται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE- IP AdaptInGR
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν, νωρίς το απόγευμα τρεις γυναίκες και ένας άνδρας οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων.   Οι 4  κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τον ορισμό της δικ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νικόλαο Δούκα, είχε σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στο γραφείο του στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Με την ευκαιρία της επίσκε
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search