Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Απέραντη θλίψη για τον θάνατο του Στέφανου Μανταγού- Δεκάδες τα συλλυπητήρια μηνύματα

“Εφυγε” από την ζωή σε ηλικία 75 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο καθηγητής Ιατρικής (ομότιμος) του Πανεπιστημίου Πατρών Στέφανος Μανταγός. Είχει διατελέσει επί χρόνια διευθυντής της Παιδιατριακής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Συγκινητική είναι η ανάρτηση που έκανε για τον θάνατό του ο συνάδελφός του, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας, Θρασύβουλος Μαυρομμάτης:

"'εφυγε" χθες ο καθηγητ'ης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΤΑΓΟΣ κοντά 35 χρόνια κράτησε και η δική μου προσωπική συμπορευσή στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών με τον καθηγητή ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΤΑΓΟ... τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΤΑΓΟ που μετά από μια περήφανη και επιστημονικά καταξιωμένη διαδρομή στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας "ΕΦΥΓΕ "χθες σκορπίζοντα;ς θλίψη στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους του θα θυμόμαστε πάντα την οργανωμένη με υψηλό δείκτη ευφυϊας σκέψη του, τις διδακτικές του ικανότητες ,το ανεξάντλητο καλωσυνάτο χιούμορ του, βαθύ το επιστημονικό και κοινωνικό αποτύπωμα που άφησες πίσω σου Στέφανε , παρακαταθήκη στους εκατοντάδες παιδιάτρους που δίδαξες και εκπαίδευσες και με την λέξη ΑΞΙΟΣ γεμάτη σιωπηλή συγκίνηση σε συνοδεύουμε στο τελευταίο σου ταξίδι.. θα σε θυμόμαστε πάντα με σεβασμό ΦΙΛΕ και συνάδελφε ......

 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


To ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για τον θάνατο του Στέφανου Μανταγού:

 

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τη θλιβερή είδηση της αναγγελίας θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου:

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΤΑΓΟΥ

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Ικαρία το 1946, ήταν ακαδημαϊκός, τέως Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (1993-1996), άνθρωπος της επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1969. Στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και μετεκπαιδεύθηκε στις ΗΠΑ σε διαφορετικά Πανεπιστημιακά ιδρύματα (University Medical Center of Chicago, Yale University και State University of New York). Το 1978 απέσπασε βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Yale.


Υπήρξε Καθηγητής και Διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ έως το 2013. Όντας Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, συνέχισε να ασκεί ακαδημαϊκό και ιατρικό ιδιωτικό έργο έως το 2019.

 
Κατά τη διάρκεια της λαμπρής ακαδημαϊκής του πορείας εκπαίδευσε εκατοντάδες φοιτητές και ειδικευόμενους ιατρούς στο αντικείμενο της Παιδιατρικής. Εκπόνησε πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες και συμμετείχε ως μέλος, σε πολλές επιστημονικές εταιρείες.

Άνθρωπος πολυμήχανος, με διοικητικές ικανότητες, υπήρχε επιπλέον μέλος του ΔΣ του Καραμανδανείου Νοσοκομείου (1993-1996), Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου του Παιδιού (2000-2003), Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΠ (2002-2005) και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας (2002-2005).

 
Ως ιατρός τίμησε τον Όρκο του Ιπποκράτη, υπηρέτησε το κοινωνικό σύνολο με αφοσίωση, όραμα και συνέπεια. Άριστος οικογενειάρχης και πατέρας. Τα παιδιά του είναι μέλη της ιατρικής κοινότητας με τις ειδικότητες της παιδοκαρδιολογίας και οφθαλμολογίας.

Τιμήθηκε ως τέως πρόεδρος του ΙΣΠ για την πολύτιμη προσφορά του στο Σύλλογο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/10/2008.

 Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε ομόφωνα:

 
Αντί στεφάνου στη σορό του, όπως κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ευαγές Ίδρυμα.
Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
Να διαβιβαστεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου

Γεώργιος Πατριαρχέας

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για το θάνατο του καθηγητή Στέφανου Μανταγού.

Ο Στέφανος Μανταγός κατέγραψε σημαντική επιστημονική διαδρομή και προσφορά στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, εκπαίδευσε εκατοντάδες νέους παιδίατρους και άφησε το επιστημονικό του αποτύπωμα στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.



Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Κα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 6,4%, στα 830 ευρώ μεικτά από την 1η Απριλίου αναμένεται να συμπαρασύρει 16 επιδόματα της ΔΥΠΑ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει, α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πολύ χαρούμενη που επιτέλους θα επιστρέψει στο σπίτι της, δίπλα στα παιδιά της, είναι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό μετά τη απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωσή της. Το α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search